Ont i snäckan

Igår skulle vi prova ett annorlunda sätt att ta Fragminsprutan på. Uppenbarligen går det inte att ta Fragmin i låret av någon okänd anledning. Alla subcutana injektioner går att ge (detta har jag lärt mig på utbildningen) antingen i lår, mage, skinka eller överarm. Enligt Fass så ska Fragmin ges i mage eller skinka!

Sagt och gjort, det fick alltså bli Kristers uppgift att sticka mig i höger skinka eftersom jag inte är gjord av gummi och kan därför inte rotera 180 grader. Jag gjorde en kort lektion med honom först, förklarade att han skulle hålla sprutan som en pil (en sån man kastar på Darttavlor) och sedan med säker hand svinga in kanylen! Krister blev rädd, då kanylen for in i min skinka som värsta rekylen och när jag började skratta så åkte den lika fort ut igen... nja, lite hann han trycka in av innehållet, men det blir ju inte lika kul att berätta då, inte sant?

I alla fall åkte den ut. Den hamnade på golvet. Vi blev tvungna att angöra den andra skinkan. Det gick bättre men jag skrattade likväl så hela min kropp guppade på ett kontraproduktivt sätt. Sen gjorde det mycket ondare efteråt än när jag stuckit mig i magen. Ändå var han så duktig och tryckte långsamt på kolven...

Ruvardag 4:
Efter några dagars uppehåll har nysandet kommit tillbaka. Jag nyser så starkt så Krister funderar allvarligt på att börja använda öronskydd i min närvaro. När jag nyser liggandes i sängen så stramar det som bara den vid sidan av livmodertrakten. Men jag säger som en läkare på jobbet, när en patient envist klagade att han ont i prostatan, "hur kan han avgöra att det är prostatan han har ont i, det är som om jag skulle säga att jag har ont i urinblåsan".

Med det vill jag säga att man omöjligt kan veta vilket som är vad... jag kan ju inte veta om jag har ont i trumpetgången just om jag har ont i örat till exempel, eller i snäckan. Om doktorn kommer och frågar mig nästa gång över min öronvärk så ska jag tydligt klämma i:
Jo, jag har så ont i snäckan!

Ps... haft lite stickningar i nedre delen av magen, vilket i övrigt skulle kunna betraktas som livmodern?

2 kommentarer:

 1. På Falu Lasarett tar de den i låret. De gav mig den massor med veckor när jag var sängliggande där.Innan tog jag den av IVF..
  På yttre kvadranten? Alltså på utsidan av låren.

  Och jag tror man kan skilja på vart man har ont...

  Kan jag känna att jag hade en fnupp på under 2 mm i min livmoder-myomet kände jag innan man kunde se det-och deras maskiner kunde bara visa allt som var över 2 mm... Tog bara några vecor innan den var som en köttbulle..

  Så kan någon veta att det gör ont i prostatan. Män är rätt duktiga på att veta var de har ont..

  Bara för att jag inte kan känna saker..betyder det inte att andra inte kan juh :D

  Men nu kan jag känna saker. Tom läkare ÄR förvånade över det. Så kan jag..så kan andra. Tror inte jag är unik i det sammanhanget iallafall..

  När du nyser.. är det ligamenten som gör ont då?
  På mig är det förödande att nysa.. ligamenten.. gör skitont då.Det är fruktansvärt. Men jag har ju sammanväxningar där.. och det vet de för det har dom sett när de var därinne och rotade. Inget jag enbart känner :)

  Glad att du är glad! Det gör mig glad :D

  Kram kram på

  SvaraRadera
 2. Vad konstigt med fragminet, jag har tagit det sen i slutet av mars pga beordrat liggläge och jag tar alltid i låret.(För det gjorde dom när jag var inlagd.) Vill inte ta i magen, och det rekommenderas heller inte ifall det blir kejsarsnitt.

  Oavsett fragmin håller jag tummarna för ett plus för er den 11 maj!
  /Sara

  SvaraRadera