Evighetsblomman

Äntligen fick vi tag på dem igen! Blommorna som har kommit att bli en symbol för Tusse. Blommorna som jag tog in och la vid Tusses minnesplats inne. Blommorna som aldrig tröttnar att blomma och trots de ligger nu inne sen ett år tillbaka inte mattats ut i sin gula lysande färg!
Det var tack vare min syster vi kom över dem. De heter jätteeternell och förra sommaren hade vi ett exemplar av dem i en kruka och den blommade oavbrutet som sagt, hela sommaren, ända in i september. Jag försökt få den att övervintra men den klarade inte det. Ända sen i våras så har jag letat efter nya jätteeterneller men inte funnit dem men nu, nu har de åter kommit till affärerna och min syster ringde glatt och meddelade och frågade om hon skulle köpa ett gäng och det bad jag henne göra såklart.

Denna lysande gula blomma, en evighetsblomma. Sinar aldrig i sitt skimmer och försvinner inte i våra hjärtan, där hoppet kommer och går. När jag ser denna blomma så fylls min kropp av en strävan att nå ljus och glädje och fortsätta kämpa trots allt! Precis som Tusse är för oss så symboliserar blomman ljus, glädje och hopp. Jag har lagt en bild här i rubriken på bloggen,  på blomman som vi idag planterade på Tusses grav. Resten av blommorna tog jag med hem och ska plantera här på gården.


2 kommentarer:

 1. Det gör så fint hos din son och jag gråter lite. Du pysslar om honom så kärleksfullt. I ditt hjärta så bor det så mycket fin mammakärlek. Tänker på dig och känner med dig så mycket. Oändligt varm kram!

  SvaraRadera
 2. Det är omöjligt, sa Tvivlet..
  Det är farligt, sa Rädslan..
  Det är onödigt, sa Förnuftet...
  Prova ändå...viskade Hjärtat...♥

  de kända raderna poppade upp bara sådär i mitt huvud..
  till dej min duva <3
  EBW

  SvaraRadera