Tusse i vardagenTusse finns med oss varje dag. Mellan sovrummet och köket finns ett väggfast skåp. Där står fotot inramat i vitt. Bredvid finns de två nallarna, en stor som håller om en liten nalle. Bredvid står farbror Runes röda brandbil. En liten ljuslykta står där med, som jag tänder ett ljus i när jag vill tänka extra mycket på honom. Dopljuset får plats med. I skåpet under där Tusse bor, finns handdukar och lakan. I ovandelen av skåpet finns glas.

När Krister och jag pratar med varandra och ska tala om var vi har lagt en viss sak eller när vi sist såg en viss sak så blir det ofta att vi säger - Den är där hos Tusse. Vi sa också så när vi bodde i Gävle
- Ovanför Tusse, där står hålslagaren eller pennorna eller zoomen eller vad det nu var vi letade efter. Om vi inte hittar det vi söker så brukar vi ibland säga att det är Tusse som tagit den för att leka med.

Förra tisdagen fyllde Krister år. Då slog jag in hans paket och gissa vem som fick vara med? Jo, Tusse! Jag pratade med honom och sa att vi gjorde fina paket till pappa. Jag fantiserade om hur det skulle kunna vara om han var här hos oss. Det känns naturligt att låta honom vara med hos oss i vår vardag.

Nu väntar vi ju på att vi ska få en glad nyhet förstås. Vi hoppas att Tusse ska få ett syskon. Jag trodde kanske det skett något denna månad. Denna månad som egentligen är månad ett. Månaderna innan har ju inte varit på riktigt. Eftersom jag förmodligen inte haft ägglossning förrän den 24 nov. Denna månad blev det inget. Den 13 dec ska vi till Falun för IVF konsultation. Vi försöker två ägglossningar till sen blir det IVF.


4 kommentarer:

 1. Vad fint!

  Visst är våra små med oss och tyvärr blir det ju bara drömmar och önskningar om hur det nu hade varit. Det gör ont att vi är många som bara får gissa hur livet med våra änglar hade varit.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Så fint &vackert.
  Har själv ett bord i mitt vardagsrum med minnen från min älskade son, som gick över för 5 år sedan nu. Men för mig känns det som igår. Sköt om er /Kram från en annan änglamamma

  SvaraRadera
 3. Tack till er för era kommentarer! Cina, var in på sidan du har, blev jätteberörd av din fina hyllning till din son. Vilken tragisk och alldeles onödig händelse. Kram !!

  SvaraRadera
 4. Tack Anne så mycket för det
  önskar dig &Krister en fin kväll
  kramar Cina

  SvaraRadera