Äggsignal

Det händer mycket. Först var jag så pigg. Innan ägglossningen, vilken förmodligen blev av... men mycket senare än jag hade förväntat mig. Jag var så pigg att jag var på gränsen till euforisk. Eufori kan vara trevligt men vissa nätter var jag så uppe i varv att jag hade svårt att sova. Sen kom förra lördagen då det gjorde väldigt ont över äggstocken. Det molvärkte hela dagen tills det plötsligt släppte på kvällen. Jaha, ägglossning nu.. fyra dagar efter det positiva ägglossningstestet... konstigt eller hur? Men det måste ha varit det... För dagen efter så var det inte tal om någon seg temperatur inte... pang så hade den stigit rejält! Å inte hade vi räknat med detta. Inte hade vi gjort det vi skulle ha behövt dagen innan eller helst den dagen. Ni vet...Precis. Vi hade inte sex när vi borde haft det.  Nej... Vi har haft annat för oss. Väldigt mycket annat för oss.  Tänk om det var G U L D Ä G G E T??  Visserligen hade vi det tre dagar innan så är det livsdugliga små simmare så kanske de levde -
VEM VET? Nu är jag trött igen... men har ändå mycket kraft!

Nu har det i alla fall gått sju dagar sedan den tydliga äggsignalen och jag mår nästan som vanligt, med andra ord, lagom PMS - lite bättre är det faktiskt på grund av kära Agnus Castus (Munkpeppar). Men när något trilskas med mig så jäklar då är det bäst att passa sig! Häromkvällen hade jag lust att ha sönder gardinstången och idag hade jag lust att förstöra degblandaren då det ej gick att lossa på en mutter som det stod att det skulle göra!

Snart är det Tusses 2-års dag. Det är fortfarande så oerhört overkligt. Jag tittar ofta på bilder på honom och mig och Krister från förlossningen. Samtidigt så har jag känt den senaste månaden att det kommer bli verkligt. Vi kommer få ett levande barn inom snar framtid. Min sorg har tagit ett steg till. Den är inte lika bedövande. Jag har mer hopp!

Egentligen är det väldigt mycket som jag vill berätta för er! Idag hade vi besök av vänner från Gävle och vi promenerade och skrattade och vi pratade om konferensverksamhet och vad som är viktigt när man bjuder många människor på mat och vad som är viktigt när många människor samlas. Vad ska man tänka på då? Hur ska man ställa bord och stolar, t.ex? Vi pratade också om att bjuda på mat som har en funktion. Jag tänker mig att vi har både sånt som är vanlig cafémat och sen kommer jag slänga in några väldigt funktionella drycker i caféet för den som vill ta sig en nyttig drink! Jag märker att jag samlat på mig en hel del kunskap de senaste två åren som har med hälsa och särskilt med hormoner att göra.

När vi kom hem från den fantastiska solskenspromenaden så väntade en present som kommit med blomsterbudet! Några vänner i Skåne har skänkt denna fantastiska vårhälsning till oss!

Ikväll har jag bakat Isas Brownies igen! Hoppas de kommer släppa från bakplåtspappret denna gång...


3 kommentarer:

 1. Vad gott att höra att du känner att du tar steg framåt! Tro, hopp, kärlek - allt i små steg :)
  Kramar

  SvaraRadera
 2. Blir så glad när jag läser att du mår mycket bättre nu. Härligt att du äntligen ser ljust och hoppfullt på framtiden. Jag är säker på att Krister o du tillslut kommer bli lyckliga föräldrar till Tusses lilla syskon!
  Spännande att läsa om era planer med ert företag! Och grattis till jobbet! Inte det lättaste att få jobb så där bara i dag. Du är speciell och jag tycker om att läsa det du skriver.
  Jag följer er på er resa och hoppas för er skull!! Kram från Pippi på FL.

  SvaraRadera
 3. Grattis till jobbet!
  Saknar dig när du inte skriver, hoppas att du mår bra.
  Kram

  SvaraRadera