RD 1 Bokcirkel

Berättade jag om att vi träffade en kvinna i Åbo som tillsammans med sin man också gör äggdonation. Vi hade bestämt träff innan.  De kommer från Göteborg. Det var ett mycket fint möte med henne! En mycket varm och kärleksfull människa! Hennes man kunde inte följa med på grund av jobbet denna gång. Vi åt lunch tillsammans och det kändes som att vi känt varandra länge! Nu är vi ruvare samtidigt hon och jag!

När vi kom tillbaka på morgonen till Stockholm gick vi först och låste in bagaget på centralen. Jag var ganska slut efter över 1 mils promenad i Åbo igår så jag satt sedan en del i kungsträdgården medan Krister kuskade runt och letade lite nya kläder, vilket kan vara bra att ha ibland. Jag njöt i fulla drag av att sitta stilla på en stol vid tehuset. Pratade en stund i telefonen med min syster och solen sken på mig. Jag hittade sen lite kläder som jag inhandlade och kände mig mycket glad och nöjd.

Vi sågs sen Krister och jag för en lunch på Hurry Curry och deras mat är väldigt god och det är inspirerande att titta in i deras kakfatssamling i kyldisken. Cafétankarna släpper inte. Jag tänker hela tiden på nya recept och hur vi skulle kunna utveckla Tuvalina i Trönödalen,   
Även vårt favoritcafé i Åbo, Evelina som ligger alldeles intill Kliniken har fantastiska bakverk. Bland annat en glutenfri cheescake. Hon tillverkar den av glutenfria kex och den var så snygg. Ångrar att jag inte tog en bild.

Vi har dock bestämt att vi inte kan fortsätta köra det på det sätt vi gjort i sommar med caféet. Det blev alldeles för stressat och pressat för mig. En annan variant kommer det bli, hur, det får visa sig.

Efter en frustrerande bilkö ut från Stockholm kom vi äntligen iväg hemåt och i sikte mot bokcirkeln som jag blivit inbjuden till. 7 kvinnor från Trönö träffas var sjätte vecka och har läst en gemensam bok! Kul! Jag kom två timmar försent. Det gjorde inget eftersom jag knappt hunnit läsa boken ändå. Kvällens bok som avhandlades var "Innan floden tar oss".  Jag ska fortsätta läsa den, för den är mycket bra. Jag är förövrigt jätteglad att ha blivit inbjuden till bokcirkeln! Det förgyller livet rejält att få träffas så och diskutera något som man gemensamt läst och dessutom med mycket trevliga människor!

Första ruvardagen är över. Lilla My och mumriken har nog haft det mycket bra idag och Tusses helsyskon kanske också ligger där och vill växa, vem vet? Dock såg inte läkaren någon gulkropp nu så då kanske den chansen är borta. Det borde väl synas en gulkropp en vecka efter ägglossning? Men den kanske var där men att läkaren inte tittade så noga...
Min slemhinna i går hade i alla fall vuxit från 6 mm till 10 mm på en vecka. Det kändes positivt!!

Imorgon blir det jobb som sjuksköterska. Livet är omväxlande!

4 kommentarer:

 1. Bra jobbat av slemhinnan! Fortsätter hålla tummar och klappa ängel här hemma.

  SvaraRadera
 2. Låter som du haft några bra dagar - härligt!
  På tal om bokcirkel...ett tips på en bok som jag gillar och tycker är jättebra är "Racerbaderskan" av Camilla Eriksson. Jag brukar inte vara den som läser så mycket böcker, men den här boken var full av fina, tänkvärda och väldigt roliga kåserier. Har man levt ett tag och vill skratta mycket så kan jag rekommendera den boken, finns situationer som man verkligen känner igen sig i. Gissar att ni får en kul kväll tillsammans om ni läser den i cirkeln och sedan pratar om den :-) Tror den finns att köpa på Adlibris iaf.
  /"Blingbling"

  SvaraRadera
 3. Två, vad roligt! Nu hoppas vi på de där småttingarna! Kram!

  SvaraRadera
 4. Tack Anne för fint omnämnande! Ja, visst kändes det lite som att vi känt varandra ett tag? Gonapeptyl nu på morgonen, härligt härligt!
  Kram, har en fin dag.
  //Linda

  SvaraRadera