Sista chansen för det egna ägget

Trodde guldägget skulle komma denna cykel. Trodde, drömde, hoppades att ägget skulle tänka; "Nu är det minsann sista chansen för mig att visa mig, innan det kommer ett annat ägg här och tar över". Jag önskade så hett att The Egg skulle dyka upp och bli befruktat och leta sig in på det rätta stället i livmodern. Tänk om vi kunde få sånt flyt, ja, det har ju hänt förr, det händer ju andra ibland, tänk vad vi skulle behöva det, eftersom alla pengar vi lagt ned på äggdonationen skulle vi behöva för att renovera köket här nere till caféet. Tänk om vi skulle bli gravida naturligt, få tillbaka pengarna och vips så hade vi ett kök! Drömma kan man ju...

Denna cykel är den sista naturliga på länge. Naturliga och naturliga är ju inte riktigt sant. Min cykel har spårat ur då jag får mellanblödningar redan på dag 17 i cykeln. Något är det som är fel och jag vet, det blir tjatigt för Krister att höra om min oro hela tiden. Tillslut fick jag göra en jämförelse. Tänk dig, sa jag till Krister om du hade haft bruna flytningar i kalsongerna titt som tätt, vad skulle du känna då? Jo, oro, sa han. Jag skulle fundera på vad som var fel.

Precis så är det att ha spottings, det gnager inom mig, gör att jag ångrar mig över att jag inte tog progesteron denna månad ändå. Åbo-kliniken rådde mig att låta bli eftersom jag ska nedreglera mig nu, idag ska jag ju ta sprutan är det meningen. Tänk vad mycket som kan ställa till förtret i en sån här process. Vad många olika infallsvinklar det finns och så många olika mediciner som används på olika sätt. En sak som fått mig att gå igång nu är progesterontillskottet man tar efter man fått tillbaka det donerade ägget. Finland har skrivit att jag ska ta crinone och IVF kliniken skriver ut Lutinus. Vad är den kemiska skillnaden? Enligt fass är det samma verksamma ämne, nämligen progesteron men det har olika upptagningssätt eftersom det ena är en gel och det andra mer en tablett, ett vagitorium. Hur ska man veta vad som är bäst? Är det olika från person till person? Kliniken hade inget vettigt svar och jag har skrivit till crinonetillverkaren men de kommer väl förmodligen skriva upp sin produkt som den bästa. Skulle behöva prata med en kemiskt kunnig person! Jag skrev till IVF-kliniken i Falun och bad de skriva ut Crinone istället. Jag har ju testat Lutinus nu varje IVF-försök så varför inte testa något annat denna gång. Tack för att IVF-kliniken är så hjälpsam!! Jag skriver bara ett mail så får jag det jag vill.

Salivrör
Eftersom jag hostade hela natten till idag så har jag varit hemma från jobbet idag och har kunnat i lugn och ro mellan hostningar samlat ihop saliv i små rör minsann. En morgon, en vid lunch, en vid middag och en innan läggdags. Äntligen ska jag få ta ett DHEA-prov. Det ska skickas iväg till USA och sedan tolkas tillsammans med Leif på Medibalans i Hudik. Så tacksam för att få göra det provet. Jag har ju ätit DHEA från och till sedan maj 2012 men aldrig riktigt vetat om jag behövt det eller inte. Ca 50 % av oss äldre kvinnor svara bra på DHEA och många blir gravida! Det ska bli mycket intressant att se svaret!


Ikväll tog jag sprutan som ska föra mig in i det hormontomma landet. När jag är helt nedreglerad och livmoderslemhinnan är tunn så ska jag börja tillföra hormoner och det är faktiskt bioidentiska sådana. Dessa brukar jag må bra av. Hoppas att kroppen mår bra av en omstart. Bioidentiska är dem när de är som nycklar till sina egna hormoner, de liksom limmar ihop sig med de egna cellerna och är inte syntetiska - bra va!!

Imorgon måste jag nog gå till Hälsocentralen då mina lungor inte alls mår bra. Jag hostar och hostar och det gör ont mitt i epigastriet och är även tungt att andas... nåt är det... 


4 kommentarer:

 1. Jag har inte så mycket att komma med vad gäller skillnader mellan olika progesteronsorter, mer än att de läkare jag har frågat typ säger att det som skiljer är "formulan". Själv fick jag Lutinus utskrivet, och tyckte inte att det fanns anledning att byta. Alla verkar ju vara mer eller mindre kladdiga, och det kändes som att vaginaltablett skulle vara mindre kladdig än gel. Och sitta kvar längre.

  STORT LYCKA TILL NU! Både med ett potentiellt guldägg och med äggdonationen! Jag håller alla tummar jag kan för er!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så har läkarna sagt till mig med. Det är själva konsistensen, men varför är det olika konsistens då? Det borde ju ha någon betydelse kan man tycka!

   TAck för ditt stöd!! Det betyder jättemycket!

   Kram!!

   Radera
  2. Svar: Tack för kommentaren på min blogg! Mitt grundproblem har hela tiden varit att jag inte ägglossar spontant. Att AMH-värdet sedan var kasst var liksom en bisak, så steg ett var att få igång en ägglossning. Sedan lyckades vi, trots lågt AMH, bli gravida inte mindre än två gånger, vilket är smått fantastiskt. Enligt doktor T, som forskat på det hela, kan det bero på att jag var förhållandevis ung (29 respektive 32) när vi blev det. En inte alltför hög ålder kan tydligen kompensera för lågt AMH.

   Kramisar!

   Radera
 2. spännande med salivproven. Precis som mina. Jag hoppas mina svar har kommit dag med posten eller tidigt nästa vecka. vi måste jämföra :-)

  lycka till med allt!!! kram

  SvaraRadera