Fertilitetsmottagningen igen

Idag har varit en bra dag. Jag hade förberett mycket i caféet. Det kom folk. Inte så många som det behövs för att det ska gå runt men vi är glada för dem som kom!!

Jag vill berätta en sak. Jag förstår faktiskt inte mig på fertilitetsmottagningen i Gävle. Vi har vår historia. Jag får kämpa varje dag för att få hjälp. De har semesterstängt i slutet på juli då jag förmodligen behöver göra ett UL inför FET i Åbo i augusti. Gyn i Gävle säger till mig att de förmodligen inte kan ta emot mig för jag är ingen "vanlig" patient hos fertilitetsmottagningen. Det vill säga, jag gör inte ÄD eller IVF genom landstingets försorg. Det innebär att jag inte får göra UL på gyn när fertilitesmottagningen har stängt. Sköterskan sa att jag ändå skulle försöka få till det men hon kunde inte lova något.

Tänk, vi blir utestängda och om och om igen straffade för att vårt barn dog. Så kan det därmed upplevas. Det är ju inte klokt!

Jag vill tacka er för era underbara kommentarer. Jag har kommit fram till att jag vill skriva här men det är mycket så att jag har varken tid eller känslomässig plats att läsa andras bloggar och då blir det en samvetsfråga för mig eftersom jag så gärna vill ge tillbaka till er andra med. Har väldigt svårt att bara använda den här bloggen som en egoplats och inte ta del av någon annans berättelser... Men just nu finns inte plats till annat.

Varma kramar från mig

Anne

4 kommentarer:

 1. Hehe. Åk dit på en jourtid då. Ring och säg att du har ont i magen och blöder konstigt. Eller så åker du dit och sätter dig och vägrar lämna förrän du fått en tid? nu tror jag det går ändå. I sämsta fall..akuten?

  Nej, min blogg behöver du inte läsa. Jag stöttar dig nu. Det är åt ett håll och det är ok. Det är så. Blogg är väl ego? Den är ju om dig. Men man hjälper andra med ju. Så helt ego är du inte. ;-)

  Äsch ringer dig senare. Kram

  SvaraRadera
 2. Denna tröttsamma och ohjälpsamma svenska vården som vi som gör ÄD kämpar för att försöka få ta del av är en så himla tröttsam del och tar så mycket onödig kraft och energi. Jag hoppas verkligen du snart hittar en läkare som är villig att hjälpa till!

  Kram

  SvaraRadera
 3. Precis som du så känner jag ibland att man inte hinner/vill/orkar kommentera. Det gäller att ta hand om sig själv först. Sen kan man titta till alla andra!

  Jag lider mig dig att inget tydligt pluss kom till er denna gång.
  Det är så sinnessjukt tråkigt att ingen i vården är så duktiga på ÄD och allt annat. Det är som om dom inte riktigt har hunnit till 2013 ännu.

  Jag hoppas att ni orkar anstränga er för ett försök till. Jag hoppas verkligen att ni får uppleva allt igen fast med ännu bättre utgång!

  Lycka till med ÄD coh med cafét. Om jag är i trakterna så kommer jag förbi.

  SvaraRadera
 4. Anne , ta hand om dig,Er. Mer är förståeligt du inte orkar. Fortsatt lycka o en varm kram. /Ulrica

  SvaraRadera