ÄD 1 Ruvardag 12

Under eftermiddagen kom tvivlet. Det är nog inte så att jag är gravid. Testen visar svaga streck... när ska de bli starkare? Ett tag fick jag till och med för mig att Gonapeptylsprutan jag tagit skulle kunnat förorsaka det svaga pluset! Men efter att ha lusläst Fass så insåg jag att det inte kunde vara så.

Jag blir inte mer gravid av att testa tusen tester. Jag vet. Ändå gör jag det. Det är ett sätt att hantera ångesten. Det går inte att ha kontroll över förloppet.

Jag har bakat hela kvällen inför vår cafépremiär på lördag. Jag glömmer bort mig ibland. Skönt. Förmidddagen idag var riktigt bra. Ledde några dramaövningar på personalträffen idag. Vi var på ett superfint ställe ute i naturen och där stod jag och gjorde lite dramaövningar med personal från olika psykiatriboenden runtom i Söderhamn! Kul och intressant!

Sen kom ångesten och tvivlet. Det har som sagt nästan suttit i hela kvällen. Inget kan jag göra. Andas. Släpp kontrollen. Det finns ingen kontroll att äga. Jag kan inte påverka förloppet. Igen. Andas.

Symtom:
Törstig
Svettas på natten
sticker i livmodern, särskilt på kvällen.
ömmar till lite i brösten


8 kommentarer:

 1. Känner igen mig i testandet. Att vilja ha kontroll och veta att man inte har det. Och även oron över att strecket är svagt. Man är lycklig men rädd mest hela tiden just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är tyvärr mest ångestfylld nu...

   Radera
 2. Jag känner också igen mig. Jag testade varje morgon första dagarna. Men eftermiddagen började jag undra om det verkligen var sant. Var tvungen att gå och kolla på testen jag tagit. En morgon tyckte jag testet såg svagare ut helt plötsligt. Då fick jag först panik men tänkte sedan att nu får det vara nog. Idag tog jag ett med veckoindikator bara för att se att det stämde med vad det ska vara nu. Men från och med nu ska försöka hålla mig ifrån testandet för man blir ju bara helt knasig och det hjälper ju inte ett dugg för förloppet. Men det ÄR svårt att låta bli och det är svårt att få in det huvudet att det är sant.
  Kram från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en bra strategi du ställt upp! GRATTIS Till ditt plus!! Kramar tillbaka

   Radera
 3. När jag var sådär nygravid blev inte strecket särskilt mycket starkare förrän en vecka efter första testet typ... håll ut! Hoppas så sjukt mycket att allt går bra för er denna gången! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Testade du flera gånger, flera dagar i rad Sanne?

   Radera
 4. Jag har hört att HcG ökar stiger med tvådagarsintervall, tycker mig nog minnas att mina streck blev tydligt starkare varannan dag där i början. Det ska gå bra nu! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det jag har hört med... mina har inte blivit starkare varannan dag tyvärr... snarare tvärtom. Så vi får se... Kram

   Radera