Här var det glada älgar

Vi har haft en fantastisk helg. Jag känner mig påfylld. Det var längesedan jag kände mig så glad och lätt. Det går framåt. Särskilt efter dagens barnkalas. Grannens dotter fyllde fem idag. Denna femåring som när man möter henne, varje gång, verkligen varje gång, lyser upp i hela sitt ansikte med ett sånt glatt leende och vinkar lika ivrigt så det smittar av sig i hela kroppen. Hon fyllde fem idag och vi hade lovat att vi skulle vara en del av deras skattjakt. De skulle gå till kyrkan och leta en ledtråd och på den så stod det att de skulle leta efter några musikanter. Då kunde de höra oss på håll, vi hade placerat oss i garaget (som är inrett som en pub med en mysig soffa i och med vårt bröllop). Där satt jag och trummade och Krister spelade gitarr.

När barnen upptäckte oss så blev de stormförtjusta, gläntade på garagedörren och stack försiktigt in huvudena och vi välkomnade dem. Vilken överraskning och föräldrarna blev lika glad de! Jag trummade och sjöng lite mystiska toner och Krister la en stämma till. När de väl hade satt sig så stämde vi in i sången: "Här var det hi och här var det hå och här var det glada älgar. Här var det hi och här var det hå och här var det glada älgar, hum, hum, hum och hum, hum, hum och hum, hum, hum - HEJ!

När vi spelat klart, älglåten, pippilåten, Sjörövar Fabbe, Pippis sommarsång, Idas sommarsång, sången om mullvaden och Kung luis sång så berättade jag att de snart skulle bege sig ut på vår gård och hitta skatten. Då var det en femåring som sa - Det är fel!! Jaha, sa jag, vad är det som är fel. - Jo, det är fel - för skatten är ju här :-) :-)

Skatten låg innanför ballongerna.

Beredd vid trumman!

1 kommentar:

  1. LjuvlIgaste barn-kommentar! Skatten är ju här... :))

    Kram/Sandra å

    SvaraRadera