Ljus i mörkret

Som T skrev; i mörkret finns också ljuset och ljuset just nu är att vi såg en livfull liten krabat där inne.  Hen sög på tummen, vinkade, snurrade runt och vilken läkare!! Så oerhört psykologisk och pedagogisk. Han tog gott om tid på sig. Berättade och visade och visade. Vände och vred på apparaten. Pratade med lilla Flingan. Och Flingan rörde sig som bara den.  Han gjorde VUL och vanligt UL. Han mätte huvudet och det var exakt så stort som det ska vara i v 11+4! 

Vi är så fantastiskt lättade. Just nu lever Flingan för fullt!

Blödningen som jag har kommer från livmodertappen. Den är känslig. Blodet kommer inte inifrån livmodern utan är en ytlig blödning. Fragmin och Trombyl gör blodet mer lättflytande. 

Tack alla ni fina för era uppmuntrande ord och för att ni delar med er av era erfarenheter. Det betyder jättemycket. 

35 kommentarer:

 1. Åh så underbart!! Höll tummarna så hårt för er skull, även om jag innerst inne aldrig tvivlade på att Flingan levde. Vad härligt med en livlig en!!
  Ska ni ta reda på kön? Det kändes inte viktigt förra gången för mig, men eftersom jag förlorade en dotter ville jag vara förberedd ifall det är en pojke jag väntar den här gången. (Det är det).
  Kram! K.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Vi kommer ta reda på könet. Det känns viktigt att veta. Känns det bra att du väntar en pojke nu? Kram till dig K!!

   Radera
 2. Åh så härligt med goda nyheter :) Så mysigt. Va skönt att ni fick en sådan bra läkare! Lycka till :)

  SvaraRadera
 3. Åh, underbart att få se lilla flingan! Och underbart med bra läkare! Hurra för dem när man behöver dem som mest! Bra att han kunde se vad som blöder, det är som sagt knäckande att inte veta.
  Glada kramar!

  SvaraRadera
 4. Jag hade vant mig vid tanken och det kändes bara bra ända tills igår när min bror fick en liten dotter. Jag blev helt våldsamt avundsjuk och ledsen.
  Sorgen kommer i så många skepnader när man förlorat sitt barn... Aldrig trodde jag att det skulle spela roll vilket KÖN barnet har. (Och egentligen gör det ju inte det heller, det handlar ju mest om min sorg över flickan, jag ser ju lika mycket fram emot lillkillen ändå.)
  Kram igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår dig. Det är saknaden som blir så stor efter henne! Kram!

   Radera
 5. Hej
  Va roligt att ni fick en bra läkare (det betyder mycket) och att ultraljudet var bra och flingan måddebra
  Mvh BM

  SvaraRadera
 6. Åh, flingan lever! Vilken lycka!! <3

  Tack för dina stöttande kommentarer :) Nej jag äter inte prednisolon men läste lite om det när du hade nämnt den för mig. Ingen läkare har föreslagit den för mig, och jag vet inte riktigt vad jag skulle framföra för argument för att läkaren skulle inkludera den i min behandling. Jag har hört att de är väldigt hårda med den i Sverige, och min klinik ligger inte riktigt i framkant med att testa mediciner som ligger utöver standard. Det kändes dock lite som en aha- upplevelse när jag läste om den. Jag har ju dessutom redan haft ett missfall. Ett missfall brukar ju oftast inte betyda något, men man vill ju inte heller behöva utsättas för tre stycken innan de ens kollar om någon extra medicinering skulle behövas.

  Hela min släkt på mammas och även på pappas sida lider av reumatiska besvär och artros. Det är troligt att mina led/muskelbesvär är ett förstadie till sjukdomen för mig, men det vågar jag inte ta upp med någon läkare eftersom jag är livrädd för att något ska sätta käppar i hjulet för en framtida adoption. Dock läste jag att medicinen används vid exempelvis reumatiska besvär och svår psoriasis. Hm... Tänkvärt!

  Just nu är det magkatarr och jag har just fått omeprezol. De har i övrigt diagnosticerat mina magproblem som ibs eftersom man inte hittat något annat synligt fel. Mot det hjälper inga mediciner för mig tyvärr :/
  Kramar!!!!

  SvaraRadera
 7. Hurra för flingan! GRATTIS vännen, sådan otrolig lättnad!

  Jag blev lite extra pirrig inför KUB nästa fredag, då är vi i v 12+3. Visst ser det ut som en "riktig bebis" då? Hihi.. Åh måtte det gå bra!

  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja. Det gjorde Föingan redan nu i v11. Du kommer få se bebisen röra sig jättemycket!
   Kram och lyckat till!!

   Radera
 8. Så skönt att allt såg bra ut och det var en livfull liten krabat ni hade i magen. Grattis! Kram!

  SvaraRadera
 9. Grattis! skönt att läsa. Mycket skönt!

  Hur blev det med planering?

  kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Planeringen blir nästa vecka då vi fått tid på Spec MVC. Då ska vi också be att få den läkare vi vill ha. Jag har haft kontakt med henne och fått bekräftelse på att hon gärna vill vara vår PAL. Kram!!

   Radera
 10. Heja, heja! Härliga nyheter Anne! Jag är så himla glad för er skull! Hoppas att allt fortsätter fint. Kram Eva.

  SvaraRadera
 11. Heja, heja!! Hoppas och tror att detta ska gå bra. All lycka till er! Kram Eva

  SvaraRadera
 12. Så skönt att allt ser bra ut. Blir glad att läsa att läkaren var bra, finns ju många sådana också. Så glad för din skull. Kram

  SvaraRadera
 13. Underbara nyheter!!!

  SvaraRadera
 14. Hurra!!! Så glad för er skull! Kram

  SvaraRadera
 15. Åh grattis! Vad glad jag blev för er skull!!! :)
  Kram

  SvaraRadera
 16. Åh vad glad jag blir '!! Jag läste detta inlägget i eftermiddags när vi var ute och åkte bil och jag blev så glad att tårarna nästan kom. Jag var tvungen att berätta för min man som undrade lite var det var:) Ja gud vad härligt ! Nu kommer det gå bra.
  Ja för mig har blödning oftast inneburit lika med missfall, så när jag ifjor väntade lillan och fick blödningar redan under ruvardagarna och sen i vecka sex, vecka nio och i vecka elva. Då var jag helt knäckt och det kändes hopplöst (vårt sista ivf av sex försök). Och varför jag blödde var svårt och säg men antagligen var det slemhinnorna, och säkert att det inte kom från fostret.
  Ja jag fick blödningar även mot slutet, i åttonde månaden, störtblödning en gång, men ingen fara då heller.
  Ja iallafall så träffade jag en fantastisk ung, kvinnlig läkare när jag var som du är nu, i vecka tolv och hon sa det finaste någon utomstående nog sagt till mig (det var så jag kramade henne efteråt:).. Hon sa att när man har sett att hjärtat slår så här långt in i graviditeten så är det väldigt ovanligt att man får missfall.
  Ja garantier finns ju aldrig i livet men sannolikheten att allt ska gå hela vägen för er nu är ju stor !

  Kram T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina ord och ditt engagemang! Sannolikheten att det går bra nu är stor. Grattis till ert barn, som jag antar är född!? Kram!

   Radera
  2. Ja nu är det er tur ! Jag har följt din blogg sedan jag själv var i "ruvartiden" och tittar ännu in emellanåt:) Jodå vår dotter är här nu, hon föddes i fjor höstas, frisk och livlig och alldeles underbar:) Och nu är det snart er tur ! Kram

   Radera
 17. Åh vad skönt att läsa! Underbart!

  SvaraRadera
 18. Åh vad skönt att läsa, underbart!

  SvaraRadera
 19. Fantastiskt! Måste säga att jag inte kände mig så hoppfull när jag läste om dina blödningar - det har alltid lett till missfall för mig. Men nu har ni det svart på vitt att det finns ett bultande hjärta där inne! Grattis!

  SvaraRadera
 20. Så glad jag blir!! Så härligt underbart! Jag håller tummarna för er alla! Lova vara rädd om dig! Du bär på det finaste!! Kram Maja

  SvaraRadera
 21. Åh så fantastiskt!!! Är det eget ägg el donator?

  SvaraRadera
 22. Skönt att höra och underbart med en så bra läkare!
  Kram

  SvaraRadera
 23. Tjohooo, en liten Flinga, hurra hurra hurra!!! Tänka sig, så stort och underbart. En så liten människa du bär på, så härligt att höra. glad, glad, glad för er skull :-)

  Är det i vecka 18 du får reda på könet, eller 20? Jag har förstått att det är olika på olika ställen. Jag fick reda på att Bubblan var en flicka i vecka 20. Viktigt för mig att göra det mer verkligt på något vis.

  Kram

  SvaraRadera
 24. Heja flingan! Så skönt att höra att allt gått bra! Kram

  SvaraRadera
 25. Härligt att höra, fortsatt lycka till Er <3 kram Ulrica

  SvaraRadera
 26. Skönt med lugnande besked. Från oklart till klarare:-). Kram

  SvaraRadera
 27. Åh, vad underbart med positivt besked efter all oro!

  SvaraRadera