Farväl Lilla Ru

Inga kladdiga vaginaltabletter mer för denna gången. Inga fräna svidande Fragminsprutor som färgar magen blå och gul. Hejdå till dem! Jag har redan börjat blöda.

Jag har förlikat mig med att Lilla Ru var ett starkt hopp men som inte hade rätt förutsättningar för att växa sig fast i min livmoder. Eller så var det min livmoder som inte hade de rätta förutsättningarna för ett embryo att växa sig fast i. Förmodligen är det det sista alternativet som gäller denna gång. Även om läkarna många gånger säger att allt endast har med embryots kvalitet att göra så är jag övertygad om att det är nonsens.

Jag känner mig inte så nedslagen. Det jag däremot känner, är mer agg mot politiken, socialstyrelsen och obstetriken i Sverige som inte anser att barns fullbordan till livet är så pass viktigt att fler rutinundersökningar görs under en graviditet. Då hade vår Tusse överlevt och flera små människoliv med honom!

Jag tänkte ju starta en sån bra insamling, samma som Anna har på sin blogg men samlain.se ska läggas ned. Därför vet jag inte riktigt hur jag ska göra nu. Kan man bara lägga ut ett kontonummer tror ni?

Glöm inte att vi vill ge er något tillbaka, ni som bidrar. Ni kommer snart få ta del av Tuvalina i Trönödalens erbjudanden! 

Tips jag har fått är att ni kan sälja något ni har hemma som ni ändå vill bli av med och det ni får in på det kan ni om ni vill skänka till tillblivelsen av Tusses syskon!5 kommentarer:

 1. Hej! Känner så med er och tycker att det var otroligt starkt av er att vara med igår trots oro över hur det skulle gå.

  Förstår att ni sökt och gjort det mesta men känner att jag måste föreslå ett samtal åtminstone till Medibalans i Hudiksvall. Just det här du skriver om - "Eller så var det min livmoder som inte hade de rätta förutsättningarna för ett embryo att växa sig fast i." Tror nog att Leif och Christina vet en del om hur man skapar de bästa förutsättningarna. Jag la ut en länk till deras hemsida igår på fb.
  Kram Lillemor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lillemor för ditt engagemang! Ska kolla upp det, jag har en intressant tråd på gång. Ska skriva om det i morgon! Kram!!

   Radera
 2. Kära Anne, vad ledsen jag blir när jag läser detta. Det enda jag kan komma på att skriva till tröst är: mirakel har skett förr. Det och att skicka varma tankar. Stort tack för bröllopsinbjudan, förresten, jag hoppas att vi ska kunna komma. För tillfället har jag ingen möjlighet att bidra till din insamling, men den saken kanske jag kan råda bot på framöver. Jag tycker en insamling är en mycket bra idé. Många stora kramar.

  SvaraRadera
 3. Kram på dig fina Anne! Jag blir så ledsen när jag läser det du skriver... Lilla Ru...

  Jag håller med dig om det där med kollerna, har läst att man i vissa landsting har ytterligare ett ultraljud någon gång efter vecka 30, varför har man inte det överallt?

  Kram

  SvaraRadera
 4. Fina Anne, vad jag önskar att det skulle sett annorlunda ut. Att lilla Ru skulle fått fäste och fått växa på inom dig nu. Men absolut mirakel sker, ibland tar de bara längre tid på sig. Jag känner så otroligt mycket för dig, och försöker finna en väg,som gör det möjligt för mig att hjälpa till att bidra till er "babyresa"
  För er resa ska bli av,och målet ska bli väl värt resan ! Det bara ska var så. Det känns så rätt i hjärtat.
  Ja Sverige som är ett hyfsat välmående land,med bra sjukvård.. Borde banne mig satsa resurserna väl,på dessa våra små,som faktiskt är allas vår framtid !
  Varma kramar Teresia

  SvaraRadera