V 18 (17+3) Pippilåtar och längtan

Jag förstår att ni undrar mellan varven vart jag tar vägen och jag skulle önska att jag gjorde fler uppdateringar här också för min skull att kunna titta tillbaka på sen för att se hur jag mått och hur det gått.

Jag har varit ganska orolig senaste dagarna. Det är som ett vakuum på ett sätt. Jag känner inte mycket rörelser förmodligen på grund av att moderkakan ligger i framvägg och Flingan ligger nog mest vänd  inåt ryggen. En halv minut lyssnade vi med dopplern idag och Flingan lever och finns där. Det kändes skönt att veta det då jag som sagt inte känner något alls nästan.  
Jag har varit oerhört trött de senaste dagarna. Så trött att jag inte orkar sitta med andra ute i personalrummet då för mycket ljud gör att huvudet, ögonen och öronen går i kors och jag blir framförallt väldigt irriterad av det. Jag har känt mig överkörd och tilltufsad av människor och vet inte om det har med mig eller dem att göra. Svårt att urskilja det och har tack och lov inte sagt något även om det inom mig ropar ett slags behov av att säga ifrån, men som vanligt vet jag inte om jag har rätt till det eller om det är så att jag överreagerar. Det har inte gjort det hela bättre att vi haft besök av möss här på nätterna så nästan varje natt har jag varit vaken  mellan kl 2 - 4 och sen gått upp kl 6.30.

Magen är jättestor för att tarmarna sväller upp särskilt efter att jag ätit stärkelse, för mycket pasta och för mycket bröd... Så GI-mat är nog inte helt fel för mina tarmar i detta läge.

Men emellanåt drömmer jag, åh vad jag drömmer om vår fina lilla bebis och längtar och då blir jag så lycklig.

Sen repar vi för fullt inför lördagen då vi ska sjunga ett program med Astrid Lindgrenvisor. Vi har döpt det hela till "Tuvalina sjunger - bom sicka bom - är du med på den!" Och jag har letat strumpor, over-knee som är roliga men inte hittat några. Jag vill vara fin på lördag, behöver inte se ut som Pippi direkt men liknande... 


11 kommentarer:

 1. Kanske lite sent att beställa från nätet, men där finns några butiker med riktigt kul knästrumpor. Har själv beställt några kuliga :-) Här är ett exempel: http://www.happysocks.com/se/women-1/over-the-knee/

  Om du vill få tag på några i en fysisk butik så kanske Flash har knästrumpor, köpte fina randiga där för något år sedan. Härligt att det går fint med Flingan!


  /"Blingbling"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för tips!! Hur går det för dig??

   Radera
  2. Läget här ligger på ruta noll, inga nyheter alls...så det är tyvärr inget att rapportera... Kram

   Radera
 2. Lycka till! Allt kommer att gå bra! Och om du känner dej överkörd och tilltufsad av någon så är det så! Du får känna så och behöver inte stå ut med eller tåla sånt... Men du kanske som jag har svårt att säga ifrån, ibland önskar man i efterhand att man skulle ha fått klämt ur sej åtminstone "vad menar du med det?" eller nåt liknande... Men om man bara är tyst och låter allt gå förbi är det helt okej, bara man kan släppa det sen och inte gå och grubbla :( Fast du kanske är bra på att "säga ifrån":) Hälsningar från finlandssvensken

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har just svårt att säga ifrån på ett bra sätt och gör jag det så får jag dåligt samvete efteråt... knäppt. Jag har släppt det nu, tack och lov!! Tack för dina lyckönskningar!

   Radera
 3. Åh äntligen en uppdatering ;) Har ju som vanligt tänkt mycket på hur det går för dig och om du mår bra!
  Förstår att du undrar om du överreagerar eller inte när hormonerna spökar, men samtidigt ska du ju inte behöva gå och känna dig illa behandlad bara för att du är gravid och eventuellt extra känslig. Vad säger din man om saken?
  Va mysigt det lät med Tuvalina sjunger :)

  Nu har jag lyckats ordna prednisolon och trombyl, men jag är osäker på dosen som Gyn har skrivit ut. Hon gav mig ordinering på 40mg (!) om dagen. Det är ju skyhögt. Hur hög dos åt du?
  Kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min man tycker att jag ska säga ifrån men det är inte alltid så lätt förstås. Jag har släppt det nu i alla fall. Känns skönt :-)

   Vad bra att du fått prednisolon och Trombyl ordinerat!! 40 mg är mycket, ja, hur länge vill hon att du ska äta det?
   Jag åt 20 mg runt ET och sen 15 mg till v 12 och sen har jag sakta sakta trappat ned... Trombyl ska jag ta 75 mg fram till v 36 är det sagt. Kram till dig!! Fint att du är på gång igen - fighter!!

   Radera
  2. Tack snälla =) Ja, man blir ju liksom tvingad att bli en fighter efter allt som händer.

   Bra att han säger så.

   Ja, det låter ju som en mer lagom dos. Jag kommer nog inte vilja överstiga 25 mg åtminstone. Är orolig för biverkningar eftersom jag alltid åker på så mycket.. Hur mådde du av medicinen. Ser framför mig hur jag svullnar upp som ett klot och får diabetes (eftersom jag redan har för högt insulin). Eller att benen och musklerna börjar förtvina. usch
   haha man blir ju nojig.
   kram

   Radera
  3. Jag fick 30mg (så du har att jämföra med) och tog från en månad innan et med uttrappning från v12

   Radera
 4. Jag längtar med efter bebisen!!!! Bilden på dig, Krister och bebisen, tårarna kommer spruta!!

  SvaraRadera
 5. Fina Anne! Oj, det låter trevligt med Pippi-sånger. Jag tycker ni är jätteduktiga och flitiga din man och du. Skönt att graviditeten verkar löpa på fint. Inte konstigt alls att du inte känner rörelser varje dag ännu. Jag minns att jag själv var lika orolig som du. Jag känner igen mig i din beskrivning av dig själv. Men jag är nästan 20 år äldre och har haft turen att föda tre fina barn. Jag följer dig och gläds med er! Kram från Eva i Göteborg

  SvaraRadera