Behandling pågår

Några dagar har gått. Började ta sprutor i måndags igen. Det gör ont denna gången. Mer ont än tidigare. Det svider i magen efter den insprutade vätskan/medicinen. Däremot har jag den här gången inte lika ömmande bröst eftersom jag förmodligen hade förhöjt prolaktinvärde förra IVF-behandlingen. Det borde jag inte ha nu eftersom jag tagit Pravidel för det.

Skriver lite här och nu, vad som ska hända vet ingen än. Det enda jag vet är att jag längtar så efter den där lilla bebisen, fina kära Tusse, du anar inte vad jag saknar dig. Jag gråter nästan varje dag när jag tänker på dig och din underbara kropp som jag fick hålla i min famn. Men sen då? Ibland blir jag så rädd att jag bara ska längta och längta och sen när jag väl får det så blir det tomt. Ni vet, det som kan hända när man har ett högt uppsatt mål som man strävar som besatt efter och sen när man får det så är det som att allt i livet är uppnått och då faller allt pladask. Livet behöver ju fortsätta ändå och det är så mycket jag funderar på kring hur mitt liv behöver utveckla sig för att det ska kännas ok.

Vi får träna oss på det, Krister och jag, att uppskatta det vi har. Krister är bra på det för det mesta, han upprepar det vi har som vi kan vara glada för. Jag älskar när han gör så.

Vi har gjort mycket den senaste tiden. Det räcker med att titta på lite bilder för att förstå det. Förra helgen blev bra då vi spelade upp vår konsert med namnet: "Ett steg närmre". Många verkade uppskatta det och det kändes väldigt spännande och fint för oss att få stå där och spela för alla dessa människor.

En av låtarna som jag gjort själv heter "Till ett levande barn" och den tillägnade jag L och hennes lilla E där i magen. Den är också till mig och Krister förstås. Från början hette låten inte det, utan något annat men sen, tack vare L så insåg jag ju att det självklara namnet skall vara " till ett levande barn".

Jag hoppas vi kan spela in den snart - så ni får höra.


22 kommentarer:

 1. Varmaste kramarna till dig Anne.


  SvaraRadera
 2. Jag tänker på er! Många varma kramar till dig o Krister!

  /Annelie K

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så himla gulligt, tack - det värmer så!! Kram!

   Radera
 3. Svar
  1. TACK TACK!! Det känns varmt att få dem! Kram tillbaka!

   Radera
 4. Jag önskar dig sååå lycka till ska du veta! Vi ska kämpa, det ska gå bra, vi ska bli lyckliga!
  Stor kram och önskan om en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar dig väldigt mycket lycka till!! Tänk om det skulle gå!! HOppas du med får/har en fin helg!

   Radera
 5. Varm kram till er båda ❤
  Carina K

  SvaraRadera
 6. Den här gången går det vägen för oss båda!! <3 Kram E

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var ligger du i processen? Vi får tro på att det ska gå! Kram!

   Radera
  2. ÄP på måndag... hoppas att det finns fyra fin fina ägg!!! Eller åtminstone ETT som vill bli befruktat och sen stanna. Kram E

   Radera
 7. Då är vi lika långt gången i beh. När ÄP?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förmodar det kommer bli den 5 nov. Men jag vet nog mer på måndag och torsdag nästa vecka. När gör du (anonym) ÄP?

   Radera
 8. Förmodligen 2 nov. i Falun. Sprutdag 7 idag. Nu måste vi lyckas båda 2! Kram till dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hör gärna av dig igen!! Kram

   Radera
  2. Hör av mig då jag vet mera! Ha en skön söndag.

   Radera
 9. Vad innebär högt prolaktinvärde? Hur påverkar det vid IVF? Kan du berätta lite om det? Skulle bli glad om du orkar. Önskar dig också lycka till! Kram "Snart lycklig".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prolaktinvärdet stiger när man är gravid och när man ammar då det är mjölkhormon. Alltså det hormon som ökar när vi ska amma så vi får mjölk. Om prolaktinet är förhöjt så kan ägglossningen utebli. Detta påverkar i allra högsta grad under ett IVF eftersom det då blir kontraproduktivt att ta follikelstimulerande hormon då prolaktinhormonet strävar åt andra hållet så att säga. Det är av största vikt att ha ett bra prolaktinvärde när man försöker bli gravid!

   Kram till dig snart lycklig!! När är det dags för dig att göra nästa försök?

   Radera
 10. All lycka till Er, håller tummarna såå hårt. Kram o hälsning Ulrica

  SvaraRadera
 11. Visst är det otroligt att man kan sakna sina änglar sig-du fick ju en annan sorts ängel än jag eftersom jag miste Smurf så mycket tidigare men jag vet hur svår sorgen kan vara!
  Lycka till med denna behandlingen, nu ska det gå vägen tycker jag! Kram

  SvaraRadera