V 12 (11+2)

Är orolig idag. Trött och lätt till gråt. Trappat ned progesteronet och hoppades att blödningarna skulle avta men det gör de inte. Det verkar som det kommer från slemhinnorna. Det rinner inte på något sätt. Nej. Det kommer på pappret när jag torkar. Dessutom stinker det från mitt underliv... Vad kan det va?

Imorgon ska vi till Barnmorskan för inskrivning. Jag hoppas hon kan ringa en läkare och få en tid åt oss snart för vi behöver någon att planera med nu, känner jag. Inte hänga löst i intet bara. Jag skulle önska hon kan göra en vaginal undersökning med och se om blödningarna kommer från slemhinnorna, det borde väl hon kunna göra, eller tror ni att hon tycker det är för svårt att avgöra och vill lämpa över det till en läkare?

Tillägg kl 21.50. 

Tanken är att barnmorskan ska ringa spec MVC och ordna en läkartid åt oss men som det känns nu så måste vi nog ringa sjukhuset i morgon och få en akuttid. Det känns lite knasigt på ett sätt för vi ska ju skriva in oss först innan vi kan komma till spec MVC... synd att tiden hos BM är på eftermiddagen...

4 kommentarer:

 1. Vad jobbigt att blöda. Kan det kanske ha med irriterade slemhinnor efter progesteronet att göra? Har du kanske fått svamp? Det fick jag efter första IVFen av vaggisarna.

  Hoppas ni får en bra barnmorska som kan lugna er och hjälpa er med en undersökning.
  Kramar!

  SvaraRadera
 2. Usch för blödningar, det är knäckande! Men det låter verkligen som att det är från slemhinnorna (även näsblodet talar ju för det). Jag hade ju liknande och tror att vi som kört all möjlig medicinering lätt får den biverkan. Kör du även Trombyl/barnalbyl så bidrar ju även det, och kortison... Det verkar ta ett tag innan det stabiliserar sig.
  Tyvärr tror jag inte bm kollar sådant, och läkare verkar ha svårt att konstatera vad det kommer ifrån, men jag tycker absolut du ska be om läkartid. Det jobbiga med de akutbesök jag fått göra är att läkarna där inte har hela kollen och kan ha en egen agenda. Jag var flera gånger med om att de bara snabbt kollade fostrets hjärta och så konstaterade de att det såg bra ut. Och det var ju det viktigaste, men oron för vad det var för blödningar var ju kvar. V 17 hade jag störtblödningar och träffade vettig läkare som kollade mer noga och verkade våga säga lite mer. Han trodde det både var sköra slemhinnorna pga medicineringen tidigare, men att störtblödningarna kom från lågt sittande moderkaka. Han fixade förnyad koll och då hade den börjat flytta upp sig, efter v 20 hade jag inga blödningar alls längre. Slutade med all tilläggsmedicinering runt v 13-14 för jag var så knäckt av alla blödningar.
  Varm kram och lycka till! Vi5

  SvaraRadera
 3. Oj vilken sen inskrivning ni fick. Jag hade visserligen bara spec men började där i vecka 10. Nåja. Illaluktande låter misstänkt svampigt. Då blöder gärna slemhinnorna också. Jag får svamp av vaginal progesteron så tja... det är ett tips ;-) Man kan ta svampvagitorierna från apoteket när man är gravid

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna, det kommer att gå bra. Ni har sett hjärtat slå så missfallsrisken är minimal.

  SvaraRadera