Sammanställning

Jag har nu tre dagar kvar i Malmö för denna gång. Jag har packat ned det viktigaste i banankartonger och papperskassar och har hyrt ett envägssläp att transportera sakerna på upp till Gävle. Jag har två personer (båda är kvinnor) som hjälper mig att lasta sakerna på släpvagnen. Det kan nog bli ganska tungt då böckerna är ganska tunga i sina kartonger. Hyllor, soffa, arbetsbord, köksbord lämnar jag kvar i lägenheten. Jag antar de som ska bo här i höst behöver dessa möbler, annars får jag försöka sälja dem.

Alldeles snart ska jag bege mig bort till Musikhögskolan. Där befinner sig Tommy som jag ska säga adjö till. Tommy är utbildningsledare på Musikhögskolans lärarutbildning. Han är mycket förstående till mitt beslut. Jag fick ett jättefint mail av honom där han poängterade hur han förstod att jag inte både kan jobba 60 % och studera heltid, men att han kommer sakna min glada gestalt - så skrev han och det gjorde mig glad. Jag tror att jag det senaste året har velat så mycket att det skulle bli så bra och rätt. Jag har verkligen haft den inställningen, leendet har funnits men lusten har sakta försvunnit och kvävts av alla måsten. Min högra axel värker efter krampaktiga försök att försöka spela Schumanpianot, i förtvivlade försök att få till ett sväng till någon jazzig standard eller för den delen, spela svängigt till en barnlåt så barnen rockar loss. Nej, för min del har det blivit umpa, umpa med en liten ynka baston i vänster hand.

När jag var ute på praktik i våras så hade jag ettor och fyror. Barnen var alltså sju och 10 år gamla. Jag arbetade mycket dramainspirerat med barnen. Leken och deras egen kreativitet var viktig. Jag sjöng mycket med de och så länge det rörde sig om acapella så gick det utmärkt och lite gitarr kunde jag slänga på men så fort jag kom till pianot så låste det sig helt. Praktiken gick verkligen jättebra och jag tror att jag är pedagog i min själ men till mig själv skulle jag behöva en pianoterapeut...

1 kommentar:

  1. Hoppas att din flytt går fint. Bär försiktigt och kör lugnt.Och lycka till i Gävle...dock tycker JAG att det är tråkigt att du flyttar, men huvudsaken är att du mår bra.

    SvaraRadera