Ruvare

Nu är jag ruvare över ett litet fint embryo. Ett enda embryo med 4 celler. Läkaren var bra idag. Gick igenom allt på ett pedagogiskt och professionellt sätt innan insättningen. Det gjorde inte han förra gången, därför blev jag så förvånad idag att den här läkaren gjorde så här. Han gick igenom embryots kvalitet. Den har en fin kärna och delat sig precis som den ska. Sädescellerna fick högsta betyg!

De hade hoppats på tre ägg. Men ut kom två varav ett bara var ett skal.

Nu ligger Lilla E där inne i livmodern i den tjockaste delen av slemhinnan. Krister frågade om det fanns några särskilda föreskrifter så här efter en insättning, läkaren svarade:

" Gå ut och gå med embryot varje dag, det är mycket bra!"

Så vi åkte och köpte stavar till mig och embryot och har provat de ikväll redan, på vägen lyssnade vi på vårfåglarnas sång och hälsade på de nyfödda lammungarna uppe i Långbro.

Tack för att ni bett för oss och sänt så fina hälsningar, ni är så otroligt värdefulla!

16 kommentarer:

 1. Vad skönt! Grattis till det perfekta embryot. Nu måste det gå vägen! Här hålls tummarna! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tonci!! Såg din fina bild på dig och Plutten i solen, såg så underbart härligt ut. Hoppas du har det skönt hemma och tar hand om dig! Kramar till dig med!

   Radera
 2. Lycka till! Jag blev förvånad att de rekommenderar promenader! Jag har ju inte gjort IVF ännu, men hade fått för mig att det skulle bli sängläge för hela slanten... Bra att veta att det inte krävs! xo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, sängläge är det absolut inte. Man ska försöka leva precis som vanligt. Men jag vill inte lyfta tunga grejer, det gör jag inte och studsa omkring på en häst skulle jag inte heller göra (det gör jag iaf inte ändå visserligen:..). Kanske borde jag ta lugnare promenader med... dagens promenad blev lite väl uttröttande...

   Radera
 3. Grattis till att du nu är gravid, faktiskt! Och en massa lyckönskningar från mig!

  //Anders

  SvaraRadera
 4. Heja E!! Ut och promenera nu, det har jag ordinerats också för mitt trötta huvud. Verkar vara en bra grej det där, promenader. Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Promenader är bra, bara man inte gör det till en prestation - det finns promenader för olika tillfällen, finpromenad och lyssna på fåglarna och motionspromenad där man blir lite svettig...Kram fina du!

   Radera
 5. Kom igen Lilla E, för mamma och pappa...för Tusse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja heja, kom igen, kära lilla E, vad underbart om det kunde bli så att det lilla Embryot kom igen för Tusse. Vi längtar så!

   Radera
 6. Så roligt, stort grattis! :)

  SvaraRadera
 7. Grattis till ruvning!! Håller alla tummar.
  Skönt att ni fick en bra läkare den här gången.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack min längtan! Ja det var skönt att faktiskt få en ordentlig genomgång som jag förstår man ska få innan insättningen...

   Radera
 8. Heja lilla E och hennes föräldrar!

  (Ja det kom bara ur mina fingrar att E är en flicka.)

  SvaraRadera
 9. Grattis till lilla embryot Anne!
  Min läkare säger också att promenader gör gott under ruvningen!
  Jag håler tummarna för dig, hårt hårt!
  Kramar! <3

  SvaraRadera