Äggplockardagen med hönabönan

Vi klev upp kl fem i morse efter att ha sovit fyra timmar ungefär. Det bara blev så, för när vi väl lagt oss (jag jobbade ju till 22) så kunde jag inte sova. Det kröp i kroppen och jag tror att det hade med hormonerna i ägglossningsprutan att göra. Samma slags krypkänsla hade jag när jag var gravid med Tusse. Det var därför jag inte kunde sova på nätterna under min graviditet. Det är förmodligen Hcg:t i blodet som rusar runt och svirrar till det. Hormoner kan göra mycket med människan!

Vi åkte iväg mot Falun, över Bergslagsleden. Vägen som går över bergen från Hälsingland till Dalarna.

Väl framme så hann vi inte mer än sätta oss i väntrummet förrän vi blev uppropade till Herrummet där själva leveransen av sädesvätskan ska ske. Hm... Det är inte lätt ibland att göra sånt på beställning. Det vet alla som hållit på med detta ett tag och vem som helst kan nog föreställa sig hur det är att försöka prestera fram ett resultat just vid exakt ett tillfälle. Men det har ju gått bra de andra två gångerna så vi trodde det gick bra denna gången med. Mer om det senare...

In med en PVK i min arm och sen stod det inte på förrän vi var inne hos läkaren i operationssalen. In med morfin, groggy som bara den, men bara skönt och sedan - AJ AJ AJ, det gjorde extra ont denna gången. Men Staffan är skicklig. I tystnad arbetade han sig igenom blåsa för blåsa, samtidigt som jag profylaxandades och det var inte så många blåsor men så många som jag ändå vågat hoppats på, nämligen tre äggblåsor som innehöll varsitt ägg. Mer morfin sprutades in för varje blåsa som skulle pickas hål på. Vilade en stund i gynstolen och Krister höll min hand hårt och kysste mig i pannan och ibland på munnen. Tillslut kunde jag resa mig upp och gå ut därifrån in till vår säng.

Sen kom beskedet som gjorde oss lite chockade. Denna gång var det alltså tre ägg som de fått ut och det verkade bra så långt men problemet denna gång var att spermierna var för få. Det har aldrig hänt förut som sagt, det har varit superklass på spermierna tidigare. Vi blev väldigt besvikna först. Särskilt jag. Staffan trodde det kunde bero på att Krister varit förkyld/sjuk/pressad för ca 10 veckor sedan och ja, han har både varit förkyld och pressad för 10 veckor sedan. Vi hade så fullt upp med att förbereda inför bröllopet så Krister både sov och åt dåligt. På det fick han en förkylning med!

Det hela slutade med att det bestämdes att de skulle göra ICSI på äggen. Vilket innebär att varje ägg injiceras med en utvald spermie. Det ska inte ge något sämre resultat än om det sker genom det andra sättet, alltså spermierna är miljoner och den som hittar fram först penetrerar äggskalet och befruktar ägget. Nu hjälper alltså embryologerna till med att spruta in en spermie i ägget!!! Otroligt egentligen. Helt enkelt otroligt.

Efteråt så gick vi en runda på stan och vi hittade en glasskiosk som hade Rättviksglass, vilket vi gladde oss mycket åt. Köpte två kulor var och satte oss på en bänk och smaskade på den tills det började regna lite. Hemresan gick fort och vi roade oss med att knäppa lite galna kort på oss själva. Det gjorde att jag skrattade en hel del. Nu är det bara 16 timmar kvar tills vi får veta hur det gått för våra ägg! Kliniken ringer i morgon mellan kl 10 - 12.


7 kommentarer:

 1. Lycka till med ET nu och önskar dig ett fint plus! Kram

  SvaraRadera
 2. Skönt att ÄP är avklarat. Grattis till tre fina ägg! Håller tummarna att allt går som det ska, så ni får ett positivt samtal imorgon!
  Vila och ta hand om dig!

  SvaraRadera
 3. Haha, min gravidhjärna läste först att det var läkaren Staffan som kysste dig i pannan :-D Tyckte det lät lite märkligt men jag tänkte att det kanske är så de jobbar i Falun ;-)

  Med icsi har vi alltid fått jättebra resultat!

  Både jag och Miraklet håller våra tummar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha... i min morfinhjärna undrade jag ett tag vad Staffan gjorde på golvet. Det såg ut som att han letade efter något, ett bra tag... mycket kan man få för sig! Vad härligt att höra att ICSI kan vara bra!! TACK!

   Radera
 4. So far so good! Det kunde ju inte blivit bättre resultat utifrån antal äggblåsor! Håller mina tummar och tår, önskar allt jag kan och vill att det ska lyckas för er nu! Jag laddar för att följa med dig två veckor senare :) Kom igen nu små äggen, dela duktigt på er! Kram!!!

  SvaraRadera
 5. Vi gjorde icsi - det blev jättefina embryon!
  Stackare som måste vara vaken under ÄP! Helt galet ju! Här blir man nedsövd och är inte med alls. Vips vaknar man på uppvaket där de väntar med en kopp te och en alvedon, haha. Är det lite typiskt svensk detta med att man gott kan härda ut..!?
  Skönt att det är gjort iaf!

  SvaraRadera
 6. Fint att höra att ICSI gett fina embryon. Ska bli spännande att höra resultatet imorgon . Jag tycker det är okej med smärtan ändå. Jag skulle inte vilja vara nedsövd. Nu är det över för denna gång!

  SvaraRadera