Mirakelmedicin?

Idag har hoppet åter smugit sig på. Hämtat ut DHEA, alltså Prasteron på apoteket. Medicinen som du kan läsa lite mer om här, i fall du är intresserad.  DHEA även kallat Dehydroepiandrosteron eller androstenolon. DHEA är det viktigaste utgångsmaterialet för syntes av naturliga östrogener. DHEA finns naturligt i våra kroppar och har som högst värde i 20-års åldern. Därefter avtar det för varje år, ju äldre vi blir.

Mirakelmedicin? Nej, det tror jag inte, men jag tror den kan hjälpa mina ägg att potentiera aningen. Hjälpa dem att bli mer vitala. De två embryon som satts tillbaka hos mig vid de två IVF behandlingarna vi gjort, har ändå haft god kvalitet men det skadar inte om vi får några fler befruktade ägg när vi gör behandlingen. Det ska bli intressant att se vad ätandet av detta tillskott kan göra.

Idag har jag också besökt min akupunktör och även där fått tillskott och stärkande nålar som ska göra mig piggare och må bättre.

Men som många sagt... det är ju inte konstigt att jag känner mig trött och förlamad. Det vore mer konstigt om jag inte gjorde det.

Dagens insikt är att jag ska inte boka in fler saker att göra varje dag utan endast göra en sak om dagen därefter får det komma lite som det vill, det som ska göras. För det är en hel del som ska göras inför bröllopet...

9 kommentarer:

 1. Du är, precis som jag, inne på lite alternativa behandlingar. Jag läser en bok om meditation just nu, i vilken det nämns att meditation kan höja halten av DHEA i kroppen. Så om du inte redan gör det - värt att testa? Lycka till! xx

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gjort mycket mindfullnessövningar tidigare och det går att jämföra med meditation. Nu går jag på akupunktur, motionerar, kramas, andas, sjunger... kanske blir det lite mindfullnessövning snart igen! Heja oss!!

   Radera
 2. Tack för en fin blogg!
  Jag blir lite nyfiken på DHEA, kanske något som kan hjälpa även mig. Måste man beställa eller finns det i apotekets tillgängliga sortiment?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för titten!
   Det finns inte i apotekets sortiment utan beställs efter behov. Det tog tre dagar så hade jag de i min hand!

   Radera
  2. Måste man ha recept från sin läkare eller finns det receptfritt?
   Är det bra även för mig som alltid får ut få ägg eller är det "bara" kvaliteten som blir bättre?

   Ha en skön helg.

   Radera
  3. Du kan beställa det på DHEA.com och det är ett mycket bra kosttillskott även för de som har få ägg. Vad jag förstår så ökar både kvalitet och förutsättningen att få fler ägg. Vi har inget att förlora! Det kostar ju en del om man beställer det själv så har du en bra läkare så kan du be denne skriva ut det. Prasteron APL heter den!

   Radera
 3. Spännande med Prasteron... Jag skall beställa det på apoteket i morgon, har fått recept av min hemortsläkare. HOPPAS det hjälper mig lite. Får så få befruktade ägg. Men tänk om mannens spermier är dåliga vid ÄP, o mina ägg bra, då tar det ju inte sig ändå. Lycka till

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!! Hör gärna av dig hit sen så kan vi jämföra hur Prasteron påverkar oss och kanske om det kommer något positivt resultat av det! Lycka till du med!

   Radera