Avslöjande

Vet att vi inte borde. Men vi gjorde det. Vi gjorde en säkerhetsåtgärd utifall äggen skulle få för sig att rymma. Nu finns det en gardering. Små fina simmare som ligger och väntar utifall ett ägg skulle få för sig att släppa.
        
                        Man får inte göra så förstår ni. Det är förbjudet att göra så under en IVF behandling. 


Nu avslöjar jag denna exklusiva nyhet för er.  Visst är det spännande, så säg?

Vi har haft besök hela helgen av ännu fler fina bra vänner! De har åkt pulka och jag har gått lite upp och ned i backen för att hålla värmen. Vi har ätit gott och jag har fått mycket inspiration och energi.

I morgon halv sju så åker vi till Falun - för att träffa doktor arrogant som ska vara så fantastiskt skicklig på ägguthämtning. (Ni läste kanske i en artikel om bemötandet i vården att det finns en myt om att de läkare som är mest arroganta är de mest skickliga). Det går alltså inte att både vara skicklig och socialt kompetent. Utan bara antingen det ena eller det andra... eller...?

Jag har en del saker jag vill be honom om och fråga honom om. Jag vill kunna ge mig själv fragminsprutor den första tiden efter äggåterföringen. Jag vill också fråga honom om det kan vara idé för mig att få tillskott av östrogen eftersom min hormonbalans varit så urspårad.


Tusses tremänning i pulkabacken med Krister. Tusse skulle varit 1 1/2 månad äldre än honom.6 kommentarer:

 1. Min första impuls är att bli arg som satan på dig-för jag bryr mig om och värderar dig högt! Är du galen? Vad händer om du får tre befruktade embryon eller fyra eller fler? Vad gör du då? Och hur kommer du må då?

  Sen slår det mig att du tänkt noga innan. Och med tanke på det du känner och allt strul så kan jag till viss del förstå dig. Känslomässigt förstår jag dig 20000% Logiskt tycker jag nog att du är blandat galen och modig.

  Fragmin får du utskrivet av IVF. Det får man jämt. Och du får ta dom själv. Aldrig hört om folk som inte fått det. Man får ofta recepten samma dag. Eller innan. Minns inte. Bara säga till. Säger han nej... (vilket jag betvivlar)... så be en sköterska att Samira skriver ut åt dig. Innan du lämnar kliniken.
  (Nu säger maken att jag har fel.
  Att vi fick det vid plusset. Kolla i din tråd. Våra minnen är litet hmm kaotiska och jag ska gå och braka i sängen snart.)

  Han var en stövel mot dig men han ÄR den bästa läkaren när det gäller plock. Jag har blivit plockad av både S och U och S är mycket skickligare på att lägga det rätt.. det blev Linnea. Vare sig du gillar det eller ej. Så du har egentligen tur. Jag skulle med varit sur på honom om han gjort så mot mig. Men du.. jag kan nästan känna hur arg och besviken du är på honom. Men du behöver släppa det om du inte redan gjort det. Du behöver lugn och harmoni nu. För din egen skull. Vad gäller stress och så så kan du vara hur stressad som helst. Det fäster ändå :) Mycket lycka imorgon och all min omtanke och värme till dig du vackra.

  Tusentals kramar!

  SvaraRadera
 2. Ojdå..galet el vågat..jaa.. Jag skulle aldrig vågat chansa..det ska ju vara så exakt med spermierna..2 dygn (enligt min klinik)för att få bästa chans.. Men jag kan ju förstå..när man väl fått en ide (att äggen smiter..)för sig..så är det svårt att stoppa tanken.. Och på nåt sätt brukar man känna på sig vad som är bäst för en själv..
  Hoppas det går bra för er !
  Kram T

  SvaraRadera
 3. Tja... Risken för oss låg-amh:are att bli multipelgravida ens med flera ägg är ju inte precis stor så den garderingen tycker jag nog ni hade råd med.

  Men istället hoppas jag förstås att inga rymt och att plocket gick fint idag o att herr doktorn inte var det minsta arrogant.

  SvaraRadera
 4. Nej det är ju just det att mitt AMH är ju oerhört lågt så det är nog ingen risk :-) allt har gått bra ändå och äggen hade inte rymt!

  SvaraRadera
 5. Perfekt :-) grattis!

  SvaraRadera