Ruvardag 11 och Minus

Jag drömde inatt att jag gick till jobbet och fick mens där. Jag fick panik och visste inte var jag skulle ta vägen. Hur skulle jag göra för att inte bryta ihop där på jobbet? En känsla som jag haft så många gånger förr, en vågskål av känslor och tankar som det gäller att förhålla sig till. Så var mitt liv förr. Alltid detta kaos att förhålla sig till.

Efter det att jag träffat Krister så har mitt liv sett annorlunda ut. Det har inte behövt bli så att jag varit tvungen att gå iväg hemifrån och känt ångest. Det har inte varit så att jag de stunder jag varit ifrån Krister så har jag känt mig så orolig att jag klättrat på väggarna. Så var det förr. Med de jag trott jag älskat förr. Men det var inte kärlek. Det var något annat. Det har jag förstått nu.

Drömmen inatt kändes så sann. Jag har haft mensvärk i dag på ett sånt sätt som jag brukar ha när jag ska få mens. Jag var tvungen att ta ett graviditetstest. Det visade minus. Krister tror det är för tidigt. Krister fortsätter tro.

Jag tror att Lilla Ru flygit iväg till sin Storebror.

21 kommentarer:

 1. Kram på dig!
  Jag hoppas fortfarande på att du får ett plus!

  SvaraRadera
 2. Håller tummarna för att det var för tidigt och att lilla Ru håller sig kvar. Kram!

  SvaraRadera
 3. Nej vad tråkigt!! Fortsätter hoppas ett par dagar till fast jag förstår dig helt och hållet om hoppet försvunnit.

  många kramar

  SvaraRadera
 4. Tror också att du testat lite för tidigt ! (jag fick ju själv ett lite vagt plus på td,dag 14..och sen tydligt plus dag 16..).Hade jag testat dag 11 tror jag inte det gjort utslag.
  Så ge inte upp hoppet än !
  Kram Teresia

  SvaraRadera
 5. Aj. Gillar inte minus. Och visst, vi är nog av samma skrot och korn och ser att hoppet är litet med minus rd 11 (=cd 13). Samtidigt får man ju inse två saker: Det är knappt 20% av de "vanliga" som inte har plus cd 13. Dessutom verkar IVF-graviditeter gärna ligga en aning lägre än andra graviditeter på tidiga hcg även om de är normala.

  Sedan en sak till: Vilket test använde du? Jag har sett tidiga med CB vanliga, men CB digital och billiga tester låter gärna vänta på sig. Tror jag hade ett plus på billiga först i samband med rd 14 (5-dagarsodlat)

  SvaraRadera
 6. Nu ger ni mig en rejäl portion hopp. Okej, jag ger det två dagar till och då ska det vara ett svagt plus i alla fall. Teresia, på vilken dag var din testdag? FC, jag använde RFSU:s test. Tror att de är känsliga...

  SvaraRadera
 7. RFSU-testen beror på om det är stickor (2-packen) eller de andra. Men hursomhelst är just RFSUs såna som blir svaga till och med när de helt klart ska visa positivt. RFSUs test (inkl "testa tidigt") är defintivt inte vad man ska testa just tidigt med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig var det inte så med rfsu:s stickor när jag var gravid med Tusse men å andra sidan var det säkert ÄL +18 jag tog testet. Jag hade gått över tiden med två dagar och min cykel var mycket längre då...

   Radera
 8. Hej Anne, jag hade testdag den 9/2..som var min ruvdag 14.och vi hade tredygnsodlade embryon. Då använde jag RFSUs test..;tycker inte de är speciellt bra.. På lördan den 11/2 testade jag dels med ett till från RFSU (var ett 2-pack..så..) samt ett från Clearblue..det från RFSU blev något starkare..och det från Clearblue var ett tydligt plus. Skulle rekommendera det senare..!
  /Teresia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Teresia, det känns ju ändå lite hopingivande när du skriver så... Vi får väl se vad det visar i slutet på veckan... Då har vi ju i alla fall klinikens test att använda :-)

   Radera
 9. Skickar dig mina tankar och all min tilltro till Lilla Ru! KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack kära Sandra! Undrar så hur du har det?

   Radera
 10. Jo, alltså RFSUs stickor _fungerar_, de är inte riktigt så dåliga ;-) Men de visar inte tidigt... Långt därifrån. Men BIM+ visade de förstås något...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej du har nog helt rätt i det, apropå det jag skrev ovan också... ÄL +18, det är annat det... det var på den tiden man inte gick och väntade på det. Det var ju ingen konst att vänta då...

   Radera
 11. Ge inte upp ännu. Det är fortfarande väldigt tidigt. Jag hoppas så med er.

  SvaraRadera
 12. Håll ut vännen, håll ut.... Stor kram

  SvaraRadera
 13. Ge inte upp än!!! Det kan vara att det är för tidigt.
  Stora kramar!

  SvaraRadera
 14. håller alla tummarna för att ni snart ska få e ett plus!! kram fina Anne

  SvaraRadera
 15. Tack, vad gulliga ni är. Jag gråter mest idag... Det är svårt att vara maktlös. Men jag kan inte göra annat än att vänta tills nästa test. Mensen kommer ju säkerligen inte komma eftersom jag äter progynon.

  SvaraRadera
 16. Lilla Ru är ett så underbart namn, det finns en kraft i det, jag tänker på poeten Rumi, tänker också på rädslan att förlora, hoppet, den där skärvan av lycka som man knappt vågar hålla i eller se på. Men Anne, mirakel sker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jane, ditt sätt att formulera dig ger mig sån inspiration! Tack!!

   Radera