V 17 (16+1) Besök på Spec MVC med UL

Hela min kropp och själ längtar efter detta lilla barn som jag idag återigen fick se, fullt levande, liggandes där i min livmoder och vinka till mig. Jag hade en jättefin vän med mig på ultraljudet idag för Krister är ute på turné. Det var en mäktig känsla att vara där och att hon var med!

 Jag frågade läkaren om när jag skulle sluta med fragminet och varför. Jag fick till svar att fragminet används för att förebygga missfall och för att förhindra blodproppar när moderkakan anläggs, blir till. Därför så anser de att jag kan sluta med fragminet efter rutinultraljudet.

Jag frågade också om vad hon har för kunskap om ultraljudsmonitorer (doppler) och dess eventuella skadliga verkan på fostret. Hon menade att det inte finns några bevis för att det är skadligt men att man ska använda det när det finns en medicinsk indikation till det, alltså inte bara för nöjes skull, men det förstår ju vem som helst med lite förnuft i behåll. Det hon menade var att den största risken med att använda den är att man kan invaggas i en falsk trygghet, precis som en av mina facebookvänner också tog upp i en av sina kommentarer. Det är ju så här att hjärtat kan ju slå bra men det kan vara så mycket annat som är fel, som t.ex. för lite fostervatten och det talar ju inte dopplern om. Min slutsats av det hela är att fosterrörelsernas kvalitet och kvantitet är det viktigaste att känna in. Nu känner inte jag Flingan varje dag än... så det är ju nu i  detta ingenmansland som det kan kännas svårast men för varje UL vi gör så förändras mina tankar från att skräckslaget undra om det ska vara ett dött foster eller inte till att vi i dag ska få hälsa på vår bebis. Från skräck till tro!
6 kommentarer:

 1. underbart att din tro på Flingan växer sig starkare. Fint att få "hälsa" så ofta på bebisen. Det fick jag också göra eftersom jag hade de där myomet. Det var min räddning att jag fick titta till vår Bubbla så pass ofta.
  Bra att ha en fin vän med sig också då inte Krister kunde följa med. Underbara Flingan - jag hejar på hen och på er!!!
  Många varma kramar till dig, starka modiga Anne <3

  SvaraRadera
 2. Härligt att få se den lille igen och att den verkar må bra!

  Tar du Trombyl också eller bara Fragmin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tar Trombyl med och det ska jag fortsätta ta till v 36.

   Radera
 3. Jakteneftertotallycka13 november 2013 kl. 21:38

  Va härligt att det ser bra ut :)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så glad över att du kommit så långt =) Har ju läst från tusse och alla turer. Jag läste att clearblue börjat med en doppler, och hos dom skriver dom att den är säker att använda en gång om dagen. Tycker definitivt att du ska köra på med den tills du känner lillen ordentligt. Kram

  SvaraRadera
 5. Hur går det för dig Anne? Hoppas att du mår bra och att Flingan gör sig påmind med puffar, sparkar och sin hela existens.
  Kramar Åsa

  SvaraRadera