Stat-is-tik

Frågan är om jag ska fortsätta ta de där pillren eller inte? DHEA???
I plan WTF, ingår det väl att just släppa taget om allt som har med graviditetsträngtan att göra eller?

Sen har vi ju det här med den emotionella biten. Mina celler minns men inte jag. Jag tror att nånstans djupt inom mig finns en låsning. En mycket stark sån. Nyckeln till det rummet är gömd sen länge och vem vet var den gömmer sig?

För det tredje, så har vi ju det här med stat-is-tik. Det är en statisk lista på något som är kyligt och som pockar på en sanning. Alla som påstår sig veta vad sanning är gör mig rädd. Vad tik har med det hela att göra, vet jag inte alls :-)

Den statiska listan för äggdonation är att av 100 kvinnor blir 50 gravida varav 30 föder ett levande barn.

1 kommentar:

  1. Jag brukar ha principen att jag ska försöka leva idag och göra det bekymmerslöst, men inte göra det till priset av att jag inte kan leva det liv jag vill imorgon (Carpe Diem med twist således). Om DHEA:n inte stör kan du fortsätta ta den, fånga dagen men kanske om det hjälper fortsätta ge förutsättningar för morgondagen. Jag fortsatte förresten med DHEA i en paus med orden att de ju ändå var dunderpiller för en positiva träningspass och det har ju aldrig skadat ;-)

    När det gäller den statiska statistiken; vems statistik är det? För min erfarenhet är att eländet är mer dynamiskt än man tänker sig - alla kliniker olika och mäter olika. Jag fick 30-35% chans på frysta överblivna från andra fertilitsutmanade. Det är lite väl optimistiskt och dessutom tänkte jag att jag väl inte borde kunna bli denna "En av Tre". Jag insåg inte att jag ju kunde räkna mig flera gånger. Jag gjorde tre försök, var den gravida som förlorade (fast en av tre förlorar förstås inte sina barn i andra trimestern), den som inte fick och slutligen den en av tre som fick barnet i armarna... Statiska siffror - men de kan också bli ens egen verklighet - även om det var slumpen som avgjorde att 30-35% verkligen blev min totala score...

    SvaraRadera