Nu vet jag vad lycka är

Några rader som gick rakt in i mig, högg mig hårt i magen, vred om rejält, lät mig inte komma undan trots jag förnuftigt stod vid sidan och sa till mig själv att inte gå in där och försvinna bland statusuppdateringarnas förtrollade värld. Trots min älskade man stod vid sidan och sa att jag faktiskt har ett val.

"Nu vet jag vad lycka är".  NU VET JAG VAD LYCKA ÄR!

Så stod det ovanför en bild där en bebis nyss kommit ut till världen och hyllades av sin mamma. Sorgligt på sätt och vis, att hon aldrig upplevt lycka innan hon fick sin bebis... eller hur?

7 kommentarer:

 1. Ja det gäller att stålsätta sig innan man går in där - risken att bli golvad är stor :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, egentligen borde jag ägna mig åt livet istället än att vara där. Det gör mer skada än nytta.

   Radera
 2. Jag håller med dig, Anne. Det enda jag kan försvara ett sånt uttalande med är att hon förmodligen är hög på hormoner. För det ÄR inte så att man först vet vad lycka är när man håller sin bebis. Jag vet- jag har ju fått förmånen att prova. Lycka är flyktig, man känner den sekundvis och den har inga "villkor" för att kunna avnjutas. Ta hand om dig! kram Sanne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, lyckan har inga villkor, eller har den kanske det? ett i alla fall och det tror jag är att man inte dömer sig själv för att man är just där man är. När man kan se stunden som den är utan att döma då har man nog förmåga att känna lyckliga sekunder med! TACK Sanne för du läser min blogg!! KRAM!

   Radera
 3. Jag tror ungefär så här; Jag tror hon ifråga nog har upplevt en hel massa lycka tidigare. I alla fall hoppas jag det. Nu känner hon den största lyckan hittills i livet, och hennes referenspunkt för att definiera en lycklig stund eller en lycklig händelse har flyttat sig till en ny nivå. Hon har nog varit lycklig tidigare, men på ett annat sätt, med andra referensramar.
  Jag vet att jag var glad när jag fick körde moppe, var väldigt lycklig när jag fick körkort, var väldigt lycklig över att gifta mig, men att allt toppades av lyckan att till slut bli förälder. En helt annan nivå, och nu känner jag att lycka kan vara att min hand söks upp av mitt barns hand på väg till skolan eller affären, det ger mig en genuint lycklig känsla i kroppen.
  Jag tror det är ett relativt begrepp, beroende på vad man pratar om, och också vad man fram till dess upplevt i livet. Och tidigare stunder av lycka överskuggas ofta av senare.

  Önskar er lycka till i er fortsatta strävan efter ett levande barn. Ta hand om er! Kram!

  / Anders

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själklart fattar jag det där om att lyckan är små stunder och att det verkligen kan kännas så och självklart har hon rätt att känna en större lycka efter att ha fött fram sitt barn - lika som jag kände en enorm lycka nästan hela tiden jag var gravid. Det var ju bara det att det blev som en kniv för mig, just den dagen!

   Tack Anders, så glad att du tittar in här då och då!!

   Vi hoppas du också har det bra!

   Kram!

   Radera
  2. Dessutom beskriver du det där jättefint! Häftigt att få känna ett lyckorus när ens dotter letar upp ens hand. Jättehäftigt. Jag kan också få såna svep av lycka inombords nästan varje dag faktiskt!!

   Radera