två månader kvar och DHEA

Tänker korta tankar. De löper först i långa meningar men sen blir de korta, liksom avhuggna. Byter riktning fort. Tankarna lever sitt eget liv. Som vanligt.

Idag har varit en underbar dag. Jag har känt en enorm livslust och glädje. Kan det vara Agnus Castus och rosenroten, DHEA:n eller akupunkturen?? Eller allt tillsammans? Helt otroligt, vilken skillnad. Är driven av en lust och ser framför mig hur fint allt kan bli och hur bra det kan bli.  Precis som det ska vara!

Jo jag äter DHEA igen... trodde ju jag tappat halva mitt hår på grund av den. Tror inte det var den som var anledningen. Troligtvis var det prolaktinhämmarmedicinen som var anledningen till håravfallet. Nu har jag bytt prolaktinhämmare till Norprolac istället, om det intresserar någon...

Det som är mina bryderier då det gäller DHEA är att jag började äta DHEA i maj 2012 första gången. I februari och maj gjorde vi IVF med återinsättande av ett fint embryo var gång. Efter jag har börjat äta DHEA så har mina embryon betett sig märkligt måste jag säga. I augusti fyra månader efter DHEAstarten så blev ägget väldigt sent befruktat. Så sent att ingen trodde det skulle bli befruktat. Läkaren var mäkta förvånad. Det blev dock ett fint embryo tillslut som inte tog sig. I november gjorde vi vårt sista IVF-försök och då blev äggen inte alls bra. Det ena delade sig för fort och den andra blev inte befruktad. Allt detta skedde efter att jag börjat äta DHEA.

De flesta som blivit gravida naturligt med hjälp av DHEA blir det efter ca 7 mån. Det finns undantag med... det finns de som ätit det i fem månader och sedan gjort ett uppehåll och efter tre månader har de blivit gravida. Ungefär 50% av dem som intar DHEA får ingen effekt av det alls enligt studier. Men skulle DHEA kunna göra äggen sämre, alltså har motsatt effekt? Det är väl inte så troligt, hoppas jag. Jag blev gravid när jag var 39 naturligt helt utan några tillsatser, men att bli gravid vid 42 års ålder naturligt är mycket svårare. Då kanske det behöver lite tillsatser?

Ladybond, jag vet vad du kommer svara... att det inte behövs. Jag provar detta nu så får vi se - två månader kvar, sen är det dags för Äggdonation. Det är därför det känns så himla svårt. Det är två månader kvar till Äggdonationsdags. Vad ska jag göra och vad ska jag inte göra för att öka mina chanser till att bli gravid?

3 kommentarer:

 1. Mjae. Behöver du DHEA så gör du. Självklart. Jag vet inget om det. Däremot tycker jsg att det är superbra att du mår bra! Vad är Angusgrejjen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det som är grejen, vet inte om jag behöver DHEA! Jag provar en månader till... sen skiter jag i det!

   Agnus Castus är s.k munkpeppar. Är till för att lindra PMS och depression osv. osv... verkar ha bra effekt på mig!

   Radera
 2. Hej, har inte hittat hit förrens nu.
  Jag får beklaga sorgen att förlora sitt efterlängtade barn. Även om det är 2 år sedan så förstår jag om sorgen inte alls är lindrigare.

  DHEA är nytt för mig och har inte provat än. Läste att det var dopingklassat, men vad vet jag. Jag har precis läst om detta och har tänkt att prova. Är man desperat så är man. Tror det kan vara bra att kolla för att få balans vare sig det är för äggdonation eller för egen graviditet. http://www.kostradgivarna.se/2013/03/varfor-jag-inte-gar-ner-i-vikt/ . Jag äter bidrottningsgele för att få bättre äggkvalitet. Och tycker det hjälper. Men det kanske inte är akutellt för dig.
  Kolla binjurarna hur dom mår. Kanske går att få bukt på dom så kanske det kan hjälpa till??


  Jag är själv ofrivilligt barnlös och håller på som bäst och försöka hitta "min magiska kombination" för att lyckas.

  Lycka till!! Jag hoppas lyckan kommer åter igen till dig och stannar för evigt.

  SvaraRadera