Yin och Yang i menscykeln

Med den dyra pepparkaksburken (kostade 94 kr!!) i den ena handen och tigerbalsamburken i den andra tar jag en stunds andhämtning vid köksbordet. Masserar sakta in balsam över den onda muskeln i högerarmen. Doften sprider sig och blandar sig behagligt med pepparkakssmaken. Pimplar vidare på mitt koffeinfria kaffe och funderar över dagens olika inslag. På datorskärmen finns pappas bouppteckning. Inget har fortfarande hänt med den så kallade arvstvisten jag låtit mig dras in i. När man ser på det så här i efterhand så hade vi kanske kunnat avslutat den när bouppteckningen tecknades men vi tyckte att det fanns felaktigheter i den. Det fanns det också. Nu ska vi dra det så långt att Tingsrätten ska blandas in. Vi får se hur det går.

Besöket hos akupunktören igår (skrev först akutpunktören, kanske just det jag behöver en akutpunktör eller... kanske inte...), besöket var i alla fall mycket givande. Hon satte nålar för att öka på Yang i follikelfasen och nålar för att öka på energin hos mig och tro det eller ej, men när jag kom hem så kände jag mig inte fullt så utmattad som jag brukar. Under tiden jag var där så hände det något. Det gjorde det. Hon frågade mig om jag kände mig piggare då hon hörde att min röst förändrades. Min röst blev klarare, det hörde jag med.
Jag är fortfarande så trött att jag vill gråta emellanåt och vid vissa lägen så åker stressnivån så högt att jag vill skrika. Men tänk om några besök hos akupunktören skulle kunna göra att jag mår bättre!! Jag har börjat ta Vitex Agnus Castus också (Munkpeppar) som ska hjälpa till att stabilisera hormonerna.

Idag har jag varit till arbetsförmedlingen. Detta kära gamla ställe. Det framstod nästan surrealistiskt att vara där. "Kepsen i handen"känslan infann sig och en känsla av overklighet. Som att jag var ditmålad bara för att testa något annorlunda. Men vet ni, det gick över förväntan att vara där! Inskrivningshandläggaren ställde lite frågor, hade mycket bra förståelse för min situation och jag räckte över min affärsplan som hon skulle vidarebefordra till den som har hand om stöd för start av företag och nu kan jag bara hoppas att vi ska få lite medvind vad gäller det. Tänk vad bra det skulle vara om jag fick starta-eget-bidrag. Då kunde jag få ägna mig åt att starta upp verksamheten i lugn och ro utan att känna sån press att behöva ge mig iväg och jobba som sjuksköterska så fort någon kallar.

Vi har nämligen sökt bidrag från Sparbanksstiftelsen här i Söderhamn tre gånger nu, men fått avslag trots att jag anser det är mycket bra projekt jag sökt för. Problemet är att man inte får någon motivering när man får avslaget så jag vet inte vad jag skulle kunnat göra bättre heller...Kanske har det med att göra att vi inte har Swedbank som bank. De ville inte ha med oss att göra heller. De vågade inte satsa på oss. Synd för dem.

2 kommentarer:

  1. När sjutton ska man ta Angus Cactus? Överallt står det mellan första mensdag och fram till ägglossning MEN det gäller för folk med PMS besvär.. har hittat på ett ställe att man ska ta det efter ÄL och fram till mens om man vill blir gravid?!?! Blir så konfunderad... Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eftersom det både stödjer östrogentillverkningen och Progesterontillverkningen, vilket båda behövs för att få en hälsosam cykel för att kunna bli gravid så har jag tillsammans med min akupunktör kommit fram till att agnus castus ska tas hela cykeln. Läs gärna här också, det bekräftar lite mina funderingar: http://www.fertilaid.com/vitexagnuscastus.asp

      Radera