Dag 9 - Mökrokar - första priset i baktävlingen

Vi har varit på berget i vår skog idag och druckit kaffe. Då mådde jag bra en stund.

Ikväll bakade jag Mökrokar som jag fått på recept från byns hemkunskapslärare. Receptet har vunnit första pris i en baktävling - när vet jag inte. Kanske på 80-talet... Det var inte så mycket i dem men de blev goda. Tror de var i ugnen för kort tid. Tidsangivelsen fanns inte med i receptet. De gick sönder när jag skulle lyfta dem från plåten så jag satte in dem lite till i ugnen och nu går de inte sönder. De ska doppas i socker och vanilj efteråt.

Jag mår inte alls bra. Jag sitter fast i en bubbla.

Orden begränsar mig, nätet begränsar mig, människors förståelse begränsar mig, människors oförståelse begränsar mig och mitt nu tappade hopp begränsar mig.

Men L, min kära medsyster och medruvare som jag funnit genom att vi båda förlorat barn - hon håller upp hoppet för oss båda. Hon sände för några timmar sen en spellista tillägnad Gilda - guldblomma och deras lilla embryo. Musiken var så levande och livsbejakande och jag kände mig så långt ifrån det bejakandet så mitt hjärta brast för en stund och tårarna kom.

På tisdag ska jag testa. L och jag gör det på tisdag. Då har det gått 12 dagar sen insättningen. Om det inte är plus då så blir det nog inget denna gång.

Lustiga kakkrokar.6 kommentarer:

 1. Lite hopp och tro från mig innan jag hoppar i säng! Kram

  SvaraRadera
 2. Sänder som vanligt min tanke, hopp och tro. Lilla Gilda verkar vara ett ovanligt starkt och livskraftigt embryo!

  Det kanske inte spelar någon roll, för vi är ju alla olika. Men jag vill ändå berätta att jag inte testat plus så tidigt i någon av mina graviditeten. (Men hur man räknar skiljer sig säkert mellan vanlig befruktning och ivf, så du kanske helt får bortse från min kommentar. Om än så välmenande).

  Kram/ Sandra å

  SvaraRadera
 3. Tack kära Sandra! Så glad för din omtanke. Med IVF plussar man ofta senare än vid spontan graviditet. När du plussat sent har du då testat tidigare men fått negativt menar du? Kram

  SvaraRadera
 4. Kanske kommer jag att svara dubbelt nu. Skrev nyss ett svar som verkar ha försunnit ut i rymden ... Eller? Det visar sig.

  I alla fall. Vid tre av mina sex graviditeter har jag väntat till dag 16,18 och till och med 21 innan jag testat alls. Då har det ju blivit plus meddetsamma, vilket är skönt!

  Men vid mina övriga tre har jag hängivit mig åt testomani (jobbigt!). Vid graviditet fyra och fem minns jag att jag testade negativt mellan dag 10 och fram till dag 16, då det äntligen blev positivt.

  Stort lycka till!

  Sandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sandra!
   När du skriver 16, 18 och 21 menar du dagar efter ÄL?

   Tack för lyckönskningarna!

   Radera
 5. Åh, nu är jag rörig! Så tänkte jag. Men 16= 30 dagar efter sista mens alltså.

  S

  SvaraRadera