Minskat antal bloggläsare

Jag märker att antalet läsare av min blogg minskat drastiskt. Det känns trist men å andra sidan förstår jag det. Det som hände för några veckor sedan ligger förmodligen till grund för det.

Jag blev uppskrämd och trodde jag gjort ett sekretessbrott. Någon hade ringt till patientnämnden och haft synpunkter på några rader jag skrivit i ett inlägg. I raderna ansåg de att man kunde identifiera vem personen var. Jag har ju som sjuksköterska tystnadsplikt naturligtvis och jag är väl medveten om vad jag får och inte får skriva.

Det som fick mig att bli så ledsen var att jag fick information att jag hade brutit mot sekretesslagen, att jag inte fick göra så som jag gjort. Det visade sig sen när jag själv pratade med Patientnämnden så hade hon läst blogginlägget och hon gjorde klart för mig att jag inte hade brutit mot sekretessen. När jag förstod det så släppte min ångest. Självklart vill jag inte lämna ut någon och jag blev rädd att jag gjort det men som sagt fick det tillslut klarlagt att jag inte gjort det.

Det var ett bra samtal med patientnämnden där jag fick konstruktiva tips och råd om hur man ska tänka. Det är viktigt att man avidentifiera tid, plats och person. Jag känner väldigt många som förlorat barn och många kan känna igen sig i det jag skriver. Det råkade bli så att jag skrev om det på fel dag bara. Så jag lärde mig något viktigt där.

Att många slutat läsa min blogg har nog också att göra med att jag inte skrev så frekvent ett tag samt att jag inte är speciellt flitig på att läsa andras bloggar. För att få behöver man ge, så fungerar det i livet. Jag ska leta upp fler intressant bloggar och lägga till på min läslista och börja läsa lite fler av er allas bloggar!

Just nu skulle jag önska varmt att det rullar in 500 läsare och att alla går in på Storytel och röstar på mig! Jag behöver minst 100 röster till!

Tack till er som läser!!

Kram från mig


8 kommentarer:

 1. Kära vän, jag är kvar och följer dina kloka ord och tankar om livet. Har även röstat på din röst på story-tel. Jag skulle med nöje lyssna på en ljudbok som du läst in, hoppas på det inför framtiden.

  Jag kan sekretesslagen rätt bra, och jag vet vilket inlägg du syftar på. Det var inget sekretessbrott! Vila i det!

  Kram/Sandra å

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Sandra! Vilken fin komplimang och skönt att höta din åsikt med om inlägget :-D kram!!

   Radera
 2. Det är litet obegripligt det där med läsare på bloggen. Ibland är det många läsare men få kommentarer till exempel. Men jag tror du har rätt att det mycket är en kommunikation, jag märker om jag är lat och kommenterar litet att effekten ofta blir färre kommentarer på min blogg.
  Det är nog bara en tillfällig svacka, jag tror många vill läsa dina tankar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eva! Det ärnog en svacka som du säger. Ja tänk ibland är det flera hundra och ingen kommenterar. Precis!

   Radera
 3. Mig blir du inte av med ;))

  SvaraRadera
 4. Jag går in varje dag och kollar. Kram!

  SvaraRadera
 5. Hittade hit genom google. Trevligblogg du har, även om din resa inte har varit så trevlig. Hoppas du får din lycka i efterlängtade barnet och att företaget blir en jackpot!
  Kram

  SvaraRadera