Tusse på ärten

Krister ringde när jag var på jobbet, sa det kommit så många spännande brev till mig med posten. När jag kom hem så hittade jag ett blommigt underbart paket som en liten papperspåse, smart ihopsatt med häftklämmor. Det var från en person jag inte känner. Men snabbt förstod jag att det är en person som jag ändå har mycket gemensamt med.

Jag vet inte hur jag ska säga det här till alla er som läser min blogg. Men skulle jag kunna så finge jag skicka en present till er var och en då och då. Att få ett paket på posten, ett fint kort eller en annan hälsning är så värdefullt. Tänk att någon tagit sig tiden att tillverka ett paket, ett kort och en present. Tagit sig tid att i en handling engagera sig. En innerlighet. Jag längtar själv efter att få göra sånt! En sån handling ger mig vissheten tillbaka om att allt är som det ska. Det hopp som sinat senaste dagarna som jag nu försöker finna igen får enormt stöd att komma tillbaka genom en sån handling!
Allt är på väg i rätt riktning. Det gäller bara att tillåta sig att få känna tillit och hopp. Jag har fått fler såna här fina gåvor. För ett tag sedan fick jag en bok från en kvinna som följer min blogg. En bok och en kärleksfull hälsning om en ljus framtid.

W, som skickat det fina paketet till mig har skrivit ett fantastiskt kort till mig där hon tackar mig för det jag gör, med kampen om nationella riktlinjer vid minskade fosterrörelser men även att hon kunnat följa min blogg efter det att hennes son dog.

Jag grät befriande tårar när jag läste hennes kort. Det var så oerhört kärleksfullt av henne att skicka denna ljuvliga lilla figur som hon kallar "Tusse på ärten".  Hon menar att han ska vaka över oss och hjälpa oss få ett syskon. Han ska se till att vi kan tillåta oss att känna hopp och tro.

Tack W för att du gav mig denna fina present, Tusse på ärten, en mycket kärleksfull handling som hjälpte mig känna tillit igen. Hjälpte mig återfå känslan av nysnö (snott den liknelsen från Anders Magnusson som startat Svenska Institutet för sorgbearbetning). En känsla där man ser allt öppet framför sig och bara vill kasta sig ut och leka. TACK för din så oerhört fina gåva!


Det andra spännande brevet var en CD skiva som jag nu genast ska lägga mig ned och lyssna på. Den är fylld med meditationer, mindfulnessövningar som ska öva mig på att visa kärleksfull vänlighet mot mig själv. När man övat sig på att göra det mycket på sig själv så går det lättare sen att vara det mot sin omgivning med. CD:n kommer från Mindfulnesscenter.
3 kommentarer:

 1. Man blir så varm i hjärtat när det ligger små paket i brevlådan från helt okända personer. Jag har också fått det ett antal gånger både nu och direkt efter Dutt. Varje gång kommer tårar av tacksamhet och glädje. Som jag har skrivit på min blogg tidigare så är det nätkärlek!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Håller med Längtan, tänk att det finns sådana fina människor i denna världen!! Ha en go helg! Kram

  SvaraRadera
 3. Åh så vackert! Glad för din skull o för att det finns så fina personer:)

  SvaraRadera