Väntan

Väntan, ligger i vattnet och väntar. Det skvalpar runt. Grunt vatten och det är svårt att inte bege sig ut och skrika vansinnigt efter respons... Vill framåt och det enda som gäller är att vara i nuet så mycket som möjligt.
     I går efter de ringt från kliniken och sagt att det blir uppskjutet så försökte jag intala mig om att det var för att de är noga. De vill ju inte plocka ut ägg från blåsor som är för små. Men hur många blåsor hade hon, vår donator? Var det sju jättesmå som inte har någon chans alls, eller var det tio som var på väg att bli lagom stora och två jättesmå eller var det fyra små som behövde växa till sig...

Om det hade varit sju jättesmå som inte har någon chans då hade väl kliniken ändå avbrutit det hela får man anta. Om det är tio som är på väg att bli lagom stora så är det ju super, kanske var det 10 blåsor som var runt 12-16 mm och de behövde några dagar på att bli 16 - 20.... Är det fyra små blåsor som behöver bli runt 18-20 då är det ju ganska få blåsor får man säga. Jag ångrar att jag inte frågade sköterskan i telefonen. Undrar om hon hade svarat då?

Det enda jag vet är att donatorn har brunt hår, gröna ögon och är 1.58 cm lång. Jag skulle vilja veta mer. Vad heter hon, har hon långt hår, lockigt hår? Vad har hon för intressen, vem är hon? Jag skulle också velat fråga hur många blåsor hon har på gång! Hur många ägg bär hon på som har en potentiell chans att bli vårt barn?

Sen igår på dagen har jag fått stresspanna. Kallar det så när pannan är som sten. Den är inte spänd men ändå på något sätt. Det känns som en dimma över pannan och ögonen. Det går inte att sova bort. Den kommer framåt lunch och stannar sen resten av dagen. Det var ett himla sjå att hålla på att boka om resorna och vi har mycket som händer här hemma och sen kom oron på det om hur det ska gå med vår donator och alla vi lägger in i detta och sen kanske det ändå inte går. Tur min mamma varit här i tre dagar och hjälpt oss. Hon är otrolig! Hon har fått styr på nästan hela vår hallonhäck som löpt amok över gräsmattan. Det som är roligt med det är att nu kan vi plocka hallon i sommar att ha till bakverken i caféet. Nu gäller det bara att få bort lite nässlor som frodas mellan hallonen. Det är en oerhört bördig jord där nere. TACK MAMMA! Jag var lite vresig igår mot dig men jag hoppas du känner att vi tycker så mycket om att ha dig här!

Mamma och jag försöker få överblick över hallonhäcken. Dagen efter tog mamma tag i det och band upp plantorna i varandra. Hon satte ett snöre i toppen på vare buske. Ett bra sätt när det kändes omöjligt att göra små prudentliga rader.


7 kommentarer:

 1. Hej Anne, jag ville bara säga lycka till och undrar om du har lyssnat på kropp och själ på P1 (finns på nätet) om graviditet som "äldre" kvinna (kommer ej ihåg vad programmet heter)? Det var upplyftande på många sätt och vis! Måste vara jobbigt att inte bara vara beroende av sin egen kropps förmåga utan också av donatorns... Lycka till, som sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ska kolla upp det programmet! <3

   Radera
 2. Måste flika in och ge lite hopp.. Vår ägguttag blev framflyttat två gånger nu senast och det gjorde mig faktiskt jättestressad. Men när de väl bestämde att det var dags fick vi ut hela 19 (!) fina äggblåsor. Och här sitter jag gravid i vecka 31 med ett av dem. Då att de skjuter fram det behöver inte behöver inte betyda att det är dåligt utan bara att de vill vänta på att de skall mogna ordentligt!

  Håller tummarna hårt och tänker på dig! Må det nu vara eran tur!

  Kram från Göteborg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack , vekrligen skönt att läsa!! Behöver det så väl känner jag. Kram!!

   Radera
 3. Nämen det är väl helt jä*la otroligt! Nu får det vara nog på er front! Annorlunda för er som har okänd donator, som är helt i händerna på andra och där ni inte kan ställa alla frågor ni vill. Förstår din frustration, din stress. Det enda som går att tänka är att din ålder inte spelar i närheten lika stor roll i det här. Men jag vet... livet går och under tiden har man pause-knappen intryckt!
  Ska hon börja om nu, samma donator? Eller får ni någon ny? Jag hoppas på er, åt er! Alltid!
  Stor kram!

  SvaraRadera
 4. De ringer imorgon bitti runt kl 8 och då har donatorn gjort UL igen. Då vet vi om det blir ytterligare uppskjutet eller om vi kan åka på tisdag. Det är inte tal om att ge upp denna donator. Hon behöver bara lite längre tid... Kan blir jättebra! Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej vännen, jag tänker på dig!
  Hoppas ni får positivt besked nu! Jag tänker att två dagar mer för donatorn är helt inom normalvariationen, så det borde inte vara något problem.
  Kramar vi4

  SvaraRadera