Vecka 7 (6+0)

När man läser om vecka sju så är det nu det står att det ska gå att se hjärtslagen. Men det enades vi ju om i och med det förra inlägget att det ändå är möjligt att se hjärtslag så tidigt som i 5+2, dock mycket ovanligt vilket också barnmorskan på Fertilitetsmottagningen ansåg när jag ringde och frågade. Sen räknade vi ut också att när embryona sätts in så är man i v 2+2 om det är två-dagars vill säga. 

Jag har fortfarande inte mycket symtom men nu vet jag att man kan ha mycket symtom och ändå vara på väg att få missfall så någonstans inom mig så har jag släppt taget.  Jag har ett envist sug i magen av för mycket syraproduktion och vill äta hela tiden på grund av det. Det blir inte bättre trots jag tar omeprazol... Kanske skulle jag ta omeprazol, två gånger om dagen, är det ok när man är gravid tro?

Jag och Krister letar en restresa men antingen är det fel datum eller så finns inga platser kvar...

Är det sånt här fint väder som det är idag kan vi ju vara hemma!

Jag har fler nuvunna bloggvänner men tyvärr ser jag inte deras uppdateringar. Det måste vara något med RSS. Undrar om jag ska göra nåt eller om det är de som ska göra nåt?

<3 all kärlek till er 


15 kommentarer:

 1. En kommentar från Camilla som jag råkade fibbla bort. Ett sjå det där med att godkänna kommentarerna i Iphone. Fingrarna snubblar:

  Här är hennes kommentar:
  Losec har ok-stämpel vid graviditet. Men det är samma verksamma ämne som Omiprazol, så det borde vara ok det med, även om det inte står i FASS.
  Heja, halsbränna! Ett symptom ju!

  SvaraRadera
 2. Tycker du ska äta jag. Det är ju i princip det man gör första månaderna av graviditeten:-) kram

  SvaraRadera
 3. Jag åt 3 kartor med Novslucol.Inlagd på bb sista månaden. Bm skvallrade för min läkare. . som skickade in en kirurg från mage och tarm på mitt rum.

  Lovade honom att bara äta en karta. Och äta Omeprazol. De skrev det på min medicinlista. Bm kom in med mina mediciner. Omeprazol gav de mig alltså på sjukhuset. Vid två graviditeter. I hundra dagar på den ena och 30 dagar på den andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja J, det är inte nådigt vad magen kan krångla!
   Nu har ju du sagt till mig förut att det är ok att äta Omeprazol och det säger BM med MEN nu var det ju frågan om jag kan ta en 20 mg morgon och kväll?

   Radera
 4. Låter som en smart grej att göra...att ta en restresa! Anledningen till att jag tycker det är för att jag själv har hittat en - ska till Zakynthos den 17 sept med Novair :-) Vi kanske ses i Grekland ;-)
  /"Blingbling"

  SvaraRadera
 5. Det är så klart Airtours jag menar och inget annat.... :-)
  /"Blingbling"

  SvaraRadera
 6. Ja magproblem är ju inte kul.. När jag var gravid ifjor så tänkte jag köpa omeprazol och ta,men jag blev avrådd både från bm och på apoteket. De tyckte iofs att jag kunde ta om problemen var så stora att de övervägde risken för fostret. Men eftersom jag inte ville riskera nåt så tog jag inte dem. Men råden kan säkert se olika ut. Men får väl lita på ens egen känsla kanske.. Små täta mål av mat hjälpte mig annars under graviditeten.

  Hoppas det bli bättre ! /T

  SvaraRadera
 7. Hur mår du Anne? Är det under kontroll?
  Kram

  SvaraRadera
 8. Jag antar att du tar dem minst 30 min innan frukost på fastande mage? Det krävs nämligen för full effekt. I övrigt så ja, man kan ta morgon och kväll. Jag tog själv Omeprazol när det var som värst (i slutet av grav, när inte gaviscon hjälpte (har du provat galieve?)) vid enstaka tillfällen. Nu när jag läser på FASS är omeprazol kategori A så det är helt lugnt. Så visst kan du säkert prova 2 ggr/dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dålig på att ta dem 30 min innan frukost. Tack för info - då ska jag verkligen se till att göra det!
   Provar det först och sen om det inte hjälper tar jag två. Galieve har jag inte testat... Vad bra du kommer med lite betryggande info! Tack!

   Radera
 9. Ett tips som gravid är att kika på janusinfo.se
  Min läkare rekommenderade den sidan som mycket bättre än FASS. Det finns ett val "läkemedel och fosterpåverkan". Där slog jag mycket när jag var gravid.

  Kram till fina du

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa! Den sidan har ju använt mig av som sjuksköterska ju mycket mer förr!! Tack för du påminde mig om att den finns. Den är super!

   Radera
 10. Jag åt Omeprazol under min graviditet, och de tre sista måanderna va ajg tvungen att ta dubbeldos.. Alltså 2x20mg Och enligt min läkare och gynläkare var det ok. Jag hade ju inte halasbränna utan fruktansvärda magsmärtor och fick som jag kallar magattacker om jag inte tog ompeprazol. Hjärtklappning, kramper i magen, spydde och fick diarre. De va hemskt. Så omeprazol x2 blev min räddning de tre sista månaderna.. började väl med omeprazolen vid vecka 19 eller så.. min pojke låg så högt upp i magen och dom sa att de kommer inte bli bättre fören bebisen är född.. Å de va sant.
  Lycka till nu!
  (vi gjorde oxå vår Ivf i Åbo)

  SvaraRadera
 11. Åh, så himla glad jag blev när jag tittade in här och såg den underbara nyheten. Stort grattis till graviditeten! Kram <3

  SvaraRadera