Blodfattig men lycklig och planering för framtiden

Sådär ja, nu har jag ätit tre skivor blodpudding, 25 ml blutsaft och några smörgåsar med messmör på - om någon dag hoppas jag på en liten kick av detta ut i blodet så kanske jag slipper äta järntabletter för om jag säger så, utan att gå in på för många detaljer så producerar jag redan kaninpluttar, så mer av den produkten behövs inte!

Jag har varit obeskrivligt trött idag och det där suget i magen är här igen. Har börjat knapra omeprazol igen OCH tar det en halvtimme innan frukost men det har inte börjat hjälpa än i alla fall. Jag var så trött idag att mina arbetskamrater ansåg att jag såg mer död än levande ut där jag låg i soffan i personalrummet. Jag tittade upp och log och bara nickade. Önskade att jag låg i min älskade makes armar och  bara sov sött. Jag har ändå haft en bra dag på jobbet. Fått mycket gjort! Väl hemma har jag städat lite bland krukorna ute för jag hörde rykte om att det skulle komma snö men det verkar som det togs tillbaka. Men nu efter blodpuddingsintaget är jag färdig för sängen... hm. Kanske lite väl tidigt att gå och lägga sig 18.30?

Planering inför framtiden:

Nästa vecka kommer vi få göra KUB, närmare bestämt den 23 oktober. Jag kommer åka själv på det eftersom Krister turnerar i Skåne nästa vecka. Därefter kan vi om vi vill få komma till Spec MVC i mitten på november för en extra UL-koll och för andra ev. undringar. Den 25 november ska vi få göra RUL (RutinUltraLjud)  och därefter får vi göra TUL (TillväxtUltraLjud) med notchUL från vecka 24 i graviditeten, där man genomlyser moderkaka och navelsträng för att se så att blodflödet fungerar bra. Även om det ser bra ut då kommer vi få fortsatt kontakt med spec MVC  och göra kontinuerliga tillväxtultraljud och jag behöver bara säga till min barnmorska så ordnar hon en tid åt oss där och vi kan få träffa samma läkare som vi hade som konstaterade att Tusse var död och som följde oss efteråt om vi vill. Å andra sidan tycker jag att hon vi träffade igår var fantastiskt professionell med så det känns som vi är i trygga händer. Förlossningen kommer sättas gång i slutet av v 37 eller i början på v 38. Alltså någonstans runt 4 - 13 april!

Så jag fortsätter att glädjas. Det är ofattbart att detta hänt! Vår lilla Flinga är nog mitt genetiska och om hen inte är det så kommer jag inte bli besviken. Om hen är från donatorn, som svar på en fråga som någon ställde, så har hen rätt att få träffa sin genetiska mamma när hen fyllt 18.

Precis som någon också skrev här så fint och ödmjukt så är det ju exakt så att jag kommer bli biologisk mamma oavsett om Flingan är från mitt genetiska arv eller från donatorns arv. Det är viktigt att tänka på!!

Ni är så gulliga att ni skriver så fint till mig!! TACK!

Kramar till er alla!

Rosen Ingrid Bergman har kupats och fått lite ris runt sin rot. Två knoppar är på väg trots att vintern snart är här!

15 kommentarer:

 1. Vad härligt med en bra plan från specen!

  Ville bara säga att harpluttarna hade jag också problem med i början av graviditeten men det blev mycket bättre när jag började med järntabletter konstigt nog.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så skönt att du kan glädjas och unna dig att må lite bra mellan varven! Du verkar så omtänksam och klok. Tänk på att Flingan lever tack vare dig och krister. Din kropp ger Flingan livet oavsett om det var ett donerat ägg eller inte! Kram Eva.

  SvaraRadera
 3. Sitter i mitt kvällsmörka kök, ett ljus brinner och sprider sitt sken. Lyssnar på fransk musik och gläds över din och Kristers barn. Ett litet aprilbarn! Tänk att flingan lever där inne i dig, lever loppan om jag har förstått det rätt. Underbart!
  Tusses lilla syskon är på gång, lever!
  Det är storartat och helt fantastiskt - livets mirakel!
  Så mycket tankar till er och den lilla fina Flingan <3

  SvaraRadera
 4. Satsa på 4 april så kommer jag aldrig att missa Flingans födelsedag!

  SvaraRadera
 5. Känner igen de där kaninpluttarna. Jag klarade inte av järntabletter så jag blev tvungen att ta laktulos under hela graviditeten. Magen fungerade då bättre men inte bra. Då den fungerade som bäst var när jag hamnade på förlossningen med en stark penicillinkur :-) Det kanske kan vara ett tips ;-)

  Vad skönt att ni nu har en planering.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Så tryggt och fint att ni har en bra plan. Det här kommer att bli bra, riktigt bra, ja helt fantastisk !

  Kram T

  SvaraRadera
 7. Det är klart att du ska glädjas!
  För egen del var förstoppning mitt första graviditetssymptom. Sedan kom illamåendet. Och därefter det låga Hb:t. I perioder har jag ätit järntabletter, duroferon, vilket brukar betraktas som en inte alls snäll sort. Magen har varit lite extra upprörd i två veckor efter att jag har börjat att äta dem, men har sedan återgått till sin normala upprördhet. Blutsaft fick jag inte i mig - även om jag försökte...
  Kramisar

  SvaraRadera
 8. Alltså, detta är så roligt! Jag blir så glad varje gång jag läser hos dig.
  Ett tips! När jag hade så där lågt blodvärde efter min blodförlust fick jag rådet att äta blodbröd, två sådana innehåller dagsbehovet av järn (tror jag det var) och förutom de allra första dagarna efter min konstaterade blodförlust då jag på läkarens inrådan åt järntabletter så åt jag bara blodbröd, minst fyra om dagen (jättegoda med smör på). Jag hade både hemorrojder och var klippt samt hade spruckit på andra sidan så en hård mage hade inte varit någon höjdare - och jag klarade mig väldigt bra :) Den barnmorska som rådde mig att äta blodbröd sa att om man ska få i sig tillräcklig mängd av andra saker tex. persilja måste man äta typ en skottkärra och det kan ju vara lite jobbigt ;)

  Så underbart skönt att du får komma närhelst du känner behov, att du får proffsig personal och får en massa UL.

  Jag undra lite... om barnet ska få veta vem som är donator så måste ni ju veta att barnet är donatorns ägg, ska ni testa det? Och... hur gör man då? Och när? Kanske är jag riktigt korkad nu men... blev liksom fundersam. Och det är ingen kritik, jag skulle funderat exakt likadant själv så... jag är bara nyfiken.

  Stor kram!

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset!! Blodbröd, har jag aldrig hört talas om. Var kan man köpa det?
  Vi ska DNA testa barnet och jämföra med mig. Då får vi svar! Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blodbröd köper du i vanliga affären! Är mörkbruna hårda tunnbröd. Finns bland övrigt hårdbröd. Minns inte vad de heter. Fråga personalen om du inte hittar. Mycket bättre än järntabletter för oss som har tendens att bli hårda i magen. Kan väl vara bra att prata med den som ordinerat järntabletter. Själv tog jag faktiskt ett eget beslut när jag slutade med mina järntabletter efter jag fått tips om det. Ska man ju inte men... mitt blodvärde steg, förvisso långsamt men det skulle det gjort ändå, till samma nivå som tidigare och jag mådde super efter bara ett par veckor.

   Å, DNA-test! Får ni bekosta det själva tror du?

   Kram!

   Radera
 10. Jag tar Hemofer (tror jag de heter) och dessa är mycket mildare mot magen. Tyvärr innehåller de mindre järn men bättre lite än ingenting. Jag gick dock från 97 till 120 ganska snabbt när jag började med dem.

  Stort grattis till er

  SvaraRadera
 11. Katrinplommonjuice finns på apoteket och hälsokost-avd på typ ica. Det löste (!) mitt problem med harpluttarna ;)
  Kram

  SvaraRadera
 12. Åh Ann! Jag sitter med tårar av lycka för din och Kristers skull! Jag är en av aprilmammorna som var med dig 2011. Har följt dig sedan dess och hoppats så innerligt.

  Av hela mitt hjärta önskar jag att allt ska gå bra!

  Varma kramar
  Mandelkubb

  PS Tre katrinplommon om dagen gör sus för magen ;)

  SvaraRadera
 13. Fantastiskt! All vidare lycka till er och er fina resa framåt <3, kram /Ulrica

  SvaraRadera