Asfaltsblomma

Du har likt en blomma som med sprängfylld kraft tagit sig igenom asfalten vuxit och delat dig till åtta celler idag på dag tre.

Åtta celler lilla embryo. Välkommen hem!

Embryot var inte befruktat på dag ett men väl på dag två. Det var lite trögt i starten bara.

Läkaren har lovat oss att vi kommer få göra om det här försöket utan kostnad OM det inte lyckas nu. Det var lite plåster på såren i alla fall.

Nu är vi högt uppe på toppen. Och ja, fallet blir hårt men kanske inte lika hårt eftersom vi vet att vi får göra ett nytt försök gratis. Det är som en av de värsta skräckfilmerna. Vi kastar oss runt i den värsta melodramatik som går att åstadkomma och ni hänger med!! Nu ska jag slappna av lite och luta mig tillbaka!

Åh tack alla fina för ert engagemang och stöd. Det hjälper fantastiskt mycket att ni finns där och kommenterar, räds, gläds och hoppas.

Nu hoppas vi och ber för dig lilla soliga blomma - du är gyllene - du är en Gilda - en Gyda - en krigare.12 kommentarer:

 1. Tummarna hålls stenhårt. Det blir svårt att jobba med hållna tummar, men vem bryr sig... Det här är viktigare!

  många kramar

  SvaraRadera
 2. Följer din blogg och er resa och hoppas hoppas hoppas. Ska själv göra IVF i Uppsala i höst. Kram på Dig och Er!
  Hälsningar Nina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Nina! Roligt att du hälsade på min blogg! Jag önskar dig all lycka i höst och hör gärna av dig om du undrar över nåt! Kram!

   Radera
 3. Varför ska ni få gratis försök nästa gång om det inte lyckas? Trots att de var "slarviga" och inte verkar ha så bra koll så befruktades ju ett ägg till slut och ni har kunnat sätta in det.
  Många får så att äggen inte överlever eller blir befruktade. Det är tyvärr så, många betalar också många, många försök själva innan de lyckas. Jag bara undrar, vi har fått betala alla gånger. Jag menar inte att låta sur eller inte unna er det. jag bara undrar om de har dåligt samvete för sitt slarv eller dåliga beteende mot dig eller hur man kan säga?

  Jag hoppas verkligen att det går jättebra för er och att det lyckas den här gången. Följer med spänning hur det går.
  Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är du också över 40 alltså? Jag antar det eftersom ni fått betala. Det hör är ju inte vårt första försök heller. Men jag antar att vi inte behöver betala eftersom jag var kritisk till att köra igång denna månad, men de hävdade att vi skulle ändå. Jag tror att de tänker att de felbehandlat och att de betett sig lite knasigt mot oss. Inte informerar tillräckligt. Att jag hade omogna ägg var förmodligen en konsekvens av att äggen togs för tidigt.

   Det finna nog många anledningar. Kanske kände de på sig att vi tänkte lämna dem för en annan klinik. Eller så läser de min blogg... Och sen tror jag att de tänker att vi gått igenom ett sånt helvete med vår son och inte fått nån hjälp från Gävle Sjukhus.

   Radera
 4. Jag är 39. Gratisförsöken är slut och då har vi börjat betala. Alltså gjort mer än 3 IVF och rätt många frysisättningar. Allt har sett så bra ut när de satt in äggen. Ja, då förstår jag, de har ju behandlat er så konstigt och er tragiska bakgrund med sonen. Det värsta som kan hända. jag har också upplevt att informationen är bristfällig. omogna ägg har vi också haft men fått över ET.
  Jag hoppas verkligen att det går bra för er denna gång. Vi fortsätter kämpa vi också.
  Kram Linnea

  SvaraRadera
 5. Linnea, vad tungt det låter med så många försök. Har du gjort en ordentlig utredning med koll av äggledare och och livmoder? Har du kollat ditt inmunförsvar så att det inte är det som ställer till det? Har du tagit några tilläggsmediciner förutom progesteron efter ET?

  SvaraRadera
 6. Åh, Anne! Jag har inte haft dator och kollat bloggar i helgen, så jag kände inte till denna fantastiska nyhet! Gilda! Stanna därinne nu!

  SvaraRadera
 7. Ja, det är många försök. De har kollat äggledare och så, det "fäster" inte. Har haft många mediciner, fragmin och prednosilon för immunförsvaret och så. Det ser bra ut så det ska förr eller senare fästa tycker de. Vi ska kämpa på ett tag till. man vill ju så gärna att det ska gå. Men visst är det tungt när det inte fungerar. Men på något sätt får man ta nya tag och försöka igen.
  Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag beklagar er långa kamp. Låter jättetufft, måste ändå fråga när du tagit prednisolon, hur stor dos tog du och från vilken dag i cykeln? Hur ser era närmaste planer ut?

   Radera