Snart redo för avfärd

Igen. Vi ska åka med båten igen. Finlandsbåten till Åbo. Jag tror jag stänger av lite det som sker nu runt oss. Jag är aningen ego märker jag. Men jag behöver nog det.  Detta är sista helgen vi har caféet öppet. En av mina allra bästa vänner gifter sig om två veckor och jag och Krister ska vara toastmasters. Vi har mycket roliga grejer att förbereda så förhoppningsvis kommer ruvardagarna gå ganska fort. Går allt som det ska får jag testdag den 27 augusti och denna gång ska jag inte testa tidigare.

Jag var tvungen att ringa till läkaren som gjorde ultraljudet häromdagen. Vad menade han egentligen med det han sa att det var en follikel som var ojämn. Var det en cysta på gång? Han förklarade och sa att det förmodligen var så att jag haft ägglossning men att det spelar ju ingen roll, upprepade han ett flertal gånger. Vadå spelar ingen roll, tänkte jag, men sa inget. Det klart det spelar roll! Vi är inte avhållsamma i denna process, tror han på allvar att vi är det? Lite lustig konversation när han var helt övertygad om att det inte var viktigt för mig att veta om jag haft ägglossning när det var det viktigaste av allt att få veta.  Hela samtalet gick ut på det för mig. Så nu hoppas jag det var ägglossning. Jag har tyvärr väldigt ont nedtill vid äggstocken nu och då och då väcks en oro om att det är en cysta men förmodligen är det min endometrioscysta som spökar av all östrogen. Jag passade också på att fråga om man kan få ägglossning när man äter progynon och det kunde man enligt denna överläkare i Hudiksvall. Jag har hört lite olika bud om det. Dosen av progynon är ändå ganska liten och då kan man få ägglossning. Jag hade ju LH-stegring i lördags så att han såg en follikel i måndags, som förmodligen släppt ifrån sig ett ägg var ju inte helt osannolikt.

Jag önskar så detta blir sista gången vi gör detta, i alla fall på ett bra tag. Det känns inte så hälsosamt att stoppa i sig all östrogen. Nu tar jag 8 mg per dag och i morgon ska jag börja med progesteronet. På måndag tinar de embryona. De tinar två embryon först och överlever dem så låter de det sista vara kvar i frysen annars blir de tvungna att ta fram det med. Nu gäller det att ni överlever!

På måndag kväll åker vi. Innan det ska vi passa på att hälsa på några kära vänner i Stockholm.

10 kommentarer:

 1. Nu hoppas jag att det händer! Ha det fint tillsammans du och Krister. Kram

  SvaraRadera
 2. Hoppas också att denna gången ska räcka för att ni ska få ert levande barn. Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag håller tummarna för er nu! Låter som du har en cysta, jag hade lika ont men efter tömningen försvann den. Tänker på dig! Kram Janet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jo jag har en endocysta på äggstocken. De gånger de punkterat den fylls den bara på igen.

   Radera
 4. Tänker på er och önskar det bästa.

  SvaraRadera
 5. Hejar på er och håller tummisarna stenhårt för att det här verkligen blir sista gången ni behöver åka till Finland för just den här anledningen!
  Kram från "Blingbling"

  SvaraRadera
 6. Åh jag hopper verkligen för er!! Lycka till!!

  SvaraRadera
 7. Även jag tänker mycket på er extra mycket just nu när det är dags igen! Håller tummarna hårt för att det är er tur! Vi 4

  SvaraRadera
 8. Lycka till...som alltid! Med lite extra nu när sommaren är över och café-tiden börjar dra mot sitt slut för i år, så ni får en roligare höst!! Hoppas det inte är en cysta som sätter käppar i hjulet för er!!

  Varm kramar till er!

  SvaraRadera
 9. Håller alla tummar och tår för er, nån rättvisa måste finnas i den här världen.
  Stor kram och Lycka till, ni finns i mina tankar!

  Weronica med Charlie i himlen <3

  SvaraRadera