PUPO

In i rummet och upp i gynstolen igen. Glida ned väldigt långt så han kommer åt. Krister på min högra sida. Håller handen. Först en titt på slemhinnan som ser fin ut. Därefter sätts Lilla Ru på plats.

Efteråt kan man se med Ultraljudsstaven att det är lite vätska runt själva embryot, man ser det sväva runt där inne i livmodern. Det är vätskan embryot legat i när den befruktades.

8 celler hade hunnit utvecklas på Lilla Ru. Det är positivt och glädjande. De andra två embryona får ligga kvar i värmeskåpet och om de anser att de utvecklats fint, så får de frysas in så vi kan ha dem till fler försök.

Läkaren skrev ut Progynon, 2 mg, som är ett estradiol som jag ska ta som ett hormontillskott fram till graviditetstestet. Jag ska också ta Tablett Trombyl samt injektion Fragmin. Det var en nyttig lärdom att injicera Fragmin på sig själv ikväll - Gör det så ont på patienterna med, när jag flinkt och distinkt sprutar in denna Fragmin? Det gjorde nämligen jätteont på mig. Får hitta ett bättre ställe för morgondagens injektion. Uppe på denna behandling ska jag ta progesteron stolpiller morgon och kväll... och om jag får svamp så fick jag behandling för det med.

Om jag blir gravid ska jag behandla mig med Fragmin länge, mycket länge.

Imorgon börjar ruvardag 1 (RD 1) och min kära bloggvän ladybond påminde mig om begreppet PUPO som har myntats av en väldigt vetgirig och kunnig kvinna i forum på Familje-Livs sajten. Förövrigt har hon initierat en hemsida som ska handla om allt som har med IVF att göra. 

PUPO = Pregnant until proven otherwise!

11 kommentarer:

 1. Här har det hänt grejer minsann! Önskar dig och er all lycka till!
  Och ja, det kan nog hända att jag bor i din födelsestad, jag skriver inte om den på min sida som du märkt. Och du verkar bo i min förra hemstad (eller utanför) :)
  Gillar uttrycket PUPO!!!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag förstår väl det att du inte vill skriva det rakt ut. Men jag fattade det. Vad intressant och kul att jag nu bor i din födelsestad... ja utanför då. Jag räknar mig att jag bor i staden alls faktiskt utan på landet. Visst är det ett kul uttryck - PUPO!! Kram till dig med!

   Radera
 2. Grattis och lycka till med ruvning! Kram

  SvaraRadera
 3. Grattis till ruvarstatus!! Vad gör Progynon under ruvartiden? Har inte hört talas om någon som fått det förut.

  Jag har tagit innohep under alla mina behandlingar samt under graviditeterna och ja, det är inte kul. Ibland känns det inget alls. Ibland svider det något oerhört. Ibland blir det en stor knöl och ibland får man blåmärken stora som femkronor eller större... Nu de senaste gångerna har jag stuckit in nålen med 45 graders vinkel (tidigare 90 grader). Jag tycker att jag fått mindre blåmärken när jag använder 45gradersvinkeln.

  Alla tummar hålls att du får hålla på med Fragmin lääänge!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig upplevt att patienter reagerat när jag givit de Fragmin. I så fall är de fantastiska på att hålla masken... på mig sved det jättemycket.

   Progynon gör att slemhinnan blir lite tjockare och håller sig intakt hela ruvartiden!

   Tack för tummarna! De behövs!

   Radera
 4. Zinfandel var det som myntade PUPO :) Hon länkar till sin sida från sin pres.

  Anne: Fragminet gör ont. Och det gör bara ondare och ondare för varje gång man tar det. Det är ett ämne i där som är frätande på vävnaderna så du kan vinkla nålen bäst du vill. Visst gör det mer eller mindre ont i bland men det beror på vart man lägger den frätande vätskan.hur mycket nerver du har där. Män säger väl inte till om en spruta gör ont heller. Däremot så kanske de sprutor de gett kvinnor hamnat på bra ställen eller så är de vana vid ett det gör ont, räknar med om de inte är vana.
  Jag brukar få ångest innan och gråta litet fjantigt men jag avskyr Fragmin men skulle inte vilja vara utan heller.

  Tips på Fragminet. Tog det ca 13 veckor med Leia, htyp hela med Linnea och nu med Lily.. är att du kan experimentera med hur snabbt du skjuter in det.
  Långsamt gör mindre ont längre, medan snabbt gör mer intensivt ont kortare tid.

  Jag gillade långsam injektion bäst.. och det är ingen spruta jag tagit som aldrig gjort ont.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör det långsamt med. Känns bäst. Gjorde inte lika ont i går kväll. Gonal-f gjorde faktiskt inte ont så det kan vara så med. Visste inte att zinfandel redan länkat till sin hemsida. Hon har bett mig skriva om två saker dit. Ska försöka göra det snart.

   Kram!

   Radera
 5. Önskar av hela mitt hjärta lycka o välgång......o skickar kramar o pussar en masse!!!

  SvaraRadera
 6. Å vad jag hoppas att du är PUPO i sisådär nio månader.

  SvaraRadera
 7. Hoppas SÅ att det ska gå bra för er ! PUPO, vilket härligt uttryck ! Ska försöka ta det till mig, när jag tvivlar...(har plussat..men gick igenom två missfall ifjor..;det ena var en sk.ofostrig graviditet...:livrädd för att det ska ske igen:(
  Kram T

  SvaraRadera