Handvändning

Förtvivlan. Instängdhet. Jäklar anamma ändå. Fixade med Köpenhamns klinik om att få ett samtal med dem.
Läkaren som aldrig ringde. Natten som blev sömnlös och sorgen, kramarna och gråten framför Tusses lilla plats i skåpet.

Samtalet med sjuksköterskan som inte visste mycket. Hormonbehandling, sprutor, hopp, förtvivlan, ägguthämtning, spermieprov som fick göras om. Alla pengar som läggs ut. Känslan av totalt misslyckande.

Och nu. På morgonen - ringer läkaren.
Läkaren meddelar att det trots allt finns ett levande embryo. Det finns ett begynnande liv. Ett embryo som ska få flytta in i min livmoder i morgon. Vi är chockade. Det måste vara en riktig livskraft i det embryot. Vi får hoppas på det. Inget annat finns.

26 kommentarer:

 1. Lycka, lycka, lycka, lycka, lycka, lycka, lycka! Och tårar av lycka! Tjohej från Liselott.

  SvaraRadera
 2. Lycka, lycka, lycka, lycka, lycka, lycka, lycka! Och tårar av lycka! Tjohej från Liselott.

  SvaraRadera
 3. Vad härligt! Men den fråga som dyker upp i mitt huvud är: hur kunde de missa det igår? Jag fattar inte, men nu tar jag mina och Miraklets tummar och håller dom stenhårt.

  många kramar

  SvaraRadera
 4. håller tummarna på att allt går bra! kramar

  SvaraRadera
 5. Hurra! Jag har hittat till din blogg via Tonci och har berörts av er historia. Jag har inte kommenterat tidigare men blev väldigt ledsen för er skull igår när jag läste dina inlägg. Lika ledsen som jag blev igår, lika bubblande glad blev jag idag. En sån fantastisk vändning! Jag håller tummarna för er nu och hoppas på att få fortsätta glädjas med er. Kramar från Anna!

  SvaraRadera
 6. Men WOW bara, vilken vändning!!!! Verkar vara en envis rackare det där.... Lycka till imorgon, jag håller alla tummar för ett fint plus snart! Det förtjänar du gumman!! Kram

  SvaraRadera
 7. Va?! Vilken vändning! :) Helt underbart. Det måste vara en riktig amazonas som flyttar in hos dig! MEN hur kunde de missa det igår? Det får bara inte ske, så mycket lidande i onödan.
  Nu håller vi tummarna! STORA kramar!

  SvaraRadera
 8. alltså vad ska man säga... nu tycker jag ni får kliva av den här berg och dalbanan. lycka till, håller tummarna. =)

  SvaraRadera
 9. Stort lycka till!

  SvaraRadera
 10. Wow! Lycka till nu!!

  Men hur gick det till, hur kunde ni få ett annat besked först?

  Kram/Sandra

  SvaraRadera
 11. Men Anne!!!
  Här hinner man knappt blinka innan buden ändras!

  Jag tycker att det är förskräckligt med den empati man får från klinikerna. Det klart att det finns någon enstaka som är genuint empatisk, men det är tyvärr ganska sällan. Jag har ju ringt åtskilliga samtal med negativa besked och det är ju få av dem som känns sanna när de beklagar sorgen. Jag fattar att det är ett jobb för dem. Men för oss handlar det ju om liv!!!

  Nu håller jag tummarna för att denna lilla survivor blir syskonet till Tusse. Han är värd ett syskon!!!

  Stort lycka till imorgon!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Det är bra krut ändå i en hälsing
  Mvh BM( från Hälingland)

  SvaraRadera
 13. Åh underbart!! kram och all lycka till er nu!
  /Maria

  SvaraRadera
 14. Önskar andäktigt att denna lilla nya möjlighet till parvel inte bara ska leva utan dessutom girigt klamra sig fast i din livmoder och växa och bli stor.

  SvaraRadera
 15. Guldägget!! :)) Nu jäklar ska det ruvas ;) Stor kram

  SvaraRadera
 16. Jag hoppas så att detta ska gå hela vägen nu!! Ni har min fulla beundran för att ni klarar er igenom dessa tvära kast mellan hopp och förtvivlan med förståndet i behåll! Det är ju så det svirrar till i huvudet på en annan och då känner jag ju ändå inte er personligen.
  Bristen på empatisk förmåga hos vårdpersonal är ju helt obegriplig! Har man valt att arbeta med människor,måste man ju vara intresserad av och ha förståelse för dessa människor och livssituationen de befinner sej i.
  Skickar en lyckospark och hoppas att det snart blir andra små sparkar från det lilla ägget! Lilla ägg,håll fast vid livet,din mamma och pappa väntar så på dej! Kramar!!

  SvaraRadera
 17. Ville skriva igår. Och ringa och sms:a. Skicka en stor kram och all världens omtanke. Men jag var trött bortom all redlighet..

  Jag läste och blev så så så ledsen med dig. Jag grät med dig.
  Jag blev sur på hela världen.

  Så nu! Det här!
  Så glad med dig! Sprudlande glad, skrattar här. Men undrar.. hur gick det till? Hur kunde de missa att det levde?
  Konstigt men glad! Hur många dagar är det vid återföringen?

  KRAaaaaaaaaaAAAAAm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Staffan förklarade det med att det ibland kan vara så att ägget börjar dela sig sent. Förmodligen var det befruktat men sköterskan valde att säga att det inte blivit något. Jag vet inte... De pratar med mig som om jag inte förstår något. Jag skulle förstått om de sagt sanningen. Eller så var det det att det inte såg befruktat ut i förrgår.

   Det blir ett fredagars embryo de nu sätter in!!

   Tack J Och alla andra för ert fantastiska stöd! Kramar till er alla - många och mycket mer än ni fattar kanske- betyder ni för oss!

   Radera
  2. Tredagars skall det ju stå.

   Radera
 18. Woooop vad roligt!!!
  I och för sig himla dåligt att de ringde och sa att inget klarat sig...! Men ok då - du får försöka vara glad och positiv nu!!!

  SvaraRadera
 19. Önskar av hela mitt hjärta att allt kommer artt gå vägen. Er historia, ert kämpande och den kärlek ni utstrålar är otroligt. Ni berör mig.
  Stora kramar till er. Och all lycka till !
  Marie Tiknaz

  SvaraRadera
 20. Men ursäkta!!!!! Självklart fantastiskt och oerhört! Men vad är det för jävla fel på dem??? Hur i He*vete kan en sköterska säga att det tyvärr inte blev något när det finns ett överlevande embryo??? Jag blir helt upprörd!!!! Helt oerhört upprörd! Det är just sådant som får mig att bli så oerhört synisk, tänka tanken att så fort det finns ekonomiska intressen kommer någon att missbruka det någonstans! Det får mig att må illa! VAD sa läkaren om detta? För jag antar att du frågade?
  Massa lyckokramar till dig och hejja lilla embryot!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser nu att du frågade och fick svar, men jag fattar faktiskt inte ändå hur det kan bli så här.
   Fråga ordentligt tycker jag.

   Tjoho för embryot igen!!!

   Radera
  2. Svaret var att det inte hade blivit befruktat på tisdagen... det var trögt i starten. På onsdagen hade det det och börjat dela sig precis som det skulle!

   Radera
 21. Hoppas verkligen att det är er tur nu! Ta hand om er! Jag ska hålla tummarna!

  SvaraRadera
 22. SÅ spännande!!!!!!!!!!!!!! Det här tror och hoppas jag på!!!!!!!!!!!

  SvaraRadera