Skammen och det skamliga

Går vidare och jobbar mig sakta upp och ut i ljuset igen.

Det jag känner inför alla er som läser denna blogg är inga floskler. Min önskan att vilja ge er något tillbaka för allt jag fått av er är inget påhittat trams. Det är min uppriktiga vilja.
Många av er känner jag personligen men många är läsare och följer min resa mer på distans.

Det finns en person i min nära omgivning som vill mig väldigt illa för tillfället. Den personen gör allt för att försöka komma åt min sårbarhet. Idag såg jag dennes sårbarhet och kunde äntligen släppa taget och se det hela klarare från en annan horisont. Det blev svårt ett tag att se klart då historia blandades med nutid på ett otäckt sätt. Denne person menar att jag endast gnäller och gnäller här på bloggen. Den här personen anser att jag borde skämmas för att jag tagit emot pengar av er och för mig är det helt uppenbart nu att eftersom jag inte vill använda såna termer som "borde skämmas" så undrar jag så om man vänder på det, varifrån skammen som finns inom denna person kommer ifrån? För det är nog så. En stark förtärande skam finns där inom den här personen.  När jag ser det, så känner jag medlidande. Det befriar mig, eftersom ilska låser fast medan medlidande är mer nära kärlek.

I morgon far vi till Falun och ska göra Vaginalt Ultraljud (VUL) och ta blodprov för att se hur behandlingen fortskridit så här långt!   Perpetuum mobile
     Den gamla vanliga skalligheten
   Den gamla vanliga skalligheten
   Den gamla vanliga skalligheten
   Den gamla skamliga vanligheten
    
   Den gamla vanliga skamligheten
   Den gamla skamliga vänligheten
   Den gamla vänliga svamligheten
   Den gamla flabbiga hemligheten
    
   Den gamla hemliga skadligheten
   Den gamla saliga flabbigheten
   Den gamla skadliga skabbigheten
   Den gamla skabbiga saligheten
    
   Sedligheten den gamla smakliga
   Skamligheten den gamla skändliga
   Skalligheten den gamla vänliga
   Skalligheten den gamla vanliga etc.

   Gunnar Ekelöf (Strountes 1955)

7 kommentarer:

 1. HEJA DIG, vackraste Anne! Den där personen du talar om ska du bara helt vackert lägga åt sidan och inte alls bry dig om. Jag har ofta gjort insamlingar till mina vänner - helt underbart att göra så, och jag är såååå lycklig över att få vara med och bidra! På riktigt! Hoppas du vågar ta steget och bara välja bort dumma och oförmögna människor! Jag gläds så mycket åt att få vara med på ert kommande bröllop och vara med och vara din vän - tills döden skiljer oss åt - stor kram!!!!!! Helén

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH Helén! Vad glad jag blir av din kommentar! Ser så fram emot att få ha dig/er här på bröllopet! Tills döden skiljer oss åt... yes!! Får sånt stöd av dina ord! TACK! Kramar

   Radera
 2. ..Och jag som tycker du är fantastisk som vågar be och ta emot pengar när ni behöver! Och jag tycker du är fantastisk som vågar visa din sårbarhet här.


  Så bort med det gamla och in med det nya =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samma från dig Sussi, okända vän där ute i världen! Vad dina ord värmer och gör mig glad! TACK!! Hoppas du har en fin lördagkväll!
   kramar!

   Radera
 3. Jag upphör aldrig att förvånas över dessa elaka,dum och oempatiska människor som kliver omkring. Det enda som är bra med denna typen är att ditt inlägg får mig att skänka dig ett bidrag till era försök.
  Lycka till!
  Ge inte upp!
  Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar, det värmer att det finns så många människor där ute som har tillgång till sin empati! Kram!

   Radera
 4. Jag känner dig inte och idag är första gången jag är ute på bloggen. Men att våga be om pengar till ett barn, är inget att skämmas för! Tvärtom väldigt modigt, jag vet inte ens om jag skulle kommit på tanken själv. All heder till dig och det ni kämpar för!

  kram Cecilia

  SvaraRadera