En bestämd plan

Nu har vi bestämt oss. Vi ska prova att göra en så kallad Crash IVF. Men först ska vi noga ta reda på om jag har de rätta förutsättningarna. Därför blir nästa IVF:s start runt den 17 oktober. I veckan ska jag också besöka en känd gynekolog i Sundsvall för att få en konsultation om hur läget i underlivet är.

 I helgen har vi haft fantastiska vänner på besök. Alla har hjälpt till och skrapat bort gammal flagnande färg från väggarna på vårt hus. Vi har ätit gott, skrattat och arbetat! Det var länge sedan jag skrattade så. Befriande och skönt.

När alla hade åkt så kröp jag ned i badkaret, det var länge sedan jag badade. Efter ett tag fick jag sällskap av min frusna älskade man. Han har slitit hårt i helgen.  Det var behagligt med ett varmt bad. Jag droppade i några hemmagjorda lavendeloljedroppar. Kroppen tinades upp. Efter ett tag började jag dock tänka på förlossningen. Kroppen minns. Lavendelbadet. Det bad som alla blivande mödrar blir erbjudna på förlossningen. Jag trodde inte minnena skulle bli så starka men mitt liv präglas mycket av minnena från förlossningen, sorgen, kampen, smärtan, kärleken, den söta fina kroppen som tillslut kom ut alldeles tyst.

Vi fortsätter kämpa än, varje dag,  i kärlek för att Tusse en dag ska få ett levande syskon!

5 kommentarer:

 1. All lycka till Er <3
  Hälsning Ulrica

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att ni orkar igen. Då börjar vi ungefär samtidigt. :)
  Styrkekramar!

  SvaraRadera
 3. Kör hårt! ;) Den här gången SKA det gå!! Kram/Sandra

  SvaraRadera
 4. Kära Anne, vad jag önskar att ni kunde få lyckas jag kan endast föreställa mig hur jobbigt det stundvis (eller kanske för det mesta) måste vara.
  Jag brukar läsa på din blogg lite då och då, när jag hinner, men då oftast i mobilen och kommenterar därför inte så ofta eller så mycket. Jag tänker dock ofta på dig och jag hoppas så innerligt att lilla Tusse ska få ett litet syskon snart.

  Det där med dofter är helt otroligt, jag har en ansiktskräm som jag använder då och då (ibland ganska ofta) och även fast jag använt den säkert hundra gånger efter att Noa dog och föddes så påminner den doften så mycket om tiden efter, det svarta hålet som man då befann sig i... Det är konstigt att dofter kan göra så med en...

  Många kramar till dig!

  SvaraRadera
 5. Välkommen till Sundsvall! Där bor vi oxå... Ludmila tror jag ni ska träffa. Hört att hon är bra. Jag ruvar nu på dag 1. Lycka till!

  SvaraRadera