Inför Ultraljudet i morgon

I morgon kl 9.00 så vet vi mer om vad som hänt inne i min livmoder. Om det är de två embryona som fäst och de dött eller ett av de dött så är det nog för tidigt att se några hjärtslag i morgon. Låt mig tänka... I och för sig, de är cirka 24 dagar i morgon och hjärtat börjar slå efter 22-23 dagar MEN det ska gå och se med ultraljudet också. Jag misstänker att det kommer bli så här i morgon:  Läkaren kommer inte kunna se tydligt att det är en graviditet och då kommer hon vilja ta ett hcg-blodprov och sen kanske jag får ta ett nytt på torsdag eller fredag. Efter det tror jag det blir ett nytt ultraljud nästa vecka.

Det känns inte så lovande för min psykiska hälsa. Det har varit fruktansvärt det senaste dygnet och jag kunde aldrig i mitt liv ana att jag skulle reagera så här starkt. Det är en sån panisk skräck om att förlora något som så kortvarigt gav mig en sån enorm lycka.

9 kommentarer:

 1. Jag håller mina tummar hårt. Kram

  SvaraRadera
 2. Ännu en "hurtig" kommentar... Jag hade så sjukligt mycket symtom innan och omkring BIM i min graviditet (HUNGER och illamående om jag inte åt konstant). Första veckan efter bim så hade jag sk växtvärk, det gjorde mycket ont. Sen... inte just nånting (förutom gaser och förstoppning). Jag var så övertygad om att jag inte var gravid att jag tvingade min bm på inskrivningen i v 12-13 att göra en vaginal undersökning och känna om livmodern var förstorad. Hon frågade tom om jag hade tagit graviditetstest (DUH!) för att jag var så bekymrad över mina icke-symtom (extremt icke-förtroendegivande kvinna, jag fick en annan sen tack och lov!). I v 15 gjorde jag ett eget ultraljud med ett hjärteko på HIA och då... Då trodde jag det! En sprattlande liten minibebis vinkade till mig.

  Hoppas du inte blir ledsen för att jag skriver detta. Jag hade inte alls din historik (inte ens pyttelite i närheten) men ändå var jag katastrofalt orolig över att jag inte hade några symtom på en graviditet. Jag håller verkligen mina tummar och tänker på dig/er massor massor! (Och imorgon är det vår bröllopsdag, det är en bra dag!) Lycka till och kram!

  SvaraRadera
 3. Man reagerar SÅ otroligt olika från gång till gång. Jag trodde absolut inte att jag skulle vara så "negativ" som jag var under min graviditet. En ren och skär ångest... Jag förstår dig fullt ut. Stackars dig som mår så dåligt, att det blir så!!
  I morgon 9.30 kommer mina tankar kretsa extra mycket hos dig.
  Har tänkt så mycket på dig. Känns underligt att just ditt öde och det du upplever just nu tar tag i mig så starkt. Jag har läst många bloggar kring just ofrivillig barnlöshet, men ingen har gripit mig just så som din.

  Som vanligt, tummar och tår börjar bli blå av detta hoppas hoppas hållandet.
  Kram <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är kl 9. Skrev 9.30 för jag tänkte att det liksom var över då.
   Vet du, jag gillade min blogg mer förr nu har den blivit så socialrealistisk från att förr mer vara poetisk och beskrivande men tack för din komplimang. Den värmer! Hörs imorgon. Kram

   Radera
  2. Oj så jag håller tummarna just nu <3 <3 <3

   Radera
 4. Jag har inte alls samma tragiska bakgrund som dig, men jag har nyligen genomgått en graviditet som jag upplevde som ren och skär terror från att jag tog ett positivt test, fram till att vårt barn förlöstes med kejsarsnitt 7 1/2 månader senare.

  Jag var så otroligt rädd att något skulle gå fel att det verkligen åt upp mig inifrån, den rädslan tog över allt och jag känner så igen mig i dina inlägg.

  Men nu är vår dotter här, vårt andra mirakel som gjort vår familj komplett. Jag tvivlar på att jag kommer sätta mig i den sitsen igen, då jag även behöver hjälp med att kunna bli gravid så är det en process jag mentalt inte orkar ge mig på igen.

  Vill bara säga ett stort, stort lycka till i morgon. Det bara måste vara er tur nu.

  SvaraRadera
 5. Ska tänka på dig i morgon kl 9!! Vet vilken skärseld du går igenom för jag har varit där själv. Mängder med styrkekramar!

  SvaraRadera
 6. Känner så väl igen den där gnagande oroliga hemska nervösa känslan som ett VUL ger...i varje fall då man inte har en aning om vad som väntar för besked...man vill ju ha kontroll, men kan inte det... Kommer tänka på er och skicka massor av energi i morgon bitti - lovar det!
  /"Blingbling"

  SvaraRadera
 7. Hoppas verkligen att allt ser bra ut nu om ett par timmar så att din oro kan mildras något!

  SvaraRadera