Hoppets blod

Idag har blödningen kommit, så som den skulle göra. 2 - 3 dagar efter avslutad behandling. Mina funderingar får aldrig nog. Det jag funderar över är om det verkligen kan bli en lyckad IVF-behandling när ens naturliga menscykel är helt rubbad? Tror ni det?

Dessutom har min termostat blivit helt omställd. Jag fryser, har förstått att det kallas kylvallningar, fryser alltså varannan timme så mycket att det spelar ingen roll vad jag gör. Kan ligga under tre täcken men fryser ändå. Håren på armarna står rakt ut och jag huttrar som en gås. Allt detta för att timmen efter vara varm som en bakugn. Så något tjall på hormonerna är det allt. Jag får fråga min läkare om ovanstående igen...

Sitter i köket. Hör hur Krister slänger ut stora brädor genom fönstret på nedervåningen. Han har rivit ut ett till skåp i den stora salen. Kanske helgerån tänker nog vissa... skåpen är från 1800-talet men så fruktansvärt opraktiska och dessutom i vägen. Vi bestämde oss för att riva ut dem. I morgon kommer Kristers bror hit och levererar en färgspruta. Vi insåg att vi behöver en sån för att måla taket i alla fall, för att bespara våra armar och nackar.

Helgen har inte bara varit svart. Absolut inte. Inget är bara svart eller vitt (för mig numera). I fredags tog vi en promenad och vek av på en stig, upp på ett berg där vi aldrig gått. Vi kom till en bäck, det porlande så skönt, befriande och renande. Där stod vi en lång stund. Det var ett äventyr att gå där i den oupptäckta skogen. Lite längre fram kom vi till en tjärn. Vitsippor var visst på väg att snart slå ut där. Magiskt och avkopplande.

Efter det förra inlägget angående pengar så vill jag än en gång få er att förstå hur mycket det betyder det ni gjort för oss genom att samla ihop hela 20 000 kr till vårt 2:a IVF-försök!! I morgon tar jag den första sprutan!

Tack för att ni finns!!

3 kommentarer:

 1. Du har så rätt. Inget är svart eller vitt. I sorgen, smärtan och saknaden över det som vi inte har, finns också glädjen och tacksamheten över det som vi har. Er starka och vackra kärlek strålar och vibrerar alltid i dina texter. Jag förstår att det är något som du känner glädje och tacksamhet över.

  Du ställde en fråga, och som du vet kan jag inget om IVF, allt jag kan skicka med är mitt allra bästa hopp och tankar för att det ska gå bra (såklart!).

  SvaraRadera
 2. Ett stort grattis till sprutstart. Vilka fantastiska människor som har hjälpt till på vägen. Jag ser verkligen fram emot att följa er och att få hålla alla mina tummar för att det räcker hela vägen.

  Vi ska lyckas. Så är det. Och just idag börjar du odla massor med fina ägg. <3

  SvaraRadera
 3. Åhh vad glad jag är att du är igång igen!! Då blir vi ruvare nästan samtidgt ;)) stor kram

  SvaraRadera