Riktig medkänsla sällan skådad

Kanske är de rädda för att bli uppätna? Ja, jag kommer äta upp dig om du frågar om min son. Ja!! Jag kommer förstöra din kväll om jag visar en bild på honom. Förmodligen ja.

Sköterskorna på IVF kliniken försöker ha empati. Men den är ytlig och inövad. När jag gråter så frågar de varför??

De frågar inte om Tusse, jo en sköterska har gjort det och hon fick se en bild, kanske ofrivilligt när jag sände den i samband med ett brev till en läkare som jag var arg på. Den sköterskan var då höggravid och hade förmodligen nära till allehanda känslor.

Sköterskan ringde imorse och förklarade att inget ägg blivit befruktat. Jag frågade vad anledningen va till det och först så sa hon att hon inte visste!!
Sen sa hon att två ägg var omogna, det tredje visste hon inget om. Hon sa att läkaren skulle ringa mig runt fyra eller när han hade tid! Han ringde aldrig!!

Empati och riktig medkänsla växer inte på träd. Inom vården har jag nästan aldrig stött på det.

En arbetskamrat som jag knappt känner har visat dubbelt så mycket, ja
Trippeldubbel empati än vad nån någonsin kommer göra på den IVF kliniken!!

Ni här och alla vänner! Det är tur ni har empati. Annars hade jag inte haft kvar er! Kram till er!
De som inte har det, kan fara och flyga för tillfället!!

Att bli lämnad kvar så här med frågor och funderingar borde vara straffbart. Ska vi verkligen behöva betala är också en fråga? Att få en förklaring och en ny plan är det enda som hjälper i nuläget och det såg de på kliniken i Falun till att inte ge mig!!

7 kommentarer:

 1. Åhhh... Är så otroligt ledsen för er skull. Finner inte ord. Vi är många som har hoppats så med er att det skulle gå vägen denna gång. Och då menar jag hela vägen till plus, fullgången graviditet, förlossning och slutligen ett syskon till Tusse. Och så grumlas allt redan efter ÄP.

  Ibland känner man att det finns ingen rättvisa i världen, och så känner jag det när jag läser det här.

  Ja, bara för att man jobbar med IVF är inte samma sak som att verkligen förstå. Vår läkare såg i det närmaste vettskrämd ut och frågade varför jag grät vid vårt andra ET. Ja varför? Om inget annat så därför att man är livrädd att det inte ska lyckas. Räcker inte det som skäl?

  Jag tänker på er och kommer att fortsätta följa er resa mot ännu ett barn. Varma kramar av hela mitt hjärta.

  Lillstint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära Lillstint!! Fint att du tittade in här, du har en sån värme i dina ord! Betyder mycket. Kram!

   Radera
 2. Jag lider verkligen med dig. Jag var med om exakt samma sak vid min första ÄP. Jag fick ut 3 st ägg varav 1 var omoget och dom 2 andra hade inte blivit befruktade.

  Efter det fick jag testa en annan stimulerisngsmedicin Fostimon. Jag fick då ut 20 ägg varav 7 blev befruktade. Detta ledde till 2 graviditeter som båda slutade i missfall. Jag vet inte riktigt vad jag vill säga med detta mer än att jag förstår hur det känns. Jag hoppas du orkar kämpa vidare och dela din resa med oss.

  Sen att du har förlorat ett barn så sent i graviditeten kan jag inte alls sätta mig in i hur det känns. Det måste ha kännts som jorden gick under.

  Många styrkekramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men kära du!! Hur har det gått för er sen då? Har det stannat där vid missfallen eller hur har det gått? Tack för dina kramar!! Värmer så!

   Radera
  2. Vi kämpar på. För oss finns det inget annat val, vi vill verkligen ha barn. Just nu väntar vi på att få starta IVF nr 2 men har massor med problem med en väldigt otrevlig och bestämmande barnmorska som ändrar vad vi tillsammans med läkaren har kommit fram till. Vi hade planerat IVF start på denna mens men det tyckte barmorskan vi kunde glömma. Nu dessutom kräver hon att vi ska göra en ny psykosocial utredning (utredning man måste göra då jag och maken behöver donerade spermier). Du får gärna läsa min blogg. adressen dit är grajako.blogspot.se

   Radera
 3. Nej vad tråkigt. Dåligt att de inte ringde och förklarade så mycket de kunde... du borde ju kunna tala direkt med embryologerna..? Sanningen är väl, tyvärr, att man inte vet varför en del ägg blir befruktade och andra inte. Jag var ju överstimulerad, så jag hade 18 ägg. Av dessa var tre omogna. Av 15 mogna ägg så blev 8 befruktande, alltså typ hälften. De ringde oss och förklarade och det kändes som att vi blev bra bemötta - men faktum kvarstod att en logisk förklaring - en anledning till att hälften av äggen inte befruktades - det finns inte! Så bara ÄR det.
  Av dessa 8 så blev det embryon av 5 - återigen finns ingen förklaring till varför de andra stannade av.
  Att ägg är omogna beror på att de gjort ÄP för tidigt, tror jag - diskutera den möjligheten med din doktor och fråga hur de kom fram till den dagen. Lycka till.

  SvaraRadera
 4. Hej
  Känner mig ledsen å dina vägnar, har aldrig haft dina bekymmer med att bli gravid men det måste vara förfärligt jobbig kan jag tänka.
  Mvh BM

  SvaraRadera