Framtidsfix och dags för TUL

Imorgon är det dags för det första tillväxtultraljudet (TUL) där de kommer titta om navelsträng och moderkaka har en bra blodförsörjning och flöde. Vi hoppas ju på att det ska vara helt komplikationsfritt och sen hoppas vi att läkaren kan se vad Flingan har för kön. Vi kommer sedan ha möjlighet att boka in TUL med jämna mellanrum hela graviditeten ut. Den 5 februari har vi också ett inbokat möte med vår favoritläkare på Spec MVC - hon som var vår närmsta läkare efter att Tusse fötts. Morgondagen blir mycket spännande för oss och något vi sett fram emot länge!

Krister har börjat rusta vårt sovrum. Det är gammal kalkfärg i taket vilket gör att det dagligen faller ned vitt damm från taket, så hur mycket man än städar så blir det fort dammigt igen. Vi ska alltså måla om tak och väggar och lägga in nytt golv. Vi har köpt sänggavlar, klädskåp och en byrå där alla våra kläder ska få plats samt Flingans. Eftersom Krister fick en symaskin av mig i födelsepresent så tänker vi inviga den med att sy nya gardiner till sovrummet och även sy ett babynest som Flingan kan ligga i, mellan oss i sängen. Så ny ska här pysslas och boas lite.

Under tiden Krister rustar och står i ska jag nu placera mig i soffan en stund och fortsätta läsa boken som vi har till nästa bokcirkelträff: "Att föda ett barn" av Kristina Sandberg.  Den har inget med förlossningsteknik att göra utan är en roman som handlar om en kvinna som är ung på 30-t och som blir oplanerat gravid. Författaren håller på att snickra vidare på historien om Maj och har nu snart en färdig trilogi.

6 kommentarer:

 1. Så härligt, rofyllt det låter. Att ni boar och myser precis som ni ska:) Ja ett babynest är verkligen kanonbra, min mamma sydde ett till vår yngsta dotter och hon hade det tills hon var närma året faktiskt (ja ju större hon blev ju mer fick vi knyta upp bandet ner till).

  Lycka till !

  Kram T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Vad kul! Det är väldigt användbart har jag hört. Kram

   Radera

 2. Jag hoppas att allt ser bra ut och att ni får reda på vad det är för liten krabrat som gömmer sig där inne.
  Skönt att höra att du inte är riktigt lika trött längre men jag förstår att du är så trött att du inte orkar jobba heltid.

  SvaraRadera
 3. Lycka till!! Glöm inte att uppdatera omgående! Såå spännande! Kram!

  SvaraRadera