UL - tidsbestämning

Egentligen lät det på läkaren som att det var onödigt att göra en mätning av fostret  då hon litade på de två senaste mätningarna. För henne verkade det uppenbart att Flingan kommit till på min ägglossningsdag. Hon räknade och höll med om att våra antaganden troligen var korrekta. Men sen gjorde hon en noggrann mätning ändå och Krister filmade Flingans akrobatiska dans! Det var så fantastiskt!

Å andra sidan sa hon att det inte spelade någon roll då hon ansåg vi kunde få göra KUb-UL i alla fall. Oavsett vems ägg det är.
Tidsbestämningen av fostret är viktigt för att kunna göra KUB innan v 13+6 löpt ut. 
Hon daterade Flingan 12+2 idag precis som vi räknat hela tiden.

Då blir det KUB nästa vecka och vi gjorde även en planering inför framtiden. Berättar mer om det i nästa inlägg. 

Vi kommer naturligtvis göra DNA-test när Flingan kommer ut för hennes/hans skull som har rätt att veta vem som är den genetiska mamman. 

Konstigt är dock att jag känner rörelser för moderkakan ligger i framvägg  men jag är säker på att det är lilla Flingans ivriga rörelser jag känt. Oj oj vad Hen sträckte ut och krumbuktade! När vi kom ut sken jag inombords av lycka. 

Tänk att jag vågar tro på detta? Jag gör ju det. Jag tänker att vi kommer få ett levande barn! 

9 kommentarer:

 1. Så klart ni ska få ett levande barn denna gång! Så som ni har kämpat är ni så värda det!! Trevligt med rörelser och bra blodtryck!! Jag fortsätter att hålla tummarna! Sköt om dig. Lyssna på din kropp och ro om kärleken. Kram

  SvaraRadera
 2. Underbart att läsa om dig, Flingan och kanske framförallt din glädje <3

  SvaraRadera
 3. Så roligt att allt gått bra såhär långt. Håller tummarna för att allt ska fortsätta så. Så ni får träffa lilla spralliga Flingan. Roligt med rörelser också. Själv är jag förstföderska men jag kände min lilla i magen i vecka 15-16. Som små puffar eller bubblor. Sen helt tydligt i vecka 17. Har också moderkakan i framvägg. Så det är ju inte otroligt att du som upplevt detta innan känner tidigare. Kram!

  SvaraRadera
 4. Vad härligt med en sprallig liten Flinga i magen! När jag väntade dottern (första barnet) började jag känna rörelser redan efter 15 veckor trots en moderkaka i framvägg, så det är säkerligen Flingan som kör ett gympapass. :-)
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Åh en sån härlig känsla, att våga tro! Grattis!

  Idag har jag lärt mig något nytt. Igår när jag skrev ett inlägg här om åldern på biologiska mamman funderade jag över om det egentligen är så det kallas. Funderade över om jag skulle valt att skriva donator istället. Så nu när du skrev genetisk mamma gick jag in och googlade och såg att man skiljer mellan biologisk och genetisk mamma vid äd. Såklart! Har ju själv blivit gravid med donerad säd och tycker det känns viktigt med terminologin.
  Kramar K

  SvaraRadera
 6. Oj, det är sååå roligt när du skriver. Jag kollar varje dag och önskar er all lycka som finns. Kram Eva

  SvaraRadera
 7. Så härligt att få ens lilla liv alltmer verkligt i magen. Om det visar sig inte var ditt barn rent genetiskt alltså, kommer barnet få någon som helst koppling till den genetiska modern ?
  Antar att det både är spännande och något frustrerande för dig att inte veta.. Men hoppas du inte blir alltför besviken om det nu inte skulle vara ditt genetiskt alltså. Fast det låter ju ganska troligt som om det är ditt genetiskt ju. Häftig resa ni har framför er nu iallafall. Inget är så underbart som väntan på livets mirakel !

  Bästa hälsningar T

  SvaraRadera
 8. Vår pigga lilla flicka kände jag i början av v 14 första gången. Första graviditeten och moderkakan i framvägg, så det är klart det är lilla Flingan! Mysigt! Blir dock lite berörd/nostalgisk och tänker på min fina flicka som inte fick komma levande till oss...

  Det är ju helt underbart det ni nu får uppleva! Njut för guds skull! :-)

  SvaraRadera