ÄD 1 Ruvardag 14 - är det mig eller testen det är fel på?

Se här, är det något fel på testerna? Jag fattar inget..

Det här ser mer ut som en färgrest...Det är för smalt. Dessutom fick jag montera isär det för att se strecket över huvudtaget.

Testen från Testlagret visar lika som igår.
Morgonens test som jag fått från kliniken visade mycket riktigt ingen graviditet. I N G E N. Helt blankt. När jag monterade isär testet så ser man ett svagt streck, se översta bilden. Testlagrets test visar fortfarande ett svagt streck... lika som igår, mycket skumt eftersom deras stickor mäter 25 mIU/ml medan klinikens test mäter 20 mIU/ml så klinikens test borde ju vara känsligare. Med Clearblue var det också streck häromdagen. Vad är det som händer? Jag vill ju kunna sluta med medicinerna så fort som möjligt därför behöver jag veta nu.

Har Embryot alltså fäst i slemhinnan men sen släppt. Undrar vad det berodde på? Kan det ha varit för att jag sov för lite, stressade, eller gjorde jag något annat som inte var bra? Troligtvis har jag inte gjort det.

Det händer ju ofta. Problemet är att vi (jag) testar så förbannat tidigt. Hade jag inte gjort det så hade jag inte upptäckt att det överhuvudtaget var början på en graviditet. Nu är det inte så i alla fall. Det var en så kallad preklinisk graviditet och jag kan bara säga att jag var beredd på detta i går kväll när jag gick och la mig och på sätt och viss kanske det var bra att jag var förvarnad för annars hade kanske hela den här dagen blivit förstörd och det har vi inte tid och råd med.

Först kände jag att det hade lyckats och sen i tisdagskväll så hände något. De där svettningarna var inte bra. Jag visste det.

Tänk, min intuition var så stark. Det är ju fortfarande där, strecket! Har vi blivit lurade allihopa? Åh, ni mina kära vänner som såg strecket och ville ju så gärna. Vi vill ju så gärna allihopa, jag känner ju hu ni är med mig till fullo! Hoppas ni orkar en runda till? Då ska jag inte testa tidigare. Den gången kommer jag inte ha ett café som ska öppnas heller.

Jag skriver till kliniken på en gång. Dessutom har jag ringt för att få ta ett Hcg- blodprov på HC.

Det blir som jag sa. Vi ska prövas ett varv till. Jag bara kände det. Tusse får vänta ett litet tag till på ett syskon. 

17 kommentarer:

 1. Fy vad tråkigt! Men det är som du skriver inte någonting som du kan "hjälpa". Håller med dig om att intuitionen är stark. Båda gångerna när jag har blivit gravid och fått behålla embryona har jag känt det på mig redan från början. Och den gång jag fick missfall kände jag först att det var en konstig graviditet och kvällen innan jag började blöda att det nog var över.

  Lycka till med caféet!
  Styrkekramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Santosha!!
   Jag skrev till lite i bloggen efter du kommenterat. Jag tror inte jag är gravid men jag blir minst sagt förvirrad av dessa svaga streck överallt.

   Radera
 2. Usch Anne, så ledsen! Det var väl själva f*n att det ska misslyckas gång på gång nu. Vi fick ju också så vårt andra försök, svaaagt svaaagt och sedan ingenting! Hoppas nu att helgen går bra. Hämta dig lite och så på't igen Anne! Det SKA gå!!! Stor varm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska jag bara gå på min intuition nu att det inte blev något och sluta med medicinerna?

   Radera
 3. Vad ledsen jag blir. Det skulle ju bli ett Tussesyskon den här gången!

  Många kramar

  SvaraRadera
 4. Usch va ledsamt :-(
  Var så glad för er. Men det låter som du är stark. Ge aldrig upp.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ta ett digitalt så ser du bättre, de är som en vägledning ibland för att se om graviditeten stannat av eller inte. Tänker på dig och hoppas inte att det är ett missfall på gång utan ett Tusse syskon! En del är låg hormonare där det tar ett tag innan hcg stiger! Kram

  SvaraRadera
 6. Jag har gått igenom liknande. Testade svagt svagt positivt. Testerna blev aldrig starka utan snarare svagare, tillslut kom det en blödning. Min läkare sa att det var en kemisk graviditet den gången. Det behöver inte alls vara så för dig men ett hCG-prov låter bra. Det reder ju ut många frågetecken. Jag håller tummarna trots svaga tester.

  SvaraRadera
 7. Jättetråkigt om det är en kemisk graviditet :-( Men det är ju inte helt säkert än, även om jag förstår att det inte finns mycket hopp. Jag tycker också att du ska ta ett digitalt test för det bör ju visa gravid så här ruvardagarna 14. Om det nu är så tråkigt att det bara är en kemisk graviditet så är ju det positiva ändå att det fäste även om det inte utvecklades vidare! Och det har inte med vad du gjort eller inte utan det handlar ju om att alla embryon inte utvecklas som de ska, då stannar de av.
  Varm kram till dig!

  SvaraRadera
 8. Tråkigt, jag beklagar verkligen :(
  Men jag tror på er, jag hör din styrka. Jag fnns här ett varv till. Och kanske är det så som du skriver, du kände att det inte skulle bli något denna gången, men ni behövde göra det för att ta er ett steg närmare Tusse <3
  Kramar

  SvaraRadera
 9. Nej men nej, så här skulle det ju inte bli! Jag säger som någon annan redan skrivit: ta ett digitalt test också - bara utifall att....jag vill inte tappa hoppet, jag vet att det är osannolikt att det ändå är plus men ändå...Och som någon annan redan skrivit om det är en kemisk graviditet så handlar det ju inte om vad du gjort eller inte gjort,men lika tråkigt är det. Tänker på dig/er. Kram

  SvaraRadera
 10. Jag hoppas såklart att du fortfarande är gravid, men jag blir väldigt ledsen för din skull när testen inte blir starkare. Varannan dag borde de ju öka litegrann :( åh kära du, jag håller fortfarande mina tummar hårt hårt hårt, och släpper inte förän det är helt säkert.
  Stor kram!
  http://jakteneftertotallycka.blogspot.se/

  SvaraRadera
 11. Det finns förstås inte så mycket att säga - jag håller tummarna men förstår att dina egna tummar vitnat i ett lite krampaktigt grepp...

  Det finns en liten liten hoppfullhet min polska läkare sa när jag uttryckte min oro över alla tidiga missfall, hon sken istället upp som en sol. För då är chanserna bättre tyckte hon, om man suger åt sig de där embryona som inte mår så bra (för det är oftast därför det blir missfall) då missar man inte de som är bra heller och livmodern i sig verkar förstå hur man tar emot landande resenärer. Det vet vi förstås, eftersom Tusse kom, men jag säger det ändå... fast det inte finns så mycket vettigt att säga nu. Mörkret är och förblir mörkt. Och ännu hoppas jag på tussesyskon.

  SvaraRadera
 12. Åh! Du måste få ta ett blodprov tycker jag. Så fruktansvärt om det redan skulle vara över. :-/

  Vid vår andra IVF hade jag hcg i blodet men inte tillräckligt för att testen skulle reagera. Så äggen kan tydligen fästa för att sen släppa. Om detta händer är det absolut inget fel på dig utan på embryot. Det är inget som du har gjort fel heller. Så försöker jag tänka nu vid vårt MA.

  Många kramar! Håller tummarna hårt!!!
  Libra

  SvaraRadera
 13. I den skriftliga informationen från min ivf-klinik står det att man som "patient" inte kan göra någonting för att påverka utfallet när embryot väl satts in. Det att man dock kan undvika extrem belastning – för sin egen skull. Alltså: stress, slit och annat påverkar inte om embryot slutar dela sig.
  Jag håller tummen för att allt trots allt tickar på som det ska därinne. Kanske kan du vänta ett par dagar och sedan testa med ett digitaltest? Med digitalt test slipper du analysera starka/svaga streck.

  SvaraRadera
 14. Åh hoppas ändå ...annars är jag med dig,Er igen såklart. Det ska gå! Kram Ulrica

  SvaraRadera
 15. Tänker så på dig och undrar hur du har det?! Hoppas så klart stenhårt på att du fått positiva besked. Om inte, hoppas jag att du inte har det så tungt som jag misstänker att det kan vara :-( Varma kramar Vi4

  SvaraRadera