Bröllopet - min version del 1


Natten till lördagen regnade det så våldsamt att presenningen vi hängt upp över gården var nära att nudda marken av allt vatten som tyngde. Några personer som vaknade mitt i natten passade då på att gå ut och peta på presenningen så att vattnet rann av, vilket då gjorde att det blev stora gropar i marken, där det på lördagen skulle sättas upp bord och dukas.

När jag lämnade vår gård på morgonen den 30 juni så var allt i en enda förtvivlad blöt röra. Det var fullkomligt kaos. Stora leriga gropar i marken där borden skulle stå, det regnade förresten fortfarande, öste ned och inget fanns på plats där det skulle stå.

Jag och min vän L åkte in i hennes bil till frissan som skulle göra mig fin i håret. Planen var sen att hämta brudbuketten och hämta 10 bröd på ICA som vi beställt. Stenungsbakat bondbröd. Favoritbrödet! Jag släppte kaoset där hemma och förlitade mig på mina vänner som fanns kvar där och det var inte några det. Under tiden mina vänner slet där hemma så fick jag världens finaste frisyr, åt praliner och övade på sången lite som jag skulle framföra till Krister under kvällen. Efter frissan skulle vi åka till Kristers kusins hus och där skulle jag bli sminkad!

I stora salen sov familjen från Trelleborg och kära H med sin sambo. I husets ena del sov sammanlagt fyra vuxna och fem (ett litet spädbarn) barn. I den andra delen sov M - som jag refererade till i sin blogg och min kära vän prästen som tillika var toastmaster. Tillsammans med henne, hennes blivande make som var bröllopets kock!! I rummet med öppna spisen sov som vanligt familjen Törnos, det har kommit att bli deras rum, då de hälsat på oss en del gånger under våren. Utanför gården sov några personer i sina husbilar och i uthuset och i uppsatta tält sov Kristers bror, brorsbarn och Kristers son. Nere i studion sov Kristers pappa med fru.

Jag hade full tillit till att mina vänner skulle ordna upp i kaoset och sanna mina ord, det gjorde de och det med besked.

Här står Krister och några vänner och petar med brädor så att vattnet ska rinna ned från presenningen.

Kaos.

Efter några timmar in på lördagsförmiddagen börjar det spricka upp! Och se, borden börjar komma på plats! 104 gäster var det!

Färdigdukat!


Gästerna är på plats och sitter och väntar på att det snart ska bli deras tur att inta buffébordet!
4 kommentarer:

 1. Stort grattis Anne! Du är fantastiskt vacker på bröllopsbilderna och ni ser väldigt lyckliga ut.

  Jag är ledsen att jag inte har skickat mitt grattis tidigare, men jag har följt dig på telefonen i sommar (och det är lite krångligt att kommentera då.)

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK Sandra!! Härligt att höra ifrån dig! HOppas du haft en skön semester! Kram kram!

   Radera
 2. Hej Anne, vilket fint bröllop. Jag undrar var du har fått tag på presenningen? Vi ska ha bröllop utomhus och jag vågar inte chansa på sol. Hälsningar S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Presenningen är köpt på Jula!! Lycka till!

   Radera