Hälsning från Flingan

Allt såg perfekt ut på TUL och alla artärer hade fint blodflöde. 700 gram väger vår lilla flinga. 

Och det är med största sannolikhet en TJEJ!! Läkaren var dock inte helt säker men det verkar som så. Det visar väl sig ännu mer i v 28 vid nästa TUL!

Kram från oss!!

39 kommentarer:

 1. Åh en lillasyster!!
  Stort grattis, vilken lycka att allt var så bra.

  SvaraRadera
 2. Så skönt att höra! Så fin er lilla bebis är på UL. Helt perfekt! Stor kram från Lillstint

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lillstint!! Det blev en lyckad bild, helt klart! Hoppas allt är bra med dig!

   Radera
 3. Wow! Vilken tydlig ansiktsbild ni fick med er hem! Den ser riktigt 3 dimensionell ut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helt otrolig faktiskt. Krister filmade från ultraljudsskärmen och sen har vi tagit en stillbild från filmen!

   Radera
 4. superfin bild, grattis!

  SvaraRadera
 5. Så fint att allt ser bra ut med Flingan! Jättefin bild! Kramar till dig!

  SvaraRadera
 6. Skönt att allt såg bra ut. Bebisen ser väldigt nöjd ut där inne, härlig bild!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ser ut som hon ler, kan man tycka om man tittar länge... Kram!

   Radera
 7. Åh så fin liten en!
  Kram K

  SvaraRadera
 8. Underbart! Bebisen ser ju väldigt fin ut! Skönt att allt är bra. Kommer man att sätta igång tidigare ( typ, för säkerhets skull) ?? Kram Eva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eva, förlossningen kommer bli igångsatt två veckor innan beräknad födelse. Allt för att kunna hindra ev händelser, som tex moderkaksavlossning eller blodpropp. De sker starten av förlossningen under medicinsk övervakning. Kram tillbaka till dig, du okända varma människa.

   Radera
  2. Tack för ditt svar. Va skönt och tryggt att veta! Kram Eva i Göteborg.

   Radera
  3. Åh. blir avis när jag läser att ni fått prata om förlossningen redan. Är i v 33 nu och läkarna har hittills mest mumlat i förbifarten att jag kan väl kanske få bli igångsatt nångång innan bf om kroppen verkar redo. Fortfarande inte någon tid till Aurora i sikte. Förlossningsvården i Göteborg alltså...:.-( Fick ni chans att välja kejsarsnitt. Hur har ni tänkt kring förlossningen, känner ni er trygga med den planering ni har?
   Kramar Karin

   Radera
  4. Karin, det gör mig ont att läsa att de inte bryr sig om att planera bättre tillsammans med dig!! Jag har blivit lovad en igångsättning i v 37 eller 38. Vår barnmorska bokade tid åt mig hos en Aurorabarnmorska på förlossningen. Vad säger din barnmorska om allt detta? Du går väl också och gör TUL med jämna mellanrum, vad säger läkaren där? Har du en och samma?

   Vi känner oss trygga med planeringen. Jag vill föda vaginalt. Vi ska börja med övningarna nu. Jag använder två böcker. Mindfulness för gravida och föda utan rädsla. Hoppas du får gehör för dina behov!! De är viktigast av allt!!

   Stor kram från mig

   Radera
  5. Så fint att ni känner er trygga! Och kommit igång med att öva. Jag har en massa oro jag vill ha svar på innan jag vågar tänka på att göra övningar, och vill ingen prata med mig känns det som jag kommer att kräva kejsarsnitt. Hoppas dock lite på läkaren som gör TUL. Har haft olika hittills men nu krävt att få samma och att han ska svara på mina frågor. Ska träffa honom på måndag, får se hur det går. Till aurora skickade kuratorn en remiss för tio veckor sedan och de har hittills inte hört av sig.
   Spontant vill jag ju ha vaginal förlossning... Kram K

   Radera
 9. Så härligt underbart!! Så fint foto! Håller tummarna för er. Kram Maja

  SvaraRadera
 10. Finfint! Så glad jag är för er skull! Vi har ju bara killar - och om man säger så här - med Neo var det ingen tvekan om könet vid RUL... Till och med min man såg det - och han har verkligen inte någon vana av ultraljud (jag gjorde alla VUL ensam, utom de gånger vi skulle hitta hjärtslag första gången).
  Kramisar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med Tusse såg hon det väldigt tydligt på RUL så jag vet inte varför de är så osäkra nu.. Kram tillbaka!

   Radera
 11. Fina Flingan! Vad skönt att allt ser bra ut :)

  SvaraRadera
 12. Hej flingan! Så fin du är, ett perfekt ansikte det har du minsann. Ett vackert barn som låter världen säga hej till dig, tack!

  Anne, flingan är fantastisk, 700 gram människa har du i din mage som växer sig större och starkare för var dag som går. Inte konstigt att du blir trött, tappar hår och bara vill sova. Nu är det flingan som tar kraft från dig för att växa sig större. 108 dagar, snart, mycket snart är HON här!

  När de såg att min Eva var flicka så såg de det på avsaknad av pung!!! Ett märkligt sätt att säga det på..men det var så de sa till oss. Tydligen så är just pungen så tydlig på ultraljudet?!?! Vem vet?

  Tack för att du delar med dig Anne <3
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, läkaren sa att de ofta tar fel när det är en flicka och tror det är en pojke för att navelsträngen ligger över så då tror de att det är en pung men i detta fall låg ju inget över men han var osäker i alla fall. Det är mindre än 108 dagar kvar till och med!! Vi sätts ju igång 14 dagar innan så 108 - 14= 94 dagar! Wiiiiiii! '

   Tack för att du läser min blogg och tittar in med dina fina kommentarer!

   Kram!

   Radera
 13. Wohooooooo! Så fin så fin! En tjej, Tusse ska få en liten syster <3 Blir så glad att jag vill hoppa högt! Hurra! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir av din kommentar!! TACK. Vi hoppar också högt och är glada!!

   Radera
 14. Underbart! Härligt att se er lilla flinga. All fortsatt lycka <3. Kram Ulrica

  SvaraRadera
 15. Vilken fin bild Anne! Får man alltid göra TUL hos er eller beror det på er historia? Jag kan knappt förstå att jag inte får smygkika på min flicka efter RUL v 20 till födsel, hjälp vad lång tid. Grattis till den välmående tjejen Anne! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tycker faktiskt det är helt absurt att man inte får göra fler UL än så men så fort man känner något avvikande med fosterrörelserna ska man åka in och då ska man göra ett UL och inte bara CTG. Det är superviktigt!! Vi får göra allt detta på grund av att Tusse dog i magen. Annars hade vi inte fått det. Kram

   Radera
 16. Fantastiskt underbart!! Jag blir så glad för er skull. Hur känns det att vänta en liten tös? Känns det konstigt? Missförstå mig inte! Jag minns bara att Flingans kön diskuterades lite smått för ett tag sedan och om hur det skulle kännas att eventuellt vänta en pojke till efter Tusse. Varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkt att du aldrig vill svara på mina kommentarer. ;/

   Radera
  2. Men du, det är flera kommentarer som jag tänkt svara på men inte orkat faktiskt. Det kommer. Ta det inte så. Jag har funderat på din fråga och har verkligen tänkt svara. Det är inget personligt mot dig.

   Radera
  3. Som svar på din fråga kan jag säga att det känns helt rätt just nu att det blir en flicka, men tror att det med om det skulle blivit en pojke var mer svårt för oss precis efter förlossningen. Men det är också en föreställning vi hade, sen när vi får träffa vårt barn oavsett kön så spelar det ingen roll. Det är jag helt säker på!
   Kram till dig!

   Radera
 17. Vad skaönt att du känner så Anne. Jag förlorade två pojkar i för tidig födsel och hade väldigt kluvna känslor inför att det skulle bli en flicka, vilket jag visste utan att kolla könet. Nu ett halvår efteråt älskar jag denna lilla tjej så mycket att det gör ont i kroppen ibland. Var fö med i spädbarnsgruppen, för föräldrar som förlorat sina barn och vår ledare sade att det är mycket vanligt att man föder det mottsatta könet efter en förlust, vilket stämde, nu när alla i gruppen, till allas stora lycka, fått barn igen och tre av fyra fick det motsatta könet.
  Vilken glödje att du är gravid!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grattis till din flicka och grattis till dina pojkar som du så sorgligt inte fick behålla.
   Det var intressant att höra att det ofta blir det motsatta könet efter man förlorat barn. Det måste ju naturligtvis vara en slump, kan inte tänka mig annat. De jag känner som förlorat barn har både fått av samma kön och det motsatta! Ser ingen trend i det... Kram till dig med och tack för att du tittade in på min blogg!

   Radera