Bara göra

Jag borde kunna andas ut idag, men något har nästlat sig in, spritt sig över mig som en mögelsvamp i förökning. Jag skulle kunna andas ut och tänka - vad skönt, äntligen har han försvunnit ut ur mitt liv, han som jag genom att vara för impulsiv sa ja till att få flytta in i min lägenhet i början på juni, men jag kan inte riktigt andas ut. Det sitter taggar i mig av olika slag.

Jag kom till lgh i Malmö i går kväll, blommorna var nästan döda, men bara nästan! Jag tror att jag har räddat de nu efter en första utryckning med första hjälpen. Jag ställde de i badkaret för att fylla det med livgivande vatten men upptäcker att någon slarvat bort proppen. Den vara där innan jag åkte..Jag får nöja mig med att duscha blommorna...

Inne i rummet där Peter sovit står madrassen som han lånat av mig, den är svart av smuts. Jag bad honom ta med sig den eftersom jag menade att jag ändå inte kunde använda den på grund av smutsen. Han har nämligen inte dammsugit eller torkat golvet på 2 1/2 månad. På golvet ligger chokladpapper och tomma läskflaskor. Jag känner en obehaglig doft i hela lägenheten, inte min doft.

Idag kommer jag överens med mig själv att det hade faktiskt kunnat vara värre. Om några dagar kommer jag kunna släppa honom och släppa känslan av att ha blivit kränkt, för det är den känslan det handlar om. Jag har låtit honom komma in i min lägenhet och stjäla min energi. Jag ska lära mig av detta, det ska jag, upprepar jag för mig själv om och om igen.

Nu är det dags att börja packa igen. Lägga ned mina böcker i kartonger. Jag ska bara göra nu och inte tänka så mycket. Bara göra. Sortera en del, se om jag kan sälja av på loppis, lämna kvar en del möbler. Kontakta de som ska bo här och se efter att de är pålitliga. Ta med det som är värdefullt för mig. Inte tänka - bara göra!

1 kommentar:

  1. Hej Anne!

    Vad skönt att du fått komma vidare! Grattis! Lycka till med görandet...och vi ses! Kram från Liv

    SvaraRadera