Tillbaka igen med lite ägglossningsfunderingar

Ikväll fick jag positivt utslag på ägglossningstestet. Hoppet spirar varje gång, vid varje ägglossning. Jag blir lika glad varenda gång när jag märker att min kropp fungerar.  Varje varje dag tänker jag på Tusse, vår vackra fina son och längtar och längtar. Krister hade "pratat" med Tusse igår och undrat hur det skulle vara om han varit här nu när vi grejar med huset. Hur skulle det vara att ha honom här på dagarna. Jag började gråta när Krister berättade om sitt lilla samtal med Tusse. Hans känslor är så bottnade i livets nu och flödar genom honom utan hinder.

Min läkare på fertilitetsmottagningen sa till mig att det inte har någon betydelse och hjälper inte till på något sätt att man tar en ägglossningsspruta när man får positivt på ägglossningstestet.
     Jag vet inte vad hon grundar det på... med tanke på att hon var helt övertygad när jag var där att jag inte skulle få mens den kommande tiden och jag fick det samma dag så vet jag inte om jag riktigt tror på henne... Nu vet jag inte... ska jag ta en ägglossningsspruta för att förstärka ägglossningen?

Vad tror ni?


7 kommentarer:

 1. Kan man förstärka ägglossningen med sprutor alltså? Jag trodde bara att sprutan gör att äggen slutmognar och släpper, fixar det som sker spontant om man inte har fel på ägglossningen. Eftersom sprutan tas 40 tim före äggen lossar borde sprutan imte ha så stor effekt när du får utslag på äl-testerna. Men om du har sprutor kvar, så varför inte?
  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar. Jag menar det som du säger, just förstärka att ägget mognar och släpper. Jag hade kunnat ta en spruta, men då skulle jag nog gjort det precis när jag fick det positiva utslaget... Kram!!

   Radera
 2. Hoppfullt!

  Kram/Sandra å

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Sandra. Hoppet finns en liten stund i alla fall! :-) Hoppas för dig med! Kram!

   Radera
 3. Ägglossningssprutan innehåller ju hcg. Om du inte tog den vid ÄL så skulle du kunna ta den efter som stöd ifall ett embryo skulle bli befruktat. Om jag nu kommer till CFC så ska jag ta extra hcg under ruvningen. Kram

  SvaraRadera
 4. Kikar in med en kram och hoppas på att den där ägglossningen nu ger utdelning. /Vi4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kära Ulrika! Jag inboxade dig på FL men du kanske inte sett det! Kram tillbaka. Tänker på dig!

   Radera