Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Jane Morén. Vad fint! Tack! Jag blev så glad mitt i all min uppståndelse kring allt det svåra! Jane skriver i sin utmärkelse om mig: "För att hon modigt och öppet berättar om även svåra känslor på ett väldigt bra sätt"

Nu har min text av någon anledning i introduktionen fått ett streck under sig men det får vara så nu.


Som mottagare av utmärkelsen "kreativ blogger" ska man alltså länka tillbaka till utdelaren, vilket jag nu gjort ovan. Sen ska man berätta sju kanske inte så välkända saker om sig själv och dessutom ge vidare priset till sju andra bloggare. Dessa får i sin tur skicka utmärkelsen vidare på samma sätt som jag gjort nu.

Följande sju saker är nog sånt jag inte berättat om här på bloggen tidigare:

1. Jag kan laga punka på cyklar.

2. Jag jobbade som mingelfotograf på arbetarbladet när jag var 18 år.

3. Jag har kört sönder vevstaken i motorn på en volvo 242 då jag körde för fort, det sa bara klonk och hela bilen la av.

4. Jag var på Korfu på restaurang efter att sovit ute en hel natt vid havet och skulle äta frukostbuffé, fast maten var oätlig och det var fullt med getingar där vi satt. Jag föreslog min kompis att vi skulle ta en springnota och det gjorde vi MEN vi blev stoppade när vi kommit 30 meter från huset.... pinsamt.

5. Jag har skådespelat uppe på Ales Stenar en hel sommar och samsats med korna som betade där. Varje dag var jag roddare också. Då vi var tvungen att riva scenerierna varje dag eftersom det är en kulturmärkt plats. Jag och killarna roddade stora tunga stolpar bl.a. (kanske inte så konstigt jag fick diskbråck senare...)


6. Jag har tillsammans med en kollega för många år sedan, fått 1.3 miljoner i EU bidrag efter att vi skrivit ihop en bra projektbeskrivning.

7. Jag har kört upp på en stor sten med bilen och fastnade där. Flera studenter stod och iakttog förloppet och kom sedan till undsättning. En man med hund kom förbi och hade kloka förslag. Tillslut kom läraren på högskolan i kreativt skrivande och han var kreativ även i problemlösning för bilar som sitter på stenar. Jag kom loss.

Nu till de jag tycker ska få utmärkelsen vidare utan någon rangordning:

Ailises
För att hon skriver så rakt ut om hennes oerhört svåra tid sen hennes man dog i cancer.

LL:en

För att hennes blogg har såna fantastiska bilder, sjuder av hopp, inspiration från böcker och kärleken till sinnenas njutning.

Betty och jag

För hennes språkliga förmåga, passionerade engagemang för det som hon skriver om, hon är så full av liv!

Nattens bibliotek
För att hon blandar vetenskap med vardagliga funderingar. Det finns alltid en länk vidare hos henne till andra bloggare. Hon sammanfattar och inspirerar.

Ottilia Wilhelmsson
För en ung kvinna som skriver så festligt och dråpligt om hennes liv (nu har hon inte skrivit på ett tag dock... saknar det!).

JENNY LINDGREN
För att hon har förmåga att skriva om det lilla och vardagliga och funderingar som gör att jag känner mig trygg och välkommen.

Sjumilakliv

För att hon blandar personliga upplevelser, balansgången på linan som livet är, tankar kring etik, med musik som hon älskar. Hon är bra på att skriva!

Det finns fler som jag följer och det är Eva Swedenmarks värld och Själaro bland annat men jag vet att de redan fått utmärkelser!

TACK!
4 kommentarer:

 1. Men oj, oj vilken fin utmärkelse! Vad glad jag blir!

  SvaraRadera
 2. Du anar inte hur glad jag blir för din utmärkelse Anne!!

  1,3 miljoner i EU-stöd?! WOW!! Vad sökte ni för?

  Ps. Titta in på min blogg, du har också en utmärkelse att hämta hos mig.

  SvaraRadera
 3. Vilka roliga saker du berättar om dig själv. Tänk att du lyckades få ihop 1,3 miljoner! Springnota, vad läskigt! Mingelfotograf, kul!

  SvaraRadera
 4. Nämen oj, nu rodnar jag. Tack! Sju saker mina läsare inte har någon aning om... det blir svårt, men det var mycket roligt att läsa dina! :-)

  SvaraRadera