Skapa utrymme - adjö Familjeliv

Jag hade bestämt mig för att skapa utrymme. Göra det genom att ta bort vanor som höll mig om foten. De har blivit en riktig black om foten. Vanor som fanns till av en anledning. De fanns där för att jag skulle kunna hantera min sorg. När vanan tas bort kommer sorgen fram ännu mer. Jag säger inte att jag inte sörjt men jag har också flytt till Familjeliv.se. Där har jag fått mycket. Fått väldigt mycket. Jag har också gett. Jag har fått kontakter som hjälpt mig komma upp från skikt jag inte kunnat ta mig igenom utan deras hjälp.

Så, jag bestämde mig i söndags att skippa Familjeliv.se för att skapa utrymme för annat. Det har varit som en drog och jag har fastnat i dessa sidor, bläddrat mig igenom dem vid minsta fundering. Stirrat på den där appen på tel som heter FL, natt som dag. Jag ska försöka ge upp nu, ge upp lite, släppa krampen, besattheten. Den som består i att hela tiden leta och söka.
Hela tiden har jag sökt efter nya svar och nya kontakter och nya piller som kanske kan vara det rätta medlet för att kunna bli gravid. Vilken cirkus. Vilken galen cirkus det har varit och som grädde på moset så kommer detta besked från tre olika läkare, att de tycker vi ska satsa på äggdonation. Som sagt, jag behöver ge upp. Släppa taget och låta varje krampaktiga tanke om att vilja söka en väg, ett svar, en lösning få segla vidare. Jag behöver sen i utrymmet hitta goda saker att fylla det med. Ibland kan det kännas som ett motstånd och då, behöver jag kunna puffa mig lite över motståndet för att upptäcka att det kan bli bra att ha gjort det.

Som svar till er som undrat varför man måste hitta en äggdonator som har fått sina barn "klart" redan så handlar det om en etisk fråga. Det handlar om att om de donerar ägg till mig och sen inte kan få egna barn så kan det uppstå problem. Det är nog inte så svårt att hitta en donator. Problemet är att det kostar oerhört mycket att göra äggdonation i Sverige. Vad jag förstår så går det att göra det lite billigare i Estland. Det är därför oundvikligt att känna ytterligare en smärta och den handlar om min pappa som har testamenterat bort hela sitt hus och alla sina pinaler till min bror. Min bror håller nu på att strider för att pappa ska få rätt. Pappa ville inte ge sina döttrar något. Nu efter hans död fortsätter hans son att kämpa för detsamma. Vi behöver pengar om vi ska göra äggdonation. För oss handlar det om liv och död. För min bror vet jag inte vad det handlar om.

Nu gäller det att släppa detta krampaktiga tillstånd. Stor kram till er alla, fina underbara läsare, som stöttar mig så!

8 kommentarer:

 1. Många tankar och styrka till er...<3 /Ulrica

  SvaraRadera
 2. Vad kostar äggdonationen? Vi är nog många som vill bidra med pengar, många små summor kan ju bli något i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Sverige kostar det 70 000 kr och i Estland kostar det ca 40 000 tror jag! Gulliga du, det är en mycket god tanke!

   Radera
 3. Fina, fina du... Så j-a orättvist!! Önskar att det finns mirakel här i världen och att just du får uppleva det. Sänder dig alla miljoner kramar i världen. Vägrar ge upp tanken pm att ni ska få ert syskon till Tusse. /Lillstint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lillstint! Vill gärna tro att det ska ske ett mirakel. Kram!

   Radera
 4. Hej Anne, vill tipsa dig om ersättning från FK vid ÄD! Har gjort flera inlägg här men de verkar inte funka ... Testar igen och hoppas på det bästa.

  Kram Ypke från 40-tråden, inboxa mig där!!

  SvaraRadera
 5. 25 % av sin arvslott kan man inte välja hur man vill testamentera, den delas upp till vardera barn. Ni kanske har varit i kontakt med en jurist? annars så finns det på vissa ställen gratis konsulation i 15 minuter för juridik frågor. Lycka till med allt!!

  SvaraRadera