Musse måste flytta V 13 (12+1)

Krister går runt med en sån där plastlåda som det kommer godis i till affären, föser omkring lådor, papperskorgar och stolar och samtidigt pratar han snällt med en mus som bott i vårt hus i tre dygn. Den är livrädd vid det här laget men jakten fortsätter. Krister ger sig inte förrän musen är ute ur vårt hus men den ska vara levande!

- Den är så söt, så man smäller av, säger Krister med lådan i den ena handen och lådans lock i den andra och fortsätter sen, nu så lilla Musse, ska du få komma ut härifrån, men vart har du nu tagit vägen? Krister fortsätter hitta lösningar för att få in Musse i ett hörn så den lilla sen snällt kan stiga ombord i plastlådan. Där i hörnet hittar han en övergiven smörgåsbit som musen hittat på något delikat ställe.

Musjakt tar sin lilla tid. Igår försökte vi gillra en fälla med en annan godisplatslåda. Vi la en bit ost i lådan och i mitten av lådan satte vi en liten pinne. Det var min idé. Jag tänkte att när musen hoppar i lådan för att ta osten så kommer han komma åt pinnen och locket kommer ramla ned och vips så hade vi honom där. Men tji, fick vi. På morgonen hittade vi lådans lock fortfarande fint uppställd med den lilla pinnen. Osten var minsann borta och musen likaså... jakten fortsätter...

Nu lite graviditetssnack: Jag känner Flingan röra sig!! Jo jag gör faktiskt det. Små små rörelser, nästan varje dag. Det är en fantastisk upplevelse!
När jag var hos barnmorskan häromdagen hade jag ett blodvärde på 131. Det är bra. Med Tusse hade jag alltid ett blodvärde på 145 och det gick aldrig ned. Blodvärdet ska gå ned när man är gravid. Jag tycker det är bra. Men trött är jag. Kanske för att jag är van att alltid ha ett så extremt bra blodvärde eller snarare är det så att för mig är 15 enheter ned en stor skillnad mot för vad jag är van vid.
Igår när jag tog en promenad kände jag en slags bäckenbottenspåverkan, som om underlivet skulle gå åt två håll... Skumt men det gick över idag, ganska så mycket i alla fall.

Hörrni, förlåt att jag inte svarar på era kommentarer. Jag är jätteglad att ni skriver men jag jobbar på dagarna och när jag kommer hem så har jag knappt ork till mer än att äta... och nu ska jag sova. Fortsätt gärna läsa min blogg och häng med...

Godnatt, alla fina! I morgon blir det UL igen. Lilla Flingan, hoppas få se dig så levande igen imorgon och att vi får besked från läkaren vad hon tror.  Var det mitt eget ägg som fick fäste eller inte... frågan är om hon kan matte bättre än de andra läkarna...I morgon kl 14 är det dags!

16 kommentarer:

 1. Alla läkare mäter olika. Det var en av anledningarna till att vi försökte ha samma läkare-- eftersom samma mäter på samma sätt- hade ju problem med det med Linnea. Men du vet ju redan allt.. :)

  Så jag tror du kan släppa det där, för du kommer inte få reda på det ändå.
  Mest exakt är ju det stora ultraljudet. DÅ kommer du få reda på det.
  Jag förstår ju att det är omöjligt att sluta tänka på det. Jag hade med tänkt på det.
  Skönt att höra från dig! <3 hoppas han får fatt på musen.


  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så är det säkert. Men grejen är den att de gör inte KUB om se inte tror det är mitt eget... Men vi ska få dem att göra det iaf. Varför inte? Det kan de väl kosta på sig med oss. Det är inte för att jag prompt vill att det ska va mitt genetiska utan det är för att vi vill göra KUB. Men men, vi klarar oss utan det med och när Flingan kommer ut så gör vi DNA-test!
   Kram och tack för din kommentar!

   Radera
  2. Kan det vara så att de inte kan göra kub om de inte är helt säker på vilken ålder de ska sätta på den biologiska mamman? Det är ju den viktigaste faktorn vid uträkningen vad jag förstår.
   Tänk att du redan är i v 12! Dina veckor går mycket fortare än mina känns det som. Själv är jag i v 20. Snart är du nog ikapp:-) Kram K.

   Radera
  3. V 13 menar jag:-)

   Radera
 2. Underbart att läsa att du kan känna Flingan nu! Så mysigt. Det är det enda jag saknar med att vara gravid. Jag förstår att du är trött av att Hb:t har gått ner. På mig ploppade det ner 30 enheter de första 8 veckorna. Snacka om att vara däckad! Efter förlossningen gick det upp lika fort igen till den för mig normala nivån 128.

  Håller tummarna hårt imorgon! Både för UL och för lyckad musjakt.

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Santosha!! Kramar tillbaka. Jag förstår du kan längta tillbaka till de små rörelserna!

   Radera
 3. Låter som ett väldigt humant sätt stt fånga en mus på. Lycka till på ultraljudet. Jag har din blogg på blogkeen och läser alla dina inlägg. Kram
  HTTP://omlivetefter.blogspot.se

  SvaraRadera
 4. Skönt att du känner Flingan redan nu. Det är skönt i all oro. Jag kände Elliott redan i vecka 11 och det var så skönt.
  Hoppas det löser sig med KUB, löjligt att ni inte får göra det med tanke på vad ni varit med om. Jag förstår att det är en kostnad och att det finns regler men ibland måste man kunna göra undantag.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker också de kan göra KUB vilket fall.
   Jag har också känt rörelser sen. V 11 :-) har bara inte riktigt förstått det förrän nu. Kram till dig J!

   Radera
 5. Åh vad fint att höra att du känner flingan, det ger ju lite trygghet! De borde verkligen kunna bjuda på ett kub när det är så pass osäkert tycker jag!
  Puh, känner igen det där med att ha bra HB i vanliga fall (även jag ligger mellan 140-145 i vanliga fall. Först dök det till 105 och sedan till 89, inte konstigt att jag knappt orkade ta mig fram och mådde jättedåligt. Hoppas att ditt håller sig över normalvärdet som du gjorde med Tusse.
  Värken du beskrev låter lite som foglossningskänning. Många kan få lite sådan känning i de veckorna. Var lite försiktig så att du inte provocerar det.
  Önskar varmt lycka till på ul!
  Kram vi 4

  SvaraRadera
 6. Åh vad fint att höra att du känner flingan, det ger ju lite trygghet! De borde verkligen kunna bjuda på ett kub när det är så pass osäkert tycker jag!
  Puh, känner igen det där med att ha bra HB i vanliga fall (även jag ligger mellan 140-145 i vanliga fall. Först dök det till 105 och sedan till 89, inte konstigt att jag knappt orkade ta mig fram och mådde jättedåligt. Hoppas att ditt håller sig över normalvärdet som du gjorde med Tusse.
  Värken du beskrev låter lite som foglossningskänning. Många kan få lite sådan känning i de veckorna. Var lite försiktig så att du inte provocerar det.
  Önskar varmt lycka till på ul!
  Kram vi 4

  SvaraRadera
 7. Oj känner du Flingan.. Jag vill meee! Vad fantastiskt :)

  Snart är det dags för vårt Kub, jag börjar bli nervös. Tänk om.. tänk om. Det måååste vara bra!

  Om de inte kan fastställa vart ägget kommer ifrån görs DNA-prov då eller? Jag har ingen aning om hur du känner men jag föreställer mig att det vore omtumlande. Jag tänker att det för min del skulle kännas irriterande med ovissheten. Kanske spelar inte resultatet så stor roll (?) men att inte veta skulle nog störa mig. Det är väl en del av mitt kontrollbehov kanske ;)

  Jag håller tummar och tår!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände inte Tusse i v 13 kan jag säga. Det är skillnad andra gången :-)
   Ska skriva ett inlägg om DNA och tankar kring om det är genetiskt mitt barn. Kram och jag följer dug och hoppas för er med!!

   Radera
 8. Om två minuter ska du in. Önskar dig lycka till. Spännande att höra vad läkaren säger. Oj, känner du Flingan redan? Men med andra barnet ska det visst kännas tidigare. Skönt att du känner. Var det jag tyckte var så jobbigt, att jag inte kunde känna förrän ganska sent (minns inte hur sent nu, måste kolla igen).

  Ser fram emot ditt nästa inlägg :)

  Kram!

  SvaraRadera
 9. Och även jag undrar hur det har gått! Kan fö berätta att tredje barnet kände jag mycket senare än de två första, (som jag kände runt v13), men trean var först runt v 16-17 då satt moderkakan fram så det var förklaringen. Hoppas allt sett bra ut idag och att ni fått till bra planering!
  Kram

  SvaraRadera
 10. Jag läser dina inlägg, oavsett om du kommenterar eller ej. Känns som om din vardag har blivit en de av min :)

  SvaraRadera